EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

30548

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

311 Villapark

Straat:

Parklaan

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Voortgezet Onderwijs / Scholengemeenschappen

Onderwerp 3.:

Lorentz Casimir Lyceum

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Lorentz-Lyceum

Beschrijving

Het Lorentz-Lyceum, gestart op de Parklaan 17 in 1930, later ook nr 15.
Oorspronkelijk waren het woonhuizen van architect Hanrath.


Geplaatst op

16-02-2012

Reacties:

Datum: 16-02-2012
Naam: Wil Deckers  
img

Mijn herinneringen gaan terug naar de woensdagmiddagen. Vrij van de lagere school voetballen tegen de, zoals wij ze noemden, "zeikers van het Lyceum". Tegenover dit lyceum lag een parkje, een kleine zandvlakte. Maar niettemin, wij hebben meermalen gezellig een pot gevoetbald . Ik herinner me ook, we hadden een, naar later bekend werd, talent in ons midden, Nico van Diessen. Via de Spechten opgebloeid bij Eindhoven aan de Aalsterweg. En op het einde van deze Parklaan woonde in een van deze huizen een zekere Kunstschilder Zwijssen, maar dit terzijde.


Datum: 29-10-2014
Naam: Paul van der Cngel  
img

Ja, de school had wel een beetje de faam een kakschool te zijn. Tientallen leerlingen uit het Villapark wier vader hoge functies bij Philips bekleedden en de namen van Philips, Otten en Van Riemsdijk kwamen ook heel wat keren voor op de leerlingenlijsten; Wil over welke jaren heb je het hier? Dat zandige terrein aan de overkant herinner ik me ook heel goed, tussen de middag aten we er ons brood op. In 1954 was het afgelopen met de pret toen er 2 huizen werden gebouwd. Sporten deden we daar trouwens niet, we hadden ons eigen sportveld aan het eind van een laantje helemaal aan het eind van het huizenblok links.


Datum: 09-11-2014
Naam: Wil Deckers  
img

Paul, ik heb het hier over de jaren 1950 - 1954. Wij voetbalden dikwijls zoals gememoreerd d.d. 16 febr., meestal 's woensdagmiddags. Wat ik me wel kan herinneren aan het eind van de Parklaan was een gangetje dat liep naar een hockeyveld.


Datum: 10-11-2014
Naam: Paul van der Cingel  
img

Wil dan hebben we één jaar tegelijkertijd daar op school gezeten, 1953-54. Ik zat in 1a, klaslokaal Java. 2de klas Borneo. Ik denk dat we het over hetzelfde hockeyveld hebben. En toen tot mijn verdriet verhuisd naar Amsterdam. Waren mijn mooiste schooljaren. Baardaap, Ma Klop, Miss Bom, Piet Bronkhorst enz. en klokkenknutselaar Heemskerk niet te vergeten, je moet ze allemaal gekend hebben. Ik ben nog in het bezit van het lustrumboekje dat in die jaren werd uitgegeven. De leerlingenlijsten ben ik helaas kwijtgeraakt. Was het niet "de LLV vooraan?"