EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

1708

Bijdrager:

Jaar:

1977

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Markt

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Markt, Oostzijde. (1) 1977

Beschrijving

De oostwand van de Markt. En nog met de Poort van Kleef, Carlton enz. Veel Eindhovenaren hebben hieraan mooie herinneringen.


Geplaatst op

23-10-2005

Reacties:

Datum: 09-09-2006
Naam: Fanny Bovers  
img

Maddox, Octovius waar je buiten op het balkon kon staan en niet te vergeten Club 44. Mooie tijd en soms ook veel vechten. Rond 1970 is hier nog een grote vechtpartij geweest. Ze kwamen met de trein uit Weert en Venlo en de hele markt was afgezet. Een grote politiemacht dreef alles weer naar het station. Niemand kon naar huis, dus een goed excuus om eens laat thuis te komen. Maar leuk was het niet.


Datum: 08-11-2006
Naam: Walter Van der Elst  
img

In de Poort van Kleef bevond zich in het cafédeel een open haard met nephoutblokken, vervolgens was er het biljartdeel met de lovers' corner en daarna de bar, le chat (volgens mij, was die) rouge en links van de gang naar de zaal. In de Poort hadden ze heerlijke snert en je kon er ook een boterham krijgen.


Datum: 08-11-2006
Naam: Henny van Melis  
img

Snert met een snee brood toch?


Datum: 08-11-2006
Naam: Anneke van Rijn van der Veen  
img

De eigenaar van de Poort van Kleef in de 70er jaren heette Bert (achternaam?). Hij is kort geleden overleden. Zijn vrouw maakte de beroemde soepen.
<<< was dat Bert Bekx? (Peter) >>>


Datum: 08-11-2006
Naam: Ida Wagemakers Schriks.  
img

Mooie opnamen van vroeger, maar ik vraag mij wel af, is dit waar nu de Queen en de Wildeman zijn? Verder herken ik er niets meer van, ik weet wel dat er een hotel/café Limburgia was, links van de markt, waar nu ook de ingang van de Heuvelpassage is. Alles gaat met de tijd mee, alleen wij blijven stilstaan bij de oude tijd.


Datum: 08-11-2006
Naam: Anneke van Rijn van der Veen  
img

Inderdaad! Bert Bekx!


Datum: 08-11-2006
Naam: Tini van Rooij  
img

Inderdaad Ida.


Datum: 01-05-2007
Naam: Jack van Diest  
img

De vrouw van Bert heette Ali. Zij was ook 's nachts, als de deuren dicht waren, verantwoordelijk voor de lekkere hapjes als we hele nachten voor geld zaten te kaarten.


Datum: 27-04-2009
Naam: Will van Hoof  
img

Links van Poort van Kleef en rechts van Carlton: café Vox, dat toen door mij (Will van Hoof) werd geëxploiteerd.


Datum: 26-09-2010
Naam: Bert van der Veen  
img

Prachtig, die sfeer die er hing in Poort van Kleef. Ik ben er vele malen geweest en dan zaten we boven en keken naar beneden op de bands die er optraden. Harrie, de zoon van Bert en Addie Beckx en de neef van Harrie waren vrienden van mij. Helaas is Harrie op zeer jonge leeftijd door een tragisch ongeval om het leven gekomen.


Datum: 09-11-2010
Naam: Bert Bekx junior  
img

Leuk weer eens de foto te zien van de Markt. Toen was het nog een markt met een kermis en andere activiteiten. Maar de gemeente had andere ideeën.
Ik wou toch even reageren met wie mijn vader (Bert Bekx) eerst de zaak runde nl. Lien Bekx-Rulo tot 1970. Daarna zijn mijn ouders uit elkaar gegaan en kwam Alie of Addi in beeld. Ze kunnen alle twee goeie soep maken en zijn ook twee geweldig sterke vrouwen, die veel hebben getolereerd van mijn vader (Bert).
Maar ik hoop nog veel foto's te kunnen zien op deze site.


Datum: 13-11-2010
Naam: Loes Rulo  
img

Ja Bert leuke foto, jammer dat je er niet meer hebt van die goede oude tijd, nu is het nostalgie.


Datum: 20-10-2011
Naam: Karin van Leeuwaarden  
img

Goh.. wat heb ik een leuke herinneringen aan de Poort. Ik kwam er veel in de jaren 66-68. Ik herinner me de charismatische figuur van Chris Markus en zijn broers Nol en Guus. En uiteraard ook de Amerikaanse soldaten J.D. en Red waarvoor de jukebox altijd op Jerry Lewis "Great balls of fire" ging!


Datum: 28-08-2016
Naam: Johan Denkers  
img

Hee gezellig, de ouwe mert. Ik heb er heel wat uurtjes versleten. Op de hoek met de Nieuwstraat zat de Schuur, die werd begin 70 uitgebaat door de fam. Van Stiphout. Je zag 'm van de Markt af niet liggen, maar via 't steegje kwam je daar terecht. Er zat aan de rechterkant nog een luik in dat steegje waar je frietjes kon krijgen. Het pand ernaast had als eigenaar Henk Denkers en heette "t Sterretje", een dagcafé waar heel wat ouwe rakkers bij elkaar kwamen. Als jong ventje ging ik hier altijd mijn opa (Jantje Denkers) opzoeken, die hoorde bij 't interieur, bij vele wel bekend als "pa". Daar weer naast zat een chic café, genaamd "de Stip", afkorting van Stiphout, de al genoemde familie uit de Schuur. Een paar panden verder zat "El Pinar" van Sjef Meeuwis met daarnaast 't nog steeds bekende hotel "de Wildeman". Een belangrijk persoon in die tijd was de voor vele onbekende hr. Dijks (Wodij b.v). Onder Wodij vielen "Maddox en "Octovius" (later café Centraal) en natuurlijk "Carlton". De heer Dijks heeft de Yanks (jaren 60) zien komen tot aan 't eind. Toen werd de Heuvelgalerie gebouwd. Ik zelf heb later in de 80er jaren nog voor de fam. Dijks bar "Babouche" uitgebaat.


Datum: 28-08-2016
Naam: Johan Denkers  
img

"Carlton" is later gesplitst. Aan de ene kant restaurant "Wienerwald" en aan de andere kant o.v (De Tobie, eind 60/70 met de rooie Bill aan het roer. Jaren 70 met Wil van Hoof, de wel bekende "Vox" en begin jaren 80 ben ik daar bij Hansje Smits in de "Babouche" gaan draaien, waarna ik in '83 zelf deze bar ben gaan uitbaten). De bekende "Poort van Kleef" (Bert Bekx) waren onze buren en de "White Horse" completeerde de oostkant van de markt. WAUW wat een tijd!


Datum: 16-08-2019
Naam: Paul van der Cingel  
img

Ik ken dat gebouw met dat gevelbrede balkon als het hotel De Wildeman. Kort na de oorlog werd op de eerste verdieping door het Roode Kruis (toen met 2 o's) een kledinguitdeling gehouden van kleding die in Zweden was verzameld voor inwoners van landen die in de oorlog te lijden hadden gehad van de Duitse bezetting. Ik ben daar toen met mijn moeder geweest, maar of en wat zij daar voor mij uitgezocht heeft, geen idee. Ik was graag dat balkon opgegaan, maar helaas dat mocht niet.