EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

18123

Bijdrager:

Jaar:

1951

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

112 De Bergen

Straat:

Wilhelminaplein

Onderwerp 1.:

Sport

Onderwerp 2.:

Gymnastiek / Turnen

Onderwerp 3.:

ONA

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
ONA

Beschrijving

ONA uitvoering op het Wilhelminaplein in 1951. Links zit gehurkt Marijke van der Meulen met vlechten. Het was een gymclub met de afkorting "Ontspannen Na Arbeid". In mijn herinnering was de gymnastiekzaal in de buurt van de Zwembadweg richting Centrum. De lessen waren laat en daarom vond ik het waarschijnlijk een donkere buurt met van die hoge gebouwen. Was daar ook niet het politiebureau?


Geplaatst op

08-12-2008

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 20-02-2009
Naam: Ton van Kan  
img

De ONA vereniging was ondergebracht in een schoolgebouw met gymzaal aan de Don Boscostraat. De Don Boscostraat ligt gelegen tussen de Zwembadweg en de Deken van Somerenstraat. Hier lag destijds inderdaad het hoofdbureau van politie.


Datum: 05-01-2010
Naam: Trui Dielis  
img

Ik was lid van de ONA tot 1953. ik sta niet op deze foto. ik herinner mij een reisje naar de pas geopende Efteling in 1952. Heeft iemand daar nog foto's van? Ook heb ik meegedaan aan een uitvoering in de (voormalige) Rembrandt-bioscoop.maar ik heb nergens foto's van.


Datum: 06-03-2012
Naam: Petra Hansum van Dommelen  
img

Ik was lid van Ona in de 60er jaren. Ik herinner me vooral het pakje dat we aan hadden: het witte blesje moest met knopen aan het ballonbroekje vastgemaakt worden. Ook mochten we op 18 seotember meelopen in de ochtend. In de stadsschouwburg hadden we een optreden: een muzikale voorstellling met attributen... geweldig! Helaas heb ik zelf geen foto's van die tijd.