EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

3297

Bijdrager:

Jaar:

1931

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

311 Villapark

Straat:

Tongelresestraat

Onderwerp 1.:

Bruggen / Tunnels / Viaducten

Onderwerp 2.:

Bruggen Eindhovens Kanaal

Onderwerp 3.:

Overige Bruggen, Eindhovens Kanaal

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Poeijerse brug ?

Beschrijving

Een noodbrug over het Eindhovens Kanaal ter hoogte van de Tongelresestraat, gezien richting 'Gemeentebedrijven' RHCe 25630


Geplaatst op

02-03-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 02-03-2006
Naam: Dick Bonekamp  
img

Dit en foto 2154 is dus niet de Poeijerse brug, ik heb zelf even gedacht dat het een vroegere versie was, maar de bebouwing klopt niet met mijn herinneringen. Ben even in Atlantis gedoken. Deze foto staat daar ook als Poeijerse brug met Atlantisnummer 25629 en ook als Atlantisnummer 4170. Dezelfde brug staat onder andere hoeken in Atlantis: Atlantisnummer 25630 van de Tongelrese kant en Atlantisnummer 25626 van de Stratumse kant. Het is de noodbrug die de ophaalbrug verving bij de Tongelrese straat.
De Poeijerse brug (in een vroege versie) staat ook in de Atlantis beeldbank Atlantisnummer : 25643 vanaf de Stratumse kant richting stad gefotografeerd. foto 3296 Misschien dat de beheerders van deze prachtige site bovengenoemde foto's ook kunnen plaatsen.
=======dat is inmiddels gebeurd. Knap werk Dick. Red.=======


Datum: 02-09-2009
Naam: Jan v.d. Wiel  
img

Dit is niet de Poeiersebrug, dit is de ophaalbrug zoals die er nog ligt. De foto is genomen vanaf de Kanaaldijk aan de stadse kant van het kanaal. Op de foto is nog zichtbaar de gashouder aan de Nachtegaallaan en rechts op de foto het gebouwtje met de luifel was toentertijd het café Havenzicht. daarachter is een schoorsteen zichtbaar van de Picus.