EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

16969

Bijdrager:

Jaar:

2008

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

112 De Bergen

Straat:

Hoogstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Hoogstraat

Beschrijving

Hoogstraat 8 t/m 16. Arie van Mil zit er al van ouds her, maar wie zat er allemaal in die andere panden?


Geplaatst op

03-09-2008

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 03-09-2008
Naam: Johan Vervest  
img

Staat het pand van v Mill op afbraak ?  In het dak van de buurman zijn reeds pannen verwijderd.


Datum: 03-09-2008
Naam: Paul Delissen  
img

Kersvers die foto, vandaag geplaatst 3 sept. Misschien weet ik nog wel iets. Hoogstrrat 8 t/m 16.  Ik kan me nog herinneren dat er een bloemenzaak zat,  Ekstein. Dan was er een meubelzaak van Der kinderen, ook met werkplaats daarachter. Dan kwam een winkel van Heineman, textiel, kousen en sokken. Daarnaast zat kantoorboekhandel Van de Molengraaf en dan Arie van Mil dacht ik.


Datum: 04-09-2008
Naam: Henk den Exter  
img

Naast van Mill stond ook nog een pand van de familie Sanders, pa Sanders was ook kerkmeester in de tijd dat de noodkerk nog op de Hoogstraat stond (gebouw waar Vialle in zat en voor de kerk een joodse slachterij was). Familie Sanders hadden een levensmiddelenzaak, volgens mij. Pa heeft ook nog de 3 panden op de hoek van de Ploegstraat- Gestelsestraat gebouwd. Een ervan is mijn geboortehuis, waar mijn ouders een slagerij in hadden vanaf 1 januari 1954 tot 1969 en daarna fulltime door zijn gegaan met fabricage van nasi, bami en saté e.d., kant en klaar producten.Naast het pand van Sanders richting het Rozenknopje stond ook nog de zaak van Coppelmans tapijten ( vooral kokosmatten en tapijten ). Op die plaats is nu de Mauritsstraat doorgetrokken naar de Edenstraat. Vroeger moest je via de Willem de Zwijgerstraat richting de Grote en Kleine Berg rijden om op de Hoogstraat te komen waar op de hoek de Gruijter zat.


Datum: 16-06-2009
Naam: Tom Bakkers  
img

Het witte pand nummer 8-10 is langere tijd vanaf ca. 1910-1920 in bezit geweest van fam. Der Kinderen. Sedert 2007 is dit verkocht en geheel gerenoveerd. Aan de achterzijde bevindt zich inderdaad nog de oude werkplaats (ter hoogte van de Willem de Zwijgerstraat 1). Ik ben op zoek naar originele foto's van dit pand er het schijnt dat voor de familie Der Kinderen het pand omstreeks 1850-1860 is gebouwd en bewoond door destijds Architect Korteweg. Het eerste gedeelte van de Willem de Zwijgerstraat aan de achterzijde van Hoogstraat 8-10 was toen een boomgaard.


Datum: 02-11-2011
Naam: Ad Thijssen  
img

Beste Johan, kijk op foto 26678 en je ziet dat er in 2010 nog net zoveel pannen opliggen dan in 2008. Ik denk dat je het dakraam bedoelt. Van het tweede pand lijkt het of de onderste rij weg is, maar dit is de afwerking. Groetjes, Ad Thijssen


Datum: 14-03-2015
Naam: Paul van der Cngel  
img

Mijn naamgenoot heeft gelijk. al denk ik dat we dat bloemenwinkeltje net niet zien, als ik me niet vergis gaat dat schuil achter de gevel van het iets naar voren staande winkelpand met blauwe omlijsting. Het was meer een smal inloop halletje. Bij vd Molengraaf kocht ik mijn eerste ballpoint, een groenschrijvende, toen een nieuwigheid waar nogal om gelachen werd, het schrift was niet geweldig, geen doorlopende lijnen maar af en toe een onderbreking als er geen inkt op het bolletje zat.Op school werd er voor gewaarschuwd, het zou het handschrift van kinderen verpesten, zo gaat dat met nieuwe dingen, ze worden bij introductie afgekraakt en later gebruikt iedereen ze.