EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

5168

Bijdrager:

Jaar:

1970

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

112 De Bergen

Straat:

Hoogstraat

Onderwerp 1.:

Winkels / Winkelcentra

Onderwerp 2.:

Antiek

Onderwerp 3.:

Wim van Vugt

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Oudere antiekwinkel van W.v.Vugt. (3)

Beschrijving

Van meer recenter datum is deze foto, de achterkant van Hoogstraat 12, met natuurlijk ook weer een werkplaats en een opslagplaats voor zijn antiek. Nu zit er Club 77 (?). Het was onze 'schuur' en er is ook een tijd geweest dat mijn zus hier oefende met haar toneelclubje in de zestiger/zeventiger jaren. De poort rechts is de achteringang van Arie van Mil, die toen boven zijn beddenzaak woonde.


Geplaatst op

26-07-2006

Reacties:

Datum: 26-07-2006
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Hier zat rond de jaren 1975 Louis van de Waarsenburg met zijn kapperszaak. Naast deze zaak was Louis ook druk met zijn Veroniqa's Drive In Show. In die tijd waste ik autoos op de Hoogstraat en nabije omgeving en zo ook de Alfa Romeo van Louis en ook van klanten van hem, waaronder weer Willie vd Kerkhof.


Datum: 27-07-2006
Naam: Marga van Vugt  
img

Klopt, hij heeft het pand gekocht in 1976, naar ik mij herinner is hij ook nog een tijdje uitbater geweest van het cafe op de Lambertussstraat 42.


Datum: 27-07-2006
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Daar is die Lambertusstraat 42 weer. Weet je dat ik me totaal geen ander cafe dan Guus Geluk kan herinneren daar. Op welke hoogte moet ik nr. 42 situeren? En Louis was daar ook een tijdje uitbater? Dat zou ik geweten moeten hebben, daar ik daar elke week contact mee had. Ik heb een vriend Bachus en ik hoop niet dat Korsakov daar bij komt.


Datum: 27-07-2006
Naam: Marga van Vugt  
img

Nee Korsakov komt er niet bij, inderdaad alleen de kapperszaak en Veronika's Drive In Show en niet het cafe op de Lambertusstraat sorry voor de verwarring.


Datum: 18-01-2007
Naam: Henk MariĆ«n  
img

Achter het pand Hoogstraat 12 lag inderdaad een soort pakhuis dat uitkwam op een gang waar ook de uitgang van Beddenhandel van Mil aan lag. Begin jaren zestig hebben een aantal vrienden de bovenverdieping van dit pakhuis benut als danszoldertje, repetitieruimte voor bandjes. We hebben toen leuke muurschilderingen aangebracht en we hebben er gezellige feestjes gehad.
In het pand Hoogstraat 12 zat toen een sigarenzaak van de familie Peeters, met vier zonen, Xander, Jan, Martijn en Bart. Ik was bevriend met Jan.


Datum: 27-01-2007
Naam: Redactie  

Zie foto 8662 voor dit 'zolderke'.