Fotonr.: 4906
Bijdrager Giovanni van Helvoirt
Jaar: 2006
Locatie 1.:Gestel |712 Oude Spoorbaan |Hoogstraat

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Hoogstraat 38 t/m 44 (1)

Beschrijving Hier nog de laatste vier, wachtend op..........afbraak?
Geplaatst op 02-07-2006
Email bijdrager img

Reacties

Datum: 03-07-2006
Naam: Peter Brinkman img

Volgens mij niet. Ik heb begrepen dat deze woningen op dit moment 'anti-kraak' worden verhuurd aan jongeren, totdat ze gerenoveerd gaan worden. Ze schijnen op het laatste moment tot erfgoed benoemd te zijn en worden dan, naar wat ik gehoord heb, niet afgebroken. Goede zaak!
Mijn bron voor dit bericht: 2 van de anti-kraak huurders die er nu wonen.


Datum: 03-07-2006
Naam: Tini van Rooij img

Eindhoven tactiek, krakers of anti-krakers, maakt niet uit, jarenlang wachten, laten verloederen totdat iedereen vindt dat die rotzooi maar eens opgeruimd moet worden en dan slopen.


Datum: 03-07-2006
Naam: Arthur van Gansewinkel img

Dan heeft een meneer in de St. Martinusstraat pech.
Hij heeft inmiddels een groot parkeerterrein aangelegd. Nu blijft hem alleen een te kleine ingang in de straat voornoemd. Ook dat is natuurlijk te wijten aan een laks beleid van de gemeente.


Datum: 03-07-2006
Naam: Giovanni van Helvoirt img

Welke mijnheer in de St. Martinusstraat Arthur, wat heeft dit met deze huizen te maken? Verklaar je nader.


Datum: 05-07-2006
Naam: Arthur van Gansewinkel img

De naam van die persoon in de St. Martinusstraat weet ik niet. Vind ik ook niet relevant. Het huisnummer zal ik vandaag ff gaan kijken. Het is achter het huis waar vroeger timmerfabriek Blommers was, en later Glas-in-loodbedrijf W. van Dommelen. Er zou een ingang aan de Hoogstraat beoogd zijn, en dus nu geen doorgang kan vinden, door het niet slopen van de woningen.


Datum: 05-07-2006
Naam: Giovanni van Helvoirt img

Ok, ik wist niet dat het zo gigantisch groot was daar achter Blommers en hun voormalige terrein aansluiting zou kunnen vinden op dit punt van de Hoogstraat. De mannen van Blommers kwamen altijd bij ons op het postkantoor (73) en dat waren gezellige lui. Ken je er nog meer uit de St. Martinusstraat?, Van Beek, Van Gennip, Van Boekel, Jaspers...


Datum: 29-12-2006
Naam: Giovanni van Helvoirt img

Heel het rijtje staat momenteel op de Gemeentelijke Monumentenlijst, Peter Brinkman zijn info was dus correct.


Datum: 30-12-2006
Naam: Mari Kieneker img

Volgens mij woonde in een van deze huizen de fa.Jo Mars, een oud-collega van mij.


Datum: 31-12-2006
Naam: Henk den Exter img

Goed Mari Kieneker, Jo Mars heeft in het tweede of derde huisje gewoond. In het huisje naast slagerij van Tuijn, woonde vroeger Familie Timmermans, deze hadden geen kinderen en familie. Zij bezaten wel de hele rij met huisjes en de tuinen die er achter lagen en die waren best wel diep. Zij hebben de kerk van het H.Hart van Jezus de 2 Godslampen geschonken die nu bij de ingang van de Sacramentskapel hangen en vroeger naast het hoofdaltaar voor in de kerk (de bevestigingsplaatsen zijn nu nog te zien). 2 zussen en een broer van der Looy woonden daar nadien. Zij hebben Dhr. en Mevr. Timmermans verzorgd toen deze daar behoefte aan hadden. Deze zussen en broer kwamen uit Arendonk, België en hebben in de tijd dat ze daar woonden veel vrijwilligers werk gedaan in de kerk. Charles was de naam van de broer. De namen van de 2 zussen schieten me nu niet zo te binnen.


Datum: 21-02-2007
Naam: Hans van Melis img

+++Er blijken een paar huizen verkocht te zijn aan mensen zonder e-mailadres, Jammer! Anders hadden we wat van de verbouwing kunnen zien.+++


Datum: 18-03-2007
Naam: Perry Van Den Eertwegh img

Ik wou even laten weten dat Jo Mars een oom is van mij en hij woont al lang in Stratum. Ik heb destijds nr 44 kunnen huren van Liza, de oudste van de drie. De andere zus was Amelia en Charles was de broer (achternaam was v/d Looy). Ik heb er plm. 30 jaar gewoond, waarvan 20 jaar als huurder. Toen de oudste zus ook stierf stonden we in 't testament als eerste recht van koop en hebben we nr 38 en 40 ook gekocht. M'n zoon is toen op 38 gaan wonen en 40 was bewoond door de moeder van m'n buurman Rob Zijl en ze heeft daar gewoond tot ze in een bejaardenhuis is gegaan. Toen hebben er vrienden van m'n zoon gewoond. We hebben destijds er veel aan verbouwd, maar toch met de jaren kwamen de gebreken en zo, een nieuw dak, goten, balken enz. Dus kwam 't bod van IBC net op tijd en hebben de hele boel verkocht en m'n buurman deed ook mee. Er zou een hele niewe woonwijk komen en op tijd kwam daar 't monumentverhaal. Jammer IBC!


Datum: 25-06-2007
Naam: Giovanni van Helvoirt img

Wat gaan we ermee doen!?!?!? Gisteravond zag ik, dat er een schutting voor staat, de voorgevel nog overeind staat en dat alles erachter weg is. Ik hoop maar de trend om oude gevels in nieuwbouw te integreren voortgezet wordt.


Datum: 25-06-2007
Naam: Giovanni van Helvoirt img

Vandaag kreeg ik een mailtje van Perry van Eertwegh, met het goede nieuws dat de voorgevels gespaard blijven. Achter de woningen komen appartementen t/m de oude garage van Frits van Werde.


Datum: 26-06-2007
Naam: Hennie de Groot img

Is dat niet ongeveer het zelfde als 'men' met zoveel mooie Brabantse boerderijen heeft gedaan, Giovanni? Op 30 december 2006 meldde ik al een sloopaanvraag. (zie commentaar). Kunnen we hier dan niets overeind laten behalve voorgevels?


Datum: 26-06-2007
Naam: Giovanni van Helvoirt img

Hoogstwaarschijnlijk is totale restauratie te kostbaar en moeten we al blij zijn, dat ze niet heel de zaak plat hebben gegooid. Ik hoop dat Perry van Eertwegh hierop wil reageren, want die heeft er gewoond.


Datum: 26-06-2007
Naam: Perry Van Den Eertwegh img

Zoals ik al in m'n verhaal verteld had waren ze echt aan grote restauratie toe, alles was slecht! Dus de voorgevels houden en de rest nieuw is een heel goed plan! Nr 38 was bijna aan 't instorten en toen ik er nog woonde op 44 viel er regelmatig een steen uit de schoorsteen op zolder, dus had ik m'n bed omgedraaid met m'n hoofd aan de andere kant slapen was veiliger. De stenen leken wel van zand!


Datum: 26-06-2007
Naam: Giovanni van Helvoirt img

Bedankt voor je reactie Perry, maar bescheiden als je bent, vertelde je niet over je wel heel bijzonder Eindhovens bedrijf in 'hotrods' aan de Gabriel Metsulaan 54, zie www.hotrods.nl. In de zeventiger jaren maakte je de Hoogstraat en omgeving al jaloers met schitterende snelle Mini's en daarna kwamen dus de hotrods. Als ik me niet vergis was jij vroeger ook hoofdmonteur bij Cito op de Mecklenburgstraat.


Datum: 09-07-2007
Naam: Ruud van Tuijn img

Op Google zoekend op mijn achternaam kwam ik deze site tegen. Heb vroeger in de Staringstraat gewoond en ik dacht al, waar ken ik de naam Perry van. Ooit, héél lang geleden, heb ik nog eens meegereden in je Supervan, waarvan toen helaas de gaskabel brak. Mooi ding met een lederen matras achterin en div. gadgets die je via een kastje onder je armsteun bediende. Giovanni heeft wel gelijk dat je de buurt jalours maakte met je wagens. De enige die ik mij kan herinneren waren de Mini, de aanhanger en natuurlijk de Supervan die allemaal in dezelfde kleuren waren gespoten. (zwart met gekleurde strepen onderaan en op de van een afbeelding van Superman) Mijn broer Marc heeft ook nog een Mini gehad die hij (m.b.v. jou?) heeft opgeknapt maar die helaas op de sloop is beland. Was echt een mooi wagentje.


Datum: 28-03-2008
Naam: Peter van de Laak img

Hoogstraat 44 is voor mij heel bijzonder omdat ik daar geboren ben op 9 juli 1945. Mijn naam is Peter van de Laak. Mijn vader Piet van de Laak is de oudste zoon van Kees van de Laak. Ik heb daar met mijn ouders en zus gewoond tot 1957. Ik weet nog precies hoe het huisje er van binnen uitzag. Ook de tuin kan ik mij heel goed herinneren. Ik heb nog verschillende foto's in mijn bezit van toen. De tuin liep door tot aan de Timmerfabriek van Blommers. Hopende dat er mensen reageren uit die tijd, zoals familie Van der Velden de aannemer, fam. Kievits de viswinkel, fam. van Tuin de slager. Wat ik nog wel weet dat op nummer 38 fam. Aarts heeft gewoond en die hadden een zoontje van mijn leeftijd Jan. De vader was chauffeur bij reisbureau de Pelikaan van fam. Scheyvens. Ook ken ik nog uit die tijd fam. van Kaathoven de groentenboer en niet te vergeten garage Van Werde.