EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

3738

Bijdrager:

Jaar:

1965

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

221 Kerstroosplein

Straat:

Kerstrooslaan

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Kerstrooslaan. (1)

Beschrijving

De Kerstrooslaan gaat hier over in het Kerstroosplein. Daarachter ligt de Winkelstraat die weer op de Roostenlaan uitkomt. (vergelijk foto 3739)


Geplaatst op

02-04-2006

Reacties:

Datum: 04-04-2006
Naam: Hans van Melis  
img

De school van foto 3756 staat hier links.


Datum: 01-02-2008
Naam: Piet Alderliesten ( nu Pierre )  
img

Hier speelden we ook vaak. Om dit plein was een rolschaatsbaan. Daar werd veel gebruik van gemaakt. Het parkje was goed onderhouden. Er stonden veel rozen in dit park. Wij liepen wel eens tussen de rozen. Dan kwam een agent ons achterna. Wij verstopten ons dan in het kippenhok bij Wim Roels op de Leenderweg. Achterom waren gangetjes om fietsen op te bergen, vandaar.


Datum: 03-02-2008
Naam: Thérèse Sauter-Roijers  

Was hier een rolschaatsbaan? Ik ken alleen de rolschaatsbaan rondom het park bij de Gerarduskerk (Hortensiastraat, Ranonkelstraat, Cyclamenstraat Gerardusplein). Piet in welke tijd lag hier dan een rolschaatsbaan?


Datum: 03-02-2008
Naam: Paul van Erp  
img

Nabij de IJzeren man in Tongelre achter dat café waarvan de naam me nu even ontschoten is, zeg maar tegenover het oude slachthuis, lag zelfs een officiële rolschaatsbaan. Zeker tot aan de zestigerjaren! Op schoolpleinen etc werd ook driftig gerolschaatst, maar dat waren geen echte rolschaatsbanen.


Datum: 03-02-2008
Naam: Jo Geerings  
img

Zo ver ik weet is hier nooit een rolschaatsbaan geweest. Er waren alleen wandelpaden door het park. De huizen aan het einde van de straat links zijn winkelpanden, daar waren in die tijd de kapper van Piet Zweers, groentezaak van Smeijers, bloemenzaak van Rebel en op de hoek Winkelstraat- Roostenlaan was de schoenenzaak van de Fam Holland.


Datum: 04-02-2008
Naam: Diny Nagel  
img

Ik denk dat Piet hier de wandelpaden bedoeld. Ik herinner me nog dat er inderdaad veel rolschaatsende kinderen in het parkje waren. Dus géén rolschaatsbaan maar een wandelpad!


Datum: 04-02-2008
Naam: Piet Alderliesten ( nu Pierre )  
img

Ongeveer 1954 werd rond het parkje rondom 1,5 meter een aparte strook gemaakt om te rolschaatsen omdat op de scholen in de buurt ook veel werd gerolschaatst. Verder had men dan minder last van het lawaai van de rolschaatsen in de eigen buurt. Ook het contact van de kinderen onderling was belangrijk vond men. Verder hadden de voetgangers minder last van dat er werd gerolschaatst. Dus op zichzelf een mooie en kindvriendelijke oplossing. Ik weet niet of deze baan naderhand weer is verwijderd.


Datum: 04-02-2008
Naam: Diny Nagel  
img

Wij zijn in 1966 in de Resedastraat komen wonen en ik kwam regelmatig in dat parkje met de kinderen. Ik heb daar nooit iets van een rolschaatsbaan gezien. Misschien was die al weer afgebroken?


Datum: 13-12-2010
Naam: Lieke Slegers-Roijers  
img

Piet, bedoel je misschien toch de rolschaatsbaan rond het park van foto 15340 en 11322? Daar waren n.l. diverse scholen in de buurt. En wat die agent betreft, deze was in het Gerarduspark ook regelmatig te vinden. In mijn herinnering was zijn naam Hellings.


Datum: 14-12-2010
Naam: Pierre ( Piet ) Alderliesten  
img

Lieke eindelijk iemand die duidelijkheid kan geven. Foto 15340 geef alles heel duidelijk weer. Toch een hele leuke en ontspannende tijd. We waren met z'n allen erg vindingrijk. Alles herleeft weer. Toch weer een stukje geschiedenis. We waren in die tijd gauw tevreden en konden met eenvoudige dingen ons vermaken. Alleen er waren toen meer regels. Je werd toen als kind beter begeleid. We hadden toen meer normen.


Datum: 22-12-2011
Naam: Frits Wegenwijs  
img

Zo herinner ik me het Kerstroosplein. We woonden in het hoekpand links aan het plein. Achter de bomen kun je nog vaag een raam zien. Dat was van onze woonkamer. Het bovenraam op de hoek behoorde bij de slaapkamer van mijn ouders. Mijn vader beheerde de drogisterij Herbora van 1940 tot 1970. De concurrentie van Albert Hein (Roostenplein) en ETOS (Kerstrooslaan/Leenderweg) was simpel te groot.


Datum: 30-08-2014
Naam: Frank van der Krieken  
img

Hier ben ik opgegroeid, ik woonde aan de andere kant.