EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

29602

Bijdrager:

Jaar:

1970

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

112 De Bergen

Straat:

St Catharinastraat

Onderwerp 1.:

Winkels / Winkelcentra

Onderwerp 2.:

Bloemen

Onderwerp 3.:

Overige Bloemenzaken

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
St. Catharinastraat

Beschrijving

Links, met blauw-wit luifel de bloemenzaak van Pasmans (tegenwoordig Gestelsestraat). Daarnaast de broodbakkerij van Antoon de Groof. De ingang van de bakkerswinkel, Kleine Berg 80, zat om de hoek van het trapgevelgebouw.


Geplaatst op

25-10-2011

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 26-10-2011
Naam: Rudy Vogels  
img

In mijn jeugd jaren zat er een groentewinkel in het pand met de blauwe luifel, ik meen Lamers, maar weet dat niet meer zeker.


Datum: 26-10-2011
Naam: Tonny van Akkerveken  
img

Dat klopt, dat Lamers er zat met zijn groentewinkel. Mijn moeder had een groentetuin en verkocht groente aan Lamers. We woonden toen in de Mecklenburgstraat, maar in mijn gedachten was die winkel op de foto meer naar links, maar ik kan me vergissen.


Datum: 27-10-2011
Naam: Ad Pluijm  
img

Foto 1732 past hier mooi tegenaan. Sluit precies aan.


Datum: 28-10-2011
Naam: Peter Markus  
img

Was in deze winkeltjes ook niet Westland's Bloemenhuis gevestigd voor enkele jaren?


Datum: 28-10-2011
Naam: Ad Pluijm  
img

Nee Peter, die zat links om de hoek, vooraan op de Grote Berg, net achter het hoekpand in een soort schuur/stal.


Datum: 21-09-2018
Naam: paul van der Cingel  
img

Tonny van Akkerveken, er zat nog een groentewinkel in de St. Catharinastraat, ongeveer in het midden van de huizenrij die links stond van wat hier op de foto is afgebeeld. Ik heb daar een vervelende herinnering aan. Ik was een jaar of 10, denk ik, toen ik voorbij die zaak kwam. Ik keek naar de kisten die buiten uitgestald waren. De groentenboer kwam naar buiten, roepend dat ik wat meegenomen zou hebben. Ik rende weg naar de overkant, hij zwaaide wild met zijn armen en gooide een tomaat in mijn richting, die mij in mijn knieholte trof. Ik was op dat moment al bij de hoek van de Oranjestraat, maar de groentenboer was nog niet tevreden en rende in mijn richting. Ik stak opnieuw de straat over en vluchtte verder de Smitsstraat in, ik rende naar het portiek van het eerste huis tegenover de hondenkennel en dat had ik niet moeten doen. Ik kon vandaar niet verder en mijn achtervolger had mij gauw te pakken. Hij gaf mij een paar klappen, maar stopte toen een vrouw uit het naastgelegen huis naar buiten kwam. Toen deed hij net of er niks aan de hand was en ging terug naar zijn winkel.


Datum: 22-09-2018
Naam: marjo spierings  
img

Op nr. 53 was de bestemming: pakhuis, nadat het niet meer goed voor bewoning was in de 50er jaren, gehuurd door Lamers en de eigenaar was De Groof. Nr. 55 was groenten- en fruithal van Lamers, later werd dat de Bloemenhal, allebei gesloopt okt. 1979.