EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

4063

Bijdrager:

Jaar:

2006

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

221 Kerstroosplein

Straat:

Leenderweg

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Leenderweg Kerstrooslaan.

Beschrijving

De huizen aan de Leenderweg zoals te zien op foto 3739 achter de school van foto 3756.


Geplaatst op

08-05-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 24-07-2007
Naam: Hans Vlemmings  
img

Op de hoek is de ijzerwarenwinkel van IJzermans


Datum: 25-07-2007
Naam: Hans Strootman  
img

Ik weet niet beter dan dat hier altijd Snijders huisde, die vroeger in de Kalmoesstraat zijn zaak had en bevond IJzermans zich met zijn nering aan het begin van de Bennekelstraat. Theo IJzermans deed in de jaren 70 goede zaken met zijn schroeven en pluggen toen Hanevoet en Genderbeemd bewoond werden.


Datum: 25-07-2007
Naam: Hans Ooievaar  
img

Snijders zat voorheen op de hoek Kalmoesstraat/Leenderweg.
In dit pand op de foto zat in de jaren 60 een ETOS-drogisterij en een paar deuren verder de ETOS supermarkt. Ik bedoel dan Leenderweg, richting Floraplein.


Datum: 25-07-2007
Naam: Anne Troost  
img

Zat Snijders niet in de Korianderstraat naast de Hobo zuivelhandel. Later is hij naar deze winkel verhuisd omdat het eerste pand te klein was.


Datum: 25-07-2007
Naam: Jeannette Wassink  
img

Volgens mij heeft Hans het bij het rechte eind, en zat Snijders op de hoek van de Kalmoesstraat - Leenderweg. Wij gingen er vroeger met oudjaar altijd vuurwerk halen, nou ja, vuurwerk ...... sterretjes en bengaals vuur, volgens mijn moeder was dat koud vuur! ( Eeeeech nie dus! ) 
=== Hans, Hans of Hans, welke Hans bedoel je Jeanette? (Tini) ===


Datum: 25-07-2007
Naam: Hans Strootman  
img

Ik weet dat Wels met zijn winkel in de Korianderstraat zat, na zijn vertrek uit de Centauriestraat. Snijders zat in de Kalmoesstraat; op de hoek met de Leenderweg zat de dierenzaak van Jos van Dun.


Datum: 26-07-2007
Naam: Jeannette Wassink  
img

Keus zat dus! Ik bedoel Hans Ooievaar!


Datum: 26-07-2007
Naam: Hans Vlemmings  
img

Foutje, klopt, ik heb ze door elkaar gehaald.


Datum: 26-07-2007
Naam: Thérèse Sauter-Roijers  

Tegenover de Etos Supermarkt zat op de hoek van de Leenderweg/Bottelroosstraat Bahlman de banketbakker. Het was niet een gewone bakker maar een luxe banketbakker die heerlijk gebak had.


Datum: 26-07-2007
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Dit is dus inderdaad het pand van Snijders, die tot ~12 jr. terug, ook nog een filiaal op Den Hof in Aalst hadden. Momenteel wordt hier de zaak gevoerd door de zoon, die de afgelopen 2 jaar ook Parijs Dakar heeft gereden op KTM.


Datum: 26-07-2007
Naam: Henk Kuiper  
img

Dit is zeker niet hoek Kalmoesstraat/ Leenderweg, maar hoek Kerstrooslaan/ Leenderweg waar Snijders nog steeds zit volgens mij.


Datum: 27-07-2007
Naam: Leo de Wit  
img

Snijders heeft voorheen in de Thijmstraat gezeten, in het tweede winkelpand rechts van af de Leenderweg.


Datum: 27-07-2007
Naam: Hans Strootman  
img

Dan zou de volgorde wat ijzerhandel Snijders betreft dus als volgt zijn: begonnen in de Kalmoesstraat, vervolgens een straat verder op dezelfde hoogte in de Thijmstraat en vervolgens overgestoken naar de hoek Kerstrooslaan/ Leenderweg, waarbij gedurende die laatste periode ook enige tijd een filiaal in Aalst gerund werd.


Datum: 16-11-2007
Naam: Rini Heldoorn (Antheunis)  
img

Tegenover banketbakker Bahlman, hoek Thijmstraat, zat in de jaren '45 tot zeker '55 slagerij van Vlokhoven, daarnaast in de Thijmstraat was sigarenzaak van Dijk, op de hoek van de Alsemstraat was kruidenier van Kraaij.
Tegenover van Vlokhoven was groentenwinkel van Hal en daarnaast in de Thijmstraat herenkapper Rodenburg.


Datum: 16-11-2007
Naam: Tine de Vos Dikland  
img

Dit is de hoek Kerstrooslaan / Leenderweg en in de vijftiger jaren was er een slagerij van de Etos, mijn vader heeft er gewerkt. Daar had ik geluk aan want als er iemand achter me aan zat van de school recht tegen over de zaak, vloog ik altijd de achterdeur van de zaak binnen. Daar was ik veilig totdat m'n vader klaar was en dat we samen naar huis gingen.


Datum: 19-11-2007
Naam: Rini Heldoorn (Antheunis)  
img

Even een rechtzetting. De groentenwinkel was van Halder ipv van Hal.


Datum: 01-02-2008
Naam: Piet Alderliesten ( nu Pierre )  
img

Mijn tweelingbroer Henk en ik moesten lege flessen in deze straat inleveren naast de slager was een flessenopslagruimte ( dat lage gedeelte ). We werkte in de vakantie toen bij de ETOS op de andere hoek bij de Leenderweg. In de slagerij werkte de vader van Tineke Dikland. Aan de andere kant was de Christelijke Nationale lagere school Leenderweg 242. Tussen de slager en de ETOS woonde familie van Nierop waar wij op woensdagmiddag altijd kinderprogramma mochten bekijken op de TV. Haast niemand had in die tijd TV, vandaar.


Datum: 11-01-2010
Naam: Ton Koster  
img

Hans Strootman schreef: Ik weet dat Wels met zijn winkel in de Korianderstraat zat, na zijn vertrek uit de Centauriestraat. Snijders zat in de Kalmoesstraat; op de hoek met de Leenderweg zat de dierenzaak van Jos van Dun" Dit klopt inderdaad. In het pand van Snijders in de Kalmoesstraat kwam vervolgens een muziekhandel (landelijk bekend i.v.m. verhuur voor grote manifestaties). In de winkel hoek Leenderweg Kalmoesstraat zat voor de dierenzaak van Jos van Dun de onvolprezen kruidenier Van Duinhoven.


Datum: 13-01-2010
Naam: Piet Alderliesten ( nu Pierre )  
img

Een bekende naam Ton Koster. Kan jij aanvullende dingen vertellen over de gangetjes van de Kalmoesstraat naar de Edelweisstraat. Verder over jullie gezin. Woonde jij niet naast ons of ben je een dubbelganger?


Datum: 13-01-2010
Naam: Ton Koster  
img

Hallo Pierre, ik woonde inderdaad op Leenderweg 290, naast de familie Alderliesten en kan me jullie gezin ook goed herinneren. Henk herinner ik me met zijn blonde haar en jij had wat donkerder haar en je was specialist op het gebied van de elektriciteit. Wat betreft de gangetjes: ging je bij de Kalmoesstraat het gangetje in dan kwam je via een rechtse afslag achter langs de woning van de familie Latour die op de hoek Leenderweg / Strobloemstraat woonde en waarbij boven in de gemetselde tuinmuur glasscherven waren ingemetseld. Aan de andere kant liep je langs de tuin van de familie Nagelkerke (politieagent) in de Strobloemstraat.


Datum: 13-01-2010
Naam: Hans Strootman  
img

Latour woonde op de hoek Leenderweg -Edelweisstraat en Nagelkerke woonde, vanaf de Leenderweg komende, in het eerste huis aan de linkerkant naast het gangetje. Voor die tijd woonde hij in de Madeliefstraat.


Datum: 13-01-2010
Naam: Hans Strootman  
img

Bij mijn opmerking over P.Nagelkerke bedoelde ik de Edelweisstraat; in de Strobloemstraat heeft hij nooit gewoond.


Datum: 13-01-2010
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Hebben jullie het over de kunstenaar Peter Nagelkerke, de maker van o.a. de Eindhoven Trots-trofee en die juist gestolen bronzen kop van Cees Bol?


Datum: 14-01-2010
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Inderdaad was er ook nog een filiaal van Snijders op Den Hof in Aalst, maar dat is al zeker 15 jaar weg daar. Marcel rijdt op dit moment weer lekker rond in de Le Dakar in Zuid Amerika.


Datum: 14-01-2010
Naam: Hans Strootman  
img

Nee,Marijke,het gaat over Piet Nagelkerke, de wijkagent. Zijn zoon Louis is een bekend kunstschilder.


Datum: 07-06-2010
Naam: Peter Nagelkerke  
img

Piet Nagelkerke de wijkagent was mijn peetoom en woonde in de Edelweisstraat. Louis is mijn neef. Ik maakte wel verschillende bustes in Eindhoven, oa Kees Bol, Peer vd Molengraft, Karel Vermeeren, Teun Gijssen en ook het beeldje " huilen van het lachen" bij het Ton Smitshuis. Daarnaast nog heel veel andere activiteiten hoor.


Datum: 07-06-2010
Naam: Peter Nagelkerke  
img

Kijk maar eens op google onder mijn naam. Ik woon trouwens zelf ook in Stratum.


Datum: 10-06-2010
Naam: Piet Alderliesten ( nu Pierre )  
img

Dag Peter Nagelkerke. Heeft jouw oom Piet Nagelkerke nog gewerkt met agent Bergmans. Deze woonde op de Leenderweg 298. Dus een paar huizen bij ons verderop. Wij woonden op Leenderweg 292. Agent Bergmans ging een keer voetballen en had niet getraind. Daardoor kreeg hij een hartstilstand. Wij waren ervan ondersteboven. Het was een prachtmens. En was gek op voetballen. Zijn zoon Jan woont nog in Eindhoven en is hoofd van een lagere school. De zus van Jan is overleden. Ze heette Jannemarie. Een lieve meid. Leuk dat je even aangaf de filmpjes op google. Ik heb er al één gedeeltelijk gezien. Is er ook nog een film bij van de Leenderweg rond 1944 - 1970? Ook hoe toen de kinderen zich bezig hielden enz.? De kledergracht van toen.


Datum: 23-09-2010
Naam: Wendy  
img

Op de hoek van de Leenderweg en de Kalmoesstraat zat vroeger, jaren 60/70, bakker (René) IJzermans. Mijn moeder Marietje Smit (1936) woonde in de Kalmoesstraat, wie heeft haar gekend?


Datum: 25-09-2010
Naam: Piet ( nu Pierre ) Alderliesten  
img

Dag Wendy. Welke periode woonde je moeder in de Kalmoesstraat? Heb jij vroeger nog gespeeld met kinderen op de Leenderweg? Mevrouw IJzermans stond vaak zelf in de winkel. Ze schudde vaak een beetje met haar hoofd. Duitsers, die op door weg waren, waren goede klanten bij haar. Ze was kort van lengte met het haar in de krul. Ze was altijd erg aardig. Daarvoor was er een andere bakker. Zijn naam weet ik even niet. Aan welke kant woonde je moeder? Vanaf de Leenderweg rechts bij de twee poortjes, of links waar de deuren tegenover elkaar stonden. Deze deurknoppen bonden wij weleens aan elkaar vast en trokken belletje. dan trok de één de andere deur dicht. Alleen had je een achterom. Zodat je daar rekening mee moest houden. Vanaf één van de de poort kon je in de Edelweisstraat komen. De eerste poort liep dood. Doordat de muren bi j de eerste poort dicht bij elkaar stonden kon je je met je benen je omhoog werken. Dat deed je met pijlzoekertje.


Datum: 26-09-2010
Naam: Wendy  
img

Hallo, mama is daar in 1936 geboren en in 1958 vertrokken. Ikzelf ben van 1965 en heb vanaf 1970 daar op straat gespeeld! Mijn opa is in 1979 verhuisd. Ze woonden vanaf de Leenderweg aan de rechterkant, net voorbij muziekwinkel Saris, naast Fam vd Wal. De rest wat je vertelt kan ik me ook herinneren, maar jouw naam zegt mij niets! Bedankt wel voor je reactie, leuk!


Datum: 10-12-2010
Naam: Jan Bergmans  

Veel winkeliers al gehad. Volgens mij zat de Etos drogisterij aanvankelijk aan de oneven kant naast fietsenmaker Jan de Kuster. Aan de overkant had je groenteboer de Ridder. Als we alles gehad hebben kunnen we het nog over friettent Neptunis (de Nep) hebben. Jullie zijn daar waarschijnlijk niet veel geweest anders had je nu niet meer geleefd.
Aan Pierre Alderkiesten wil ik vragen welke filmpjes op Google hij bedoelt.


Datum: 11-12-2010
Naam: Ton Koster  
img

Jazeker, Neptunus van de gebroeders Nep, uitvinders van de cholesterol !


Datum: 11-12-2010
Naam: Pierre ( Piet ) Alderliesten  
img

Leuk, weer reactie. Jan, over die filmpjes op Google bedoel ik waarschijnlijk het opzoeken van Schoolbank en Eindhoven in Beeld. Verder moet ik nog zoeken naar Oud Eindhoven presentatie met muziek erbij. Ik weet het even niet te vinden. Ik had het van één van jullie gehad. Misschien kan één van de andere ons daaraan helpen. Waar zat friettent Neptunis? Over welke periode wordt er gesproken?


Datum: 11-12-2010
Naam: Ton Koster  
img

Hallo Pierre,
Cafétaria Neptunis zat naast een café op de Leenderweg. Het café, ook van de gebroeders N, lag op de hoek Thijmstraat - Leenderweg. Als ik het goed heb zat op de andere hoek de slagerij van Van Vlokhoven, jaren 60-70.


Datum: 18-05-2012
Naam: Hans van Melis  
img

Kees, ik bedoelde deze huizen aan de Leenderweg bij foto 3739, van wanneer zijn die?


Datum: 18-05-2012
Naam: Kees van der Hoeven  
img

Hans, 244-250 werden in 1937 gebouwd, zie ihesm.com/eindhoven1934/leende/


Datum: 17-06-2012
Naam: Conny Franssen  
img

Wat leuk om te lezen! Ik ben zelf opgegroeid aan de Leenderweg (294) en ken veel van de genoemde winkels nog goed: groentewinkel De Ridder ('lust je een worteltje'), de bakkerij (lust je een hartjessnoepje), de slagerij even verderop (lust je een stukje worst), de dierenwinkel van Van Dun (....), de fietsenwinkel, de school op de hoek Kerstrooslaan, de Etos (was eerst 'n andere drogist. Sanders? de Wit?). Verder zat er nog een zagerijtje op 290 en op de hoek Pioenroosstr/Wilgenroosstr zat heel lang friettent "'t Hoekske" (in ieder geval jaren '70/80). En Jan en Janne Bergmans heb ik ook gekend. Mijn zus heeft in het hoekhuis aan de Edelweisstraat gewoond. Weet iemand nog iets over 294 van de Leenderweg te vertellen? Vóór ons woonden Frans en Fie (broer/zus) v.d. Peet er. Ben benieuwd!


Datum: 11-12-2012
Naam: Thea Franssen-van der Donk  
img

Volgens mij heette de kapper in de Thijmstraat Huub Merckelbach. Zijn dochter en haar man en zoon runnen daar nog steeds een herenkapper op de hoek van wat voorheen de Kamillestraat was en een dameskapper aan de achterzijde kant Thijmstraat.
De eigenaar van Neptunis was van Gils al weer enkele jaren geleden overleden en volgen mij zat de familie Prijden eerst in het café hoek Leenderweg / Korianderstraat en later in het café richting fontein met dat terras ervoor. Nu een cafetaria .
Op Leenderweg 294 woonde familie v.d.Peet inderdaad en Frans Dekker de broer van mevrouw woonde bij hen in, boven.


Datum: 21-02-2015
Naam: A.van Trigt  
img

Op de hoek Leenderweg, tegenover de school aan dezelfde kant, zat in de jaren 60 de Etos drogist met filiaalhoudster Mimi Mulder. Zelf heb ik daar ook enkele weken in 1966 gewerkt. Later werd het Snijders ijzerwaren volgens mij.