EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

24284

Bijdrager:

Jaar:

1945

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

311 Villapark

Straat:

Parklaan

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Voortgezet Onderwijs / Scholengemeenschappen

Onderwerp 3.:

Lorentz Casimir Lyceum

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Lorentz Lyceum

Beschrijving

Dit is een foto van een klas van het Lorentz Lyceum uit 1945, genomen in het natuurkundelokaal. Ik (Henk Verhoeven) zit helemaal rechts op de achterste bank. Op de voorste bank, beginnend van rechts, zit Bep Visser (later Mevr. Bep Trap). Naast haar zit Digna Philips van de befaamde Philips (gloeilampen)familie; naast Digna zit Marleen? De Munck Keizer. Linker rij, derde bank, zittend in het midden is Lien van der Mast die mij een tijdje het leven zuur maakte want iedere keer als ze in mijn nabijheid was fluisterde ze ""Spiek, spiek", suggererend dat ik afgekeken had. Achter Bep zit Daan van Leeuwen die vaak iets 'op zijn sokken' deed, en waarvan ik dan de schuld kreeg..." Met dank aan Henk Verhoeven (sinds 1954 Australië)


Geplaatst op

23-05-2010

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 23-05-2010
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Henk Verhoeven, uit de Stellenboschstraat! Ik herkende hem direct, een echt Verhoeven-gezicht. Da's leuk. Henk was de oudste broer van mijn jeugdvriendinnetje Marga en woonde schuin tegenover ons. Henk zelf heb ik niet gekend omdat ik zelf pas 3 jaar was toen hij al naar Australie vertrok. Henk meldde al vanuit Australie dat hij zeer gecharmeerd was van de website EIB.com en dat hij daar veel tijd op doorbrengt, teveel volgens zijn Australische vrouw. Tja, Eindhoven hè en het bloed kruipt toch waar het niet gaan kan. Henk ziet uit naar reacties op deze foto van klasgenoten.


Datum: 24-05-2010
Naam: Henk Verhoeven  
img

It's good to see all those familiar faces that were associated with the 'Class of 45'. I wonder, at times, what has happened to all my former fellow pupils. Perhaps some, like myself, may not be living in the Netherlands anymore. While I have forgotten several of the names, I do remember every face very very clearly. Some of my fellow students in the photo may have left this earth for greener pastures, of course. Others - the majority, I hope - will be alive and well, walking several kilometres a day, playing tennis, swimming many lengths of the Sportfondsenbad (if it still exists), and go skating every winter. Wherever you are, I am sending you my best wishes. I hope life has been good to you, and to all those who are dear to you. Goodbye! Tot ziens! Au revoir! Auf wiedersehen! . << In het kort vertaald: Het is goed om al deze bekende gezichten uit mijn klas 1945 te zien. Ik vraag me af wat er van mijn vroegere klasgenoten is geworden. MIsschien wonen enkelen, net als ik, niet meer in Nederland. Terwijl ik diverse namen ben vergeten, herinner ik me ieder gezicht nog zeer helder. Sommige van mijn klasgenoten op de foto hebben deze aarde mogelijk al verlaten. Ik hoop echter dat de meeste, gezond en wel nog leven. En enkele kilometers per dag wandelen, tennis spelen, menig baantje zwemmen in het Sportfondsenbad (als het er nog is) en iedere winter schaatsen. Waar je ook bent ik wens je het allerbeste. Ik hoop dat jij en allen die je dierbaar zijn je een goed leven hebben. (red.)>>


Datum: 24-05-2010
Naam: Ben Brekelmans  
img

Opmerkelijk overtal aan meiden in deze klas (13 om 10)! En dat in een tijd dat het nog geen gemeengoed was dat meisjes "doorleerden". Overigens ken ik ook een Verhoeven uit de Stellenboschstraat, Marga, de vrouw van mijn vroegere postcollega Fred Siddals die samen alweer een hele tijd in Belgie wonen. Familie, Henk?


Datum: 24-05-2010
Naam: Henk Verhoeven  
img

Erg jammer, Ben Brekelmans, dat ik zo verlegen was met al die leuke meisjes in de klas... Ja, Ben, Marga is mijn jongste zusje; zij was nog geen jaar oud toen ik Nederland verliet. Jammer dat ik er niet was toen ze opgroeide. Freddy is natuurlijk mijn schoonbroer; een hele geschikte knaap! Ook zijn er nog drie lieve dochters in de Siddals familie - met Engelse namen. Allerbeste wensen!


Datum: 31-10-2010
Naam: Henk Hulsbosch  
img

Ik zoek Henk Verhoeven die in 1949/50 als sergeant kok in Bandung gelegerd was.
Herkent u zich hierin?


Datum: 02-11-2010
Naam: Henk Verhoeven  
img

Henk Hulsbosch, hoewel ik vaak lekkere hapjes voor mijn kinderen en kleinkinderen enzovoorts bereid, ben ik toch niet de sergeant kok die in 1949-1950 in Bandung gelegerd was. Ging in oktober 1948 in dienst bij de Koninklijke Marine waar ik als 'Schrijver' functioneerde. Helaas was ik nooit op een varend schip. Terwijl ik in Loosdrecht was gingen we wel af en toe roeien, doch Bandung was natuurlijk een beetje te ver. Gelukkig was er een betonnen schip in Loosdrecht; het was genaamd de "Noord Brabant". Ik hoop dat je die sergeant kok nog eens zult vinden. Beste wensen vanuit Sydney. Henk Verhoeven


Datum: 29-10-2014
Naam: Paul van der Cingel  
img

Een foto van mijn voorgangers in het lokaal van Poppe-Jan. De Groninger P J ten Have was onze natuurkundeleraar die met zijn zwaar Gronings accent ons de beginselen van de natuurkunde probeerde bij brengen, wat bij mij geen onverdeeld succes was. Als een van de jongens een antwoord op een vraag moest geven, eindigde zijn vraag onveranderlijk met 'mn jong' op een manier die geen Groninger hem had kunnen nadoen. Of hij ooit iets aan de meisjes vroeg weet ik niet meer. Hij was niet zo piepjong meer, de leerlingen op de foto kunnen dus best ook les van hem hebben gehad. Er waren wel meer leraren dien net zo oud waren als de eeuw. De rector H W van Tricht, wiskundeleraar Bronkhorst en niet te vergeten tekenleraar Bergman, oneerbiedig 'baardaap' genoemd. Ik denk er met veel plezier aan terug.


Datum: 29-10-2014
Naam: Henk Verhoeven  
img

Ik vraag me af wie van mijn voormalige klasgenoten nog leeft. De lieve Bep Visser overleed een tijdje geleden in Eindhoven. (Ze zit vooraan rechts, naast Digna Philips...) Ik zal Bep nooit vergeten. Het was Bep Visser die, samen met Gerda de Vriend, een 'Sinterklaas pakketje' voor mij ontwierp nadat ik de enige was die Sint vergeten had. May Bep rest in peace!


Datum: 02-11-2014
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Gezien de weinige reacties van personen die op deze foto staan Henk, denk ik dat er niet veel meer van over is van deze klas.
In het andere geval ben jij een van de weinige "ouderen" die nog zo actief met de computer omgaat. Chapeau ! Daar zou het natuurlijk ook aan kunnen liggen. Maar misschien herkent Paul van de Cingel nog wel een paar van zijn "voorgangers" op de foto ?


Datum: 03-11-2014
Naam: Henk Verhoeven  
img

Heb net je reactie gelezen, Marijke de Groot-Thijssen. Tussen twee haakjes: zie je mijn lieve jongste zus Marga nog ooit?  Best wishes and many blessings!


Datum: 10-11-2014
Naam: Paul van der Cingel  
img

Helaas, Marijke, jullie waren allemaal "van voor de oorlog" en ik was 3 maanden toen die uitbrak en ik kwam pas op het LL in 1953, van jullie was er toen natuurlijk niemand meer. Maar je herkent vast nog wel het een en ander van wat ik hier beschrijf want de leraren die ik noem staan ook op een foto van 1935. Een paar jaar geleden heb ik nog eens de foto gezien die in 1954 gemaakt is in de tuin naast de zijgevel, die hing met enkele andere in het nieuwe gebouw aan de Celebeslaan.


Datum: 11-11-2014
Naam: Henk Verhoeven  
img

Paul van der Cingel, ik begon op het LL in 1943, en deed mijn eindexamen in 1948. Ik herinner me nog een paar namen van leraren: Klop, Dorsman, van Rijen, Reuvekamp, Willemse (of Willems), ten Have, Tinbergen en Baljet. Ik herinner me wel het gezicht van mijn leraar Frans, doch ben zijn naam vergeten. Hij sprak ALTIJD Frans tegen ons, hetgeen ons natuurlijk hielp. Een knaap in mijn klas (Klaas Keizerwaard) ontmoette hem eens in Parijs. (Ik herinner me zijn naam opeens: van Velsen.) Volgens Klaas sprak van Velsen zo vlug Frans dat Parijzenaars hem vaak vroegen om wat langzamer te spreken...


Datum: 11-11-2014
Naam: Paul van der Cingel  
img

Nou Henk dan kan ik je zeggen dat er wel wat mutaties hebben plaatsgevonden. Dorsman zal de vader geweest zijn van mijn klasgenootje Mies, die tegenwoordig misschien tot het mooiste meisje van de klas zou worden gekozen, maar heb hem nooit gehad. De naam Reuvekamp ken ik wel van mijn oudere broer, maar ik heb aan hem geen herinnering aan; net zo min als aan Willemse of Tinbergen en van Rijen. Aan Baljet heb ik mooie herinneringen, toen ik een keer met mijn geschiedenisboek op schoot zat te spieken sloop hij naderbij en zei "verkeerde bladzijde, van der Cingel" Ma Klop gaf onbevoegd Frans en Engels, als je haar in de betreffende taal aansprak kreeg je een punt, voor Frans heette dat een pf-je een parler français, had je er 10 dan kreeg je een reep chocola. Ten Have noemden wij naar zijn voornaam, Poppe Jan. Nog een paar namen die je wellicht ook kent, Bronkhorst, Groeneveld, Miss Bom (je raadt het vak) Huender, Kuperus, Van Velzen,Hoendervanger, Pieters en de vm recordhouder kogelslingeren Houtzager.