EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

3664

Bijdrager:

Jaar:

1963

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Stratumsedijk

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Stratumsedijk 5.

Beschrijving

Volgens het RHC-1 Rath en Doodeheefver, voordien Brouwerij het Anker.


Geplaatst op

27-03-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 26-03-2006
Naam: Hans van Melis  
img

Ik heb deze foto al enkele weken op mijn computer maar ik kan de straat en de huizen op de achtergrond nog niet duiden. Waar is dit precies?


Datum: 27-03-2006
Naam: Dick Bonekamp  
img

Helpt foto 1241? Denk het lichte gebouw links weg en de eerste helft van het gebouw ernaast tot aan de poort met balkon. (moeten dus wel nr 1 en nr 3 geweest zijn). Deze huizen staan ook mooi op foto 1247 en ik vermoed dat foto 2061 ook de trieste bovenstaande situatie weergeeft. De achtergrond huizen zouden achter cafe 't end kunnen staan. Staat me vaag iets van bij dat daarachter nog wat stond, ben ik denk ik nog te jong voor geweest. Straat zou Bleekweg kunnen zijn


Datum: 28-03-2006
Naam: Anne Troost  
img

Op foto 5754 van het RHCe staat deze poort ook. Hier staat bij dat op de consoles een smeedijzeren balkon heeft gezeten.Ook dat er middenboven de poort nog een gevelsteen zat met een Anker (is op die foto nog te zien) maar voor de plaatsbepaling niet van belang. Als ik nu naar foto 13931 ga en hem in de grote versie neem dan staat er links achter het van AbbeMuseum ongeveer in het midden een wit huis. Dat was volgens mij Stratumsedijk 1. Twee huizen verder is een pand met een poort en met een beetje goede wil is daar een balkon boven te herkennen. Dat zou dan deze poort moeten of kunnen zijn. Het straatje wat op deze foto staat kan het Bleekpad (zo noemde ze het in 1959) zijn, nu heet het Bleekweg. Achter de bosjes stroomt dan de Dommel en de huisjes zouden dan de uitbouw van van het cafe zoals boven vernoemd, maar het zouden mogelijk ook huisjes van de PLekhoek zijn. Een heel verhaal maar het is een optie.


Datum: 29-03-2006
Naam: Hans van Melis  
img

Het is inderdaad de Plekhoek ik heb foto 1141 van Rini vervangen door een ander RHC-e exemplaar waarop de gasketel te zien is.


Datum: 18-05-2007
Naam: A. Coppens  
img

Het gebouw over de Dommel was van een hoedenmakerij. De naam was Michiels of iets wat daar op lijkt. In het eerste huis naast de Dommel aan Stratumse kant zat fietsemaaker Wich.


Datum: 19-06-2007
Naam: Louis van Lierde  
img

Links naast het pand met het braakliggende stuk grond is de Bleekstraat al gesitueerd. Op die plaats zat fietsenmaker en verkoper Wich. Aan de andere kant van de Bleekstraat is het pand van hoedenzaak Michel nog zichtbaar. Daar begon de Plekhoek tot aan de volgende stroom (Stadsgracht).