EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

3306

Bijdrager:

Jaar:

1946

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Markt

Onderwerp 1.:

Evenementen / Festiviteiten / Gebeurtenissen

Onderwerp 2.:

Bevrijdingsfeesten / Bevrijdingsherdenkingen

Onderwerp 3.:

1946

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Vertrek naar Bayeux.

Beschrijving

Hier een groepsfoto van de renners met de bus in 1946 die vertrekken naar Bayeux om daar de Fakkel op te halen. ===Waar was dit vertrekpunt? Red.===


Geplaatst op

03-03-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 19-03-2006
Naam: John van Iersel  
img

De tweede persoon van links is Jan van Iersel, mijn vader (+ 1989). Hij verzorgde 25 jaar lang het vuur en hield dat brandend. De chauffeur van de bus was volgens mij toen al Stan Walraven die nog jaren daarna de bus naar Bayeux en terug reed. De meereizende bestuursleden van Wielerclub Het Zuiden waren onder meer Toon Dufhuis, Frits van Griensven en Jo Markerink. Ik was toen vijf jaar dus vraag me niet van welk punt de bus vertrok.


Datum: 19-03-2006
Naam: Wil van Hout  
img

Waar zou je anders vertrekken dan op de Markt? De krans is voor Bayeux. En de heren gaan direct de bus in. De fietsen gaan in de bus en de heren in plusfour stappen in voor een reis van 750 km.


Datum: 19-03-2006
Naam: Dick Bonekamp  
img

Tuurlijk, de Markt. Zie foto 1708 het pand rechts van hotel De Wildeman.


Datum: 08-07-2007
Naam: Jan van der Meulen  

De autobus is waarschijnlijkst van Reisbureau De Pelikaan eigenaar Frits Schrijvers Hoogstraat nr ? Chauffeur Janeke Walraven. Locatie vertrek is voor het pand van Sociëteit Concordia op de Markt. Het balkon is nog duidelijk zichtbaar achter de 3 Hoefijzers.


Datum: 09-07-2007
Naam: Jan Snijders  
img

Dit is voor het pand Old Dutch later Maddox. links van Old Dutch was club 44 nu de Queen.


Datum: 12-08-2007
Naam: Hans De Leeuw  
img

Ik wil op deze foto wel reageren, het is namelijk de oud-voorzitter van Wilhelmina Piet van de Wouw die dit alles heeft geregeld, want ik kan u zeggen dat de enige echte fakkel bij zijn kleinzoon in bezit is. De meest linkse persoon is Piet van de Wouw. Zo niet, dan is deze foto niet uit 1946.


Datum: 13-08-2007
Naam: Frits van Gelder (kleinzoon van Piet van de Wouw)  
img

Ik denk dat deze foto niet van 1946 is maar van 1947. Want als de tweede persoon van links Jan van Iersel is, naast mijn opa Piet van de Wouw, dan moet het eigelijk wel het tweede jaar zijn en de rest van de personen moeten dan Piet van de Wouw (bestuursvoorzitter), Jan Libregts, Cees Koot, Henk van Meyl, Tjeu Jansen, Graad Vlemmix, Cor Wijdenes, Toon Duffhuis, Jo Olthof, Frans van den Broek, JAN VAN IERSEL, Sjef van de Laar, heer Kamerbeek (chef d`èquipe), Frits Hansen, Wil Huygen, Harrie Schoenmakers, Jan Klip en de buschauffeur Rinus zijn. Kijk voor meer info bij de foto waar mijn opa achter in de bus de fakkel aan het verzorgen is.


Datum: 26-02-2008
Naam: Ad van de Wouw (zoon van Piet van de Wouw)  
img

Volgens mijn weten is dit het tweede jaar, want in het eerste jaar hadden ze geen krans of bloemen bij zich. Bloemen hadden ze ter plaatse ergens geplukt, in de omgeving van een monument in het centrum van Bayeux, dat ze daar ongeschonden aantroffen en waar in de latere jaren steeds de fakkelestafette werd gestart met het ontsteken van de fakkel. De bus is de eerste jaren geleverd door de firma de Kruif van de Lijmbeekstraat in Eindhoven. En Frans van den Broek was de eerste renner die de fakkel in ontvangst nam en naar Eindhoven bracht.


Datum: 21-10-2008
Naam: Jeroen de Turck (kleinzoon Jan de Turck)  
img

Mijn opa staat ook op deze foto, en wel 5e van links. Naar zijn zeggen is hij de enige nog steeds levende persoon op de foto. De bus is volgens hem van Harry de Kruif Eindhoven. Volgens mijn opa is de foto met zekerheid uit 1947!


Datum: 31-03-2009
Naam: Tonnie Peters  
img

Mijn reactie op deze foto is wel degelijk uit 1946 want het vaandel wat op de bus hangt is door een van de deelnemers en wel Gerrit Peters, want hij was schilder, en is bij ons in de huiskamer gemaakt.


Datum: 27-02-2012
Naam: Hennie Peels  
img

De man rechts van de laatste fiets (van l. naar r.), in zijn lange jas, is volgens mij de penningmeester van Wilhelmina, Swinkels.