EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

18541

Bijdrager:

Jaar:

1960

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

712 Oude Spoorbaan

Straat:

Hoogstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Hoogstraat

Beschrijving

De Hoogstraat richting de huidige Mauritsstraat kruising Edenstraat. Rechts voor de oude noodkerk een benzinepomp, hier was toen een garage in gevestigd. Daarna Vialle autogas. Links van de weg zie je slagerij Van Tuijn. Ervoor nog de huisjes van de familie Timmermans. Verder rechtdoor zie je het pand van Arie van Mill, de beddenspecialist. Eerder was het pand van de familie Sanders. M. Sanders had er een winkel en was kerkmeester in de jaren 1917-1931. Dan staan er panden die gesloopt zijn voor er de kantoren op de hoek Hoogstraat/Mauritsstraat zijn gebouwd. Er stond op de open plek een noodwinkel van de firma Coppelmans, het kokoshuis, kokosmatten, lopers en tapijten. Die matten waarvan je rare figuren in je knieën kreeg als je eroverheen kroop.                


Geplaatst op

21-01-2009

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 10-02-2013
Naam: Gonnie Mollen-van der Linden  
img

Het huis met de hoge spitse gevel was van mijn opa en oma
Opa was kleermaker J.W. Wouters.


Datum: 04-01-2021
Naam: Frank Koppelmans  
img

Het Cocoshuis was van de familie Koppelmans, met een K i.p.v. een C.


Datum: 06-01-2021
Naam: Paul van der Cingel  
img

Kokosvezels waren kort na de oorlog een van de weinige grondstoffen waarmee vloerbedekking kon worden gemaakt. Behalve de natuurlijke kleur werden groen en rood gebruikt om figuren aan te brengen. Je kon ze in alle maten kopen, van deurmatten tot volledig kamerbreed. Ook lopers en traplopers. Ze voelden niet lekker aan, je kon als je pech had je behoorlijk bezeren als je ongelukkig ten val kwam. De winkel was een barak die op een open plek stond, recht tegenover de Edenstraat. Na de afbraak werd een doorsteek naar de Meckelenburgstraat en Mauritsstraat gemaakt.


Datum: 07-01-2021
Naam: Fons van Aalst  
img

Rechts van het pand van kleermaker Wouters staat een woning met een dakkapel met spits dak. Betreffende woning had indertijd huisnummer 24. Mijn opa, Alfons van Aalst, huurde de woning van Wouters als ik het goed heb. Mijn opa maakte en repareerde 'hoge zijen', de zgn. hoge hoeden voor o.m. dressuurruiters, kledingverhuurbedrijven enz. Hij deed dat met zijn broer en een neef in een werkplaats aan de achterzijde van de woning. Zijn fabriek in de Willemstraat was in de oorlog weggebombardeerd en is nooit meer opgebouwd. De genoemde noodwinkel van Koppelmans stond naast mijn opa's huis. Voor de deur was toen een bushalte die door lijn D en lijn L werd aangedaan.