EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

3373

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

112 De Bergen

Straat:

Wilhelminaplein

Onderwerp 1.:

Stadsbus / Lijnbus

Onderwerp 2.:

Overig Stadsbus / Lijnbus

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Bijzondere bussen op het Wilhelminaplein.

Beschrijving

Volgens mij zijn deze bussen van de firma Van Dijk uit de Smitsstraat, zijstraat van de Catharinastraat. Deze foto is genomen op het Wilhelminaplein.


Geplaatst op

06-03-2006

Reacties:

Datum: 14-11-2006
Naam: M. Taphorn  
img

Van Dijk had aan de linkerkant van de Prins Hendrikstraat een sleutelplek. Daar stonden ook bussen zonder deuren en daarin konden we vroeger, via de schutting van de Heilige Geeststraat, lekker verstoppertje spelen. Wie heeft daar mogelijk nog foto's van?


Datum: 05-01-2008
Naam: Walter van Helvoort  
img

De bussen die daar staan zijn volgens mij Viprebussen van Philips waar Belgen mee gehaald en gebracht werden en daar geparkeerd stonden. Er werd veel in dat type gereden voor dat doel. Ik woonde in de prins Hendrikstraat 13 maar heb deze bussen nooit bij Van Dijk gezien.


Datum: 06-01-2008
Naam: Vic van Lijf  
img

Zie ook foto 267.


Datum: 06-01-2008
Naam: A.M.Taphorn  
img

Walter volgens mij is dat voor jouw tijd. Van Dijk had in de Prins Hendrikstraat hoek Smitsstraat gewone reisbussen staan. Gezien vanaf het Wilhelminaplein stonden die aan de linkerkant waar nu o.a. het parkje is. Aan de zijde van de Heilige Geeststraat was een schutting van betonplaten van 2 x 3 meter, 10 dik denk ik. We gebruikten het als klimwand. Wat is er van Van Dijk nog overgebleven?


Datum: 06-01-2008
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Even voor de duidelijkheid de afkorting 'VIPRE' verklaren: Vervoer Industrieel Personeel Regio Eindhoven. De chauffeurs waren meestal gewone bus- of taxichauffeurs, die in hun vrije uren nog wat gingen 'viperen'.


Datum: 25-07-2008
Naam: Rene de Kort  
img

Volgens mijn zijn het ook die bussen waar Belgisch personeel mee werd vervoerd.


Datum: 26-07-2008
Naam: Johan Vervest  
img

Tegenwoordig zou men het als mensonwaardig vervoer betitelen. Hoe afgerakt en met die kleine ramen. Men was in die tijd snel tevreden.


Datum: 26-07-2008
Naam: Mari Kieneker  
img

Tot in de jaren 80 hebben wij vanuit Casteren naar Eindhoven v.v. met Vipre-bussen gereden zonder verwarming, en met 10 graden vorst is dat geen pretje. Menig keer heeft de chauffeur de remmen moeten ontdooien met een brander, en je kon niets zien door de bevroren ramen. Deze bus was toch van een zeer bekende busonderneming uit Eindhoven. Och ja, we hebben wel meer gekke dingen meegemaakt met het Vipre-vervoer.


Datum: 27-07-2008
Naam: M. Gosselink  
img

Vipre-bussen werden in hun stil sta tijd gelukkig ook ingezet om schoolreisjes te kunnen maken. Buurtwerk Eindhoven en diverse lagere scholen maakten er gebruik van. Dan waren de uitstapjes in ieder geval betaalbaar voor school en ouders. We hadden toen (ook in de 80-er jaren) niet zoveel luxe nodig. Gezelligheid voorop. Niks airco, erop uit en samen stond op de eerste plaats. Met de bus naar de Klimbim en op tijd weer terug zodat de Vipre-gebruikers ook weer op tijd naar huis konden. Wordt er nog gebruik gemaakt van Vipre?


Datum: 28-07-2008
Naam: Mari Kieneker  
img

Er heeft nog lang een Vipre-bus gereden vanaf Arendonk naar Eindhoven en het zou me niets verbazen als dit nog de enigste Vipre-bus is die nu nog rijdt. De mensen die van deze lijn gebruik maken, hebben met succes een rechtszaak tegen Philips aangespannen en gewonnen, omdat in hun aannamecontract stond dat Philips voor gratis vervoer zou zorgen. Dit speelde zich ongeveer drie jaar geleden af.


Datum: 23-09-2009
Naam: Rudy Vogels  
img

Op de opmerking van Taphorn. Nol van Dijk is met zijn bussen uit de Smitsstraat vertrokken en neergestreken op het industrieterrein de Spaarpot in Geldrop. Hij heeft in ieder geval nog een tijd voor Solmar gereden. In mijn jeugdjaren (jaren 60) heb ik veel tussen en in de bussen van Van Dijk gezeten, mocht ze mee schoon maken. Al het kleingeld wat in de bussen was achtergebleven was voor mij.


Datum: 06-07-2016
Naam: Paul van der Cingel  
img

Rudy ik denk dat je je vergist. In de PH-straat, hoek Smitsstraat zat Anton van Dijk. Arnold (Nol) van Dijk zat op de Hoogstraat. Beide hadden ook een reisbureau.


Datum: 06-07-2016
Naam: Rudy Vogels  
img

Nee, ik vergis mij niet Paul, Nol was de zoon van Anton, en inderdaad Arnold op de Hoogstraat. Nol heeft nog het huis gebouwd in de Smitsstraat meteen naast de garage, en de garage was voorheen de opslag van Blue Band. Dat laatste heb ik niet meegemaakt, maar ik heb wel recht tegenover de garage aan de Smitsstraat gewoond.


Datum: 06-07-2016
Naam: Paul van der Cingel  
img

Da's een goeie Rudy, Blue Band, ik weet het nog. Op een keer dat er weer een nieuwe voorraad binnengebracht moest worden, was de chauffeur zo slim om mij en een andere jongen die daar toevallig waren in te schakelen om de dozen, 40 pakjes è 250 g, 10 kilo naar binnen te dragen, ik geloof dat we er zelfs een trap voor op moesten. We kwamen vaak in de Smitsstraat vanwege de Afghaanse windhonden schuin aan de overkant bij jullie, een eindje verderop. Misschien heb je dat ook nog meegemaakt. Datum 1950 ongeveer.


Datum: 11-07-2016
Naam: A. M. Taphorn  
img

Afgelopen jaar hebben we met de BewonersVereniging de Bergen een onderzoek gedaan naar de straat. In het kader van Burendag komt elke keer een andere straat aan de beurt. Rudy Vogels even een vraag: Wat weet u nog van de achterzijde van de Smitsstraat van uw woning?


Datum: 13-12-2016
Naam: Ad Lamers  
img

De naam van de autobusonderneming in de Prins Hendrikstraat was niet Nol en ook geen Anton maar Jacques van Dijk.