EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

33264

Bijdrager:

Jaar:

1955

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

724 Bennekel-Oost

Straat:

Verhulststraat

Onderwerp 1.:

Parken / Speeltuinen

Onderwerp 2.:

Speeltuinen

Onderwerp 3.:

Jeugdvermaak Bennekel

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Oude speeltuin Gestel

Beschrijving

Oude speeltuin met op de achtergrond de toen hetende Henricusschool.


Geplaatst op

27-02-2013

Reacties:

Datum: 28-02-2013
Naam: Ger van der Palen  
img

Verhip zeg, eindelijk een mooie foto van Jeugdvermaak. Ik zie bijna mezelf op die draaischijf zitten. Het gebouwtje herken ik heel duidelijk en aan de banken op de draaischijf zie je wel dat de staat van onderhoud niet al te best was. Vooral bij de lage en hoge glijbaan was dat niet jofel. Het was overigens best een eind lopen vanuit de Scheidingstraat.


Datum: 28-02-2013
Naam: Tonny van Akkerveken  
img

Heel mooi, de speeltuin in de Verhulststraat en Valeriusstraat. Het was een mooie speeltuin en in de molen Wiel Vogels en zijn nicht Margareth.


Datum: 28-02-2013
Naam: Frans van Schoonderwalt  
img

De naam van de speeltuin was "Jeugdvermaak" en hij lag tussen Verhulststraat en Nicolaistraat.


Datum: 28-02-2013
Naam: Willie Vogels  
img

Ik weet nog dat er destijds een jongen flink is verongelukt op de hoge glijbaan door een loszittende plank.


Datum: 28-02-2013
Naam: Toon Geevers  
img

In het huisje huisde destijds dhr. Willems, een oudere man, die de orde in de speeltuin moest bewaren. Links de meisjestoiletten en rechts voor de jongens. Achter het huisje het voetbalveld met rolschaatsbaan.


Datum: 28-02-2013
Naam: Ger van der Palen  
img

Jawel Toon, dat voetbalveld met rolschaatsbaan herinner ik me nu ook weer. Bij die meneer Willems kon je zo nodig terecht voor een pleister. Goed zichtbaar is het verharde pad dat midden in de lengte door de speeltuin liep. Verder was het een rul zandterrein, waardoor een niet te diepe val zonder schade "overleefd" kon worden.
Pas geleden hadden we het er thuis nog over hoe blij we waren dat ons moeder een lidmaatschap had van deze speeltuin. Uit onze buurt waren we volgens ons de enigen en dat stuk lopen (ik ruik/voel nog de korenhalmen op het terrein achter de Genneperweg) hadden we er graag voor over.


Datum: 28-02-2013
Naam: Willie Vogels  
img

Men moest een penning hebben om binnen te komen. Was gewoon een plaatje met een nummer er op.


Datum: 28-02-2013
Naam: Harry van den Heuvel  
img

Vanuit de speeltuin hadden we een voetbalclubje met Dook Faber als leider. Pietje van de Wiel speelde samen hier met mij en ook Wimke van Camfort en ook Jan van Dooren, de Rooie Snijder en denk ook Tiny van Nassau, Gerry Maas, Cox, Gerrit de Corte (later bij de jeugd van Veloc). Meester De Louw was denk ik hoofd van de school. Ik zat zelf op de Lambertusschool. Ik heb De Louw bij een begrafenis ontmoet een jaar geleden.


Datum: 01-03-2013
Naam: Toon Geevers  
img

Bij dat voetbalclubje ben ik ook geweest, trainen bij Faber was op het oude Velocveld aan de Genneperweg. De Louw moet dan trouwens wel over de 100 zijn denk ik.


Datum: 05-03-2013
Naam: Ton  
img

In welk jaar was dit? Volgens mij niet 1955.


Datum: 05-03-2013
Naam: Willie Vogels  
img

Ik heb zelf ook nog bij Veloc gevoetbald. Mijn trainer was Ger van de Wier. Dat was rond 1966-67 en hij was ook mijn buurman. Wij woonden in de Valeriusstraat 5.


Datum: 03-12-2014
Naam: Piet Pietersma  
img

Willie Vogels, bedoel je met "Dhr. Willems, een oudere man" opa of opaatje? Zo noemden wij hem altijd. Ik heb daar heel wat uren doorgebracht, want het was dichtbij huis, Obrechtlaan 12. Mijn zus woonde in de Diepenbrockstraat. Ook daarnaast dus.


Datum: 04-12-2014
Naam: Wiel Vogels  
img

Sorry, de heer Willems zegt me niets.


Datum: 04-12-2014
Naam: Piet Pietersma  
img

Sorry Wiel, ik bedoelde Toon Geevers (ik koos de verkeerde naam, erboven i.p.v. eronder).


Datum: 05-12-2014
Naam: Toon Geevers  
img

Piet Pietersma, ja Willems was een gepensioneerde man. Droeg meestal een alpinopetje. Hij woonde in de Diepenbrockstraat


Datum: 06-12-2014
Naam: Wiel Vogels  
img

Ik heb ook in de Diepenbrockstraat gewoond, op nummer 14.


Datum: 06-12-2014
Naam: Piet Pietersma  
img

Wiel Vogels, zegt de naam Van den Eeden je dan iets? Zo heette mijn zus die woonde vooraan, 1e rijtje links, 3e of 4e huis. Het nummer weet ik niet precies meer, maar moet dus laag zijn. Ik ben geboren Obrechtlaan 12 en op mijn vijfde vertrokken in 1956. Mijn zus is er erg lang blijven wonen. Daar kwamen we altijd nog en daar heb ik de meeste herinneringen aan. Met neefjes en nichtjes heb ik daar vaak gespeeld. Meestal speeltuin of het bruggetje richting Waalre, in de Dommel zwemmen etc.


Datum: 06-12-2014
Naam: Wiel Vogels  
img

Nee Piet, helaas zegt me dat niets. Ik was toen 10 jaar en ben toen verhuisd naar Maastricht. Mijn vader heeft er lang gewoond.


Datum: 06-12-2014
Naam: Toon Geevers  
img

De naam Van den Eeden zegt mij wel iets. Ze woonden op de hoek van de eerste brede achterom in de Obrechtlaan. Bij Pennings in de Verhulststraat verkochten ze ijs en Van den Eeden had wel eens een borreltje op en vroeg dan aan alle kinderen of ze in de Obrechtlaan woonden. Als ze met ja antwoordden kregen ze een ijsje van hem. Dat verhaal ging razendsnel rond dus er woonden in die tijd onnoemelijk veel kinderen in de Obrechtlaan. Volgens mij had hij een broer die priester was.


Datum: 06-12-2014
Naam: Piet Pietersma  
img

Toon, als het klopt dan heb je het over de oude Van den Eeden. Die woonde ook in de Obrechtlaan, een stukje verder dan waar ik geboren ben. Een beetje buren dus en vandaar dat mijn zus met zijn zoon is getrouwd en in de Diepenbrockstraat is gaan wonen tot ongeveer 1990. Daarna een paar straten verder. De oude Van den Eeden is rond 1966 overleden, klopt dat?


Datum: 07-12-2014
Naam: Toon Geevers  
img

Wanneer V.d. Eeden is overleden weet ik niet, maar het was een zeer kleurrijk figuur.


Datum: 16-10-2015
Naam: Henk Willemsen  
img

Op het linker bankje zit ik om te kijken. Het moet in 1966 zijn geweest. Op de achtergrond de Hendricusschool waar ik op zat. Ik zie bekende gezichten, maar na ruim 50 jaar weet ik helaas geen namen meer.


Datum: 16-10-2015
Naam: Ger van der Palen  
img

Henk, ik ben stik jaloers. Wat zou ik me graag herkennen in een van de vele foto's op de site. Ocherm.


Datum: 16-10-2015
Naam: Henk Willemsen  
img

Nou Ger, ik heb oude foto's van mezelf bekeken. En mijn zoon, inmiddels ook 27, leek precies op mij .


Datum: 16-10-2015
Naam: Piet Pietersma  
img

De jongen die links op het rad zit is Piet v.d. Eeden en de jongen die rechts op het rad staat is zijn broer Ad. Beide zijn zoons van mijn zuster. De anderen ken ik niet.


Datum: 09-09-2016
Naam: Piet van den Eeden  
img

Rechts op de foto, naast de draaimolen, is Gerard Groenen en die woonde in de Verhulststraat, ik dacht nummer 18. En inderdaad, dat manneke op het linkerbankje, dat ben ik.


Datum: 17-12-2016
Naam: Jan Snijders  
img

Ik heb al de reacties gelezen, maar jullie zijn een oppasser vergeten. En dat is diegene die we opa noemden. Dat was opa Van Zantvoort. Hij woonde in de Reinkenstraat.


Datum: 27-12-2017
Naam: Ad van Loon  
img

Hallo allemaal. Ik woonde vroeger in de Reinkenstraat en zat ook op de Henricusschool. Ik herinner me nog dat later een rolschaatsbaan is aangelegd en dat we daar ook wedstrijden deden. En dat ik de hogewielenrolschaatsen van mijn zus had gestolen om mee te doen en er toen die wieken heb afgereden. Kreeg thuis flink op mijn lazer. Ik woon nu al zowat dertig jaar in zuid Spanje.
Groeten aan alle oude bekenden die nog op deze planeet wandelen.