EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

3105

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

711 Schrijversbuurt

Straat:

Hoogstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Hoogstraat. (2)

Beschrijving

.


Geplaatst op

20-02-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 21-02-2006
Naam: Hennie de Groot  
img

Links het Rozenknopje. Giovanni, zie je die twee witte huisjes na het Rozenknopje? In een van die twee woonde kleermaker Van Luyt. Is er toch nog een foto van. Trouwens die mevr. loopt daar heel gevaarlijk op de tramrail. Mijn moeder vertelde me eens dat ze gevallen was toen ze uit school kwam en d'r hand aan glas openhaalde. Ze was gevallen over de tramrail daar bij het Rozenknopje. Men kon haar nog net op tijd voor de tram wegtrekken.


Datum: 22-02-2006
Naam: Wil van Hout  
img

Op de Hoogstraat is volgens overlevering eens een man, uit zo'n huis dicht bij de rails, zo onder de tram gelopen. Het is zeker dat er ongelukken met de tram gebeurd zijn. Ik zelf heb eens met de fiets in de rails gereden en kwam toen met het stuur in een ander zijn stuur. Iedereen lachen natuurlijk. Maar het heeft mij ook veel deugd gedaan, daar ik er met de dame in kwestie al 56 jaar gelukkig getrouwd ben.


Datum: 22-02-2006
Naam: Rini Talens  
img

Wil, uit welk jaar is deze foto. Dat zou jij kunnen uitrekenen


Datum: 23-02-2006
Naam: Wim van Valen  
img

In Gestel is ook zo'n dergelijk ongeluk gebeurd. Hier reed de tram vlak langs de huizen op de Hoogstraat. Even voorbij Bal van Gennep richting Blaarthem was rechts een winkel van Van Vijfeiken en daarna een café van Ant van Deursen. Bij deze laatste reed de tram zo dicht langs dat als je buitenkwam je meteen op de rails stond . Hier is toen een jongen doodgereden en zoals toen verteld werd wel in honderd stukken, maar dat laatste zal wel overdreven zijn. Nou was het wel zo dat de tram zo'n herrie maakte dat je wel doof moest zijn om hem niet te horen.


Datum: 23-02-2006
Naam: Wil van Hout  
img

Nou zo'rekenwonder ben ik niet... Maar als je bedoelt dat ik alles moet weten. Kijk als jij wist wat ik vergeten ben, dan wisten we samen een heleboel. Maar het ongelukje waar ik het over had vond plaats in de buurt van het Philips Ontspanningsgebouw, in 1949!


Datum: 25-02-2006
Naam: Willem de Vries  
img

Broodje Aap.
Tot in Spanje toe wordt overal waar de rails op de weg vlak voor de voordeur van de huizen langs loopt, dit soort verhalen verteld. Ken het spreekwoord: hij loopt van geluk nog eens onder de tram/trein*. Straks komen de verhalen van tanks bij de bevrijding die iemand overreden. Pas als iemand vertelt dat bij de verzorgingsflat iemand door een bejaardenbuggie overreden werd vind ik het weer (on)geloofwaardig.
*doorhalen wat niet van toepassing is.


Datum: 25-02-2006
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Nu ga ik dat van die ongevallen ook eens aan onze vader vragen, want zijn vader reed dus op die tram naar Reusel als conducteur: Janus van Helvoort. Dat moet dus bij de Meijerij geweest zijn. Daarna was ie buschauffeur bij de BBA. En dat nog in de tijd dat ze op de Lensheuvel in Reusel woonden. Daarna naar de Hoogstraat waar oma haar postkantoor startte net voorbij de Rivierstraat en dat later voortzette op Hoogstr. 73, zo'n 50 m. verder dan de Rozenknop. Ja Hennie, ik zie die twee witte huiskes. Het tweede van hieruit gezien moet dan het boekwinkeltje van Hansen geworden zijn. Is dat pand rechtsvoor, met die fiets ertegen, dan van de groenteboer geweest? En daarnaast potten en pannen?


Datum: 26-02-2006
Naam: Hennie de Groot  
img

Dat moet haast het pand van groenteboer Van Kaathoven zijn geweest, dat pand uiterst rechts met de fiets. Zeker als ik de 'poort' zie, want daar ging men met de karren achterom.


Datum: 28-03-2008
Naam: Peter van de Laak  
img

Het huis rechtsonder is het huis van fam. Scheijvens van het reisbureau De Pelikaan. Daarnaast zit de groentewinkel Van Kaathoven. Het reisbureau is daarna verhuisd naar de Tongelresestraat. De jongste zoon van Scheijvens was Antoon Scheijvens en was van mijn leeftijd. Ik ben in 1945 geboren op Hoogstraat 44 naast garage Van Werde.


Datum: 01-06-2008
Naam: Ad Pluijm  
img

Ik ben van 1943 en heb nooit van dergelijke verhalen gehoord. Wel dat er heel vroeger een paardentram over reed en die tramlijn is al voor de oorlog opgeheven.


Datum: 07-06-2008
Naam: Hennie de Groot  
img

Nou Ad Pluijm, dit zijn toch verhalen die in Gessel de ronde doen. Toen mijn moeder bijna onder de tram viel, waren jij en ik er dus nog niet, mijn moeder was nog een kind. Ze is geboren in 1908, dus dit jaar 100 jaar geleden. Dus ik schat dat het ongeluk zo'n 90 jaar geleden was. De littekens in haar hand van het glas kan ik me nog levendig herinneren.


Datum: 08-06-2008
Naam: Ad Pluijm  
img

Natuurlijk Hennie er zullen echt wel van die akkefietjes gebeurd zijn, maar mensen die uit het café kwamen en zo onder de tram liepen, dan moeten ze doof, blind en dronken geweest zijn.


Datum: 25-04-2010
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Bijzonder op deze foto is weer die vrouw, die nu over de tramspoorlijn loopt. De fotograaf had de gewoonte elke keer zijn vrouw mee op de foto te zetten. Zo is deze fotograaf te herkennen, maar nu zijn naam nog.


Datum: 26-04-2010
Naam: Kees van der Hoeven  
img

Zou de fotograaf wellicht J. Bijnen uit Waalre zijn geweest?


Datum: 23-05-2020
Naam: Paul van der Cingel  
img

Van reisbureau De Pelikaan weet ik dat zij na de oorlog het eerste elftal van PSV naar uitwedstrijden reden. De spelers moesten nog hun eigen tas inpakken en in de bus zetten, autosnelwegen waren er nog niet de de reis duurde vaak wel meer dan een uur, ook als ze maar naar Nijmegen of Venlo moesten.