EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

6166

Bijdrager:

Jaar:

1971

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

112 De Bergen

Straat:

Hoogstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Hoogstraat en Grote Berg

Beschrijving

Hoogstraat 7, café Arie van Hugte. (RHCe Beeldbank 0027504)


Geplaatst op

29-09-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 30-09-2006
Naam: Leo de Wit  
img

Vraagje: heeft Koppelmans tapijt links naast het café gezeten?


Datum: 01-10-2006
Naam: Theo van Hugte  
img

Nee, Koppelmans tapijt zat links van de sigarenhandel en daar zat nog een gang tussen om naar de bovenverdieping te gaan.
Er was destijds altijd een verhaal, dat er een schat was begraven. Ik heb er met de sloop van ons café drie dagen bijgestaan en de laatste dag kwam de schat naar boven. Dat was een weckfles met diverse spulletjes erin. Voor mij geen waarde, maar de familie was er heel blij mee. Er was wel over nagedacht. Er zat een kaarsje in de weckfles. Dat had die man aangestoken. Dan zou alle zuurstof eruit zijn als de deksel erop zat.


Datum: 01-10-2006
Naam: Hans de Jong  
img

Links (op de foto) van Arie zat sigarenwinkel Piet van Kuik. ===Tja zie het schilderij van foto 4712, of zoek op Kuijk of nog beter op Kuyk.===
Café Arie was mijn vaste stek eind jaren '70 toen ik op de Pedagogische Academie (Edenstraat) zat. jukebox, biljarten en gehaktballen. En als je fiets gestolen was, kon Piet je soms wel eens een gouwe tip geven. Op de cour (toiletruimte) stond er wel eens handel waarvan je je afvroeg waar 't vandaan kwam...
Links op de achtergrond (hoek Grote/Kleine Berg) is Textilia nog te zien. In die winkel zat destijds een Griek die elke week naar Griekenland ging om er spullen voor z'n winkel te halen.


Datum: 14-11-2006
Naam: Pie Jonkers  
img

Op de hoek van de Kleine en de Grote Berg heeft toch ook nog een filiaal van Jamin gezeten?


Datum: 06-08-2007
Naam: Marieke Van Kuijk  
img

Ja ja, waar is de pot met goud gebleven die mijn opa Piet van Kuyk ergens heeft verstopt en die nooit gevonden is? Ik denk dat ik wel weet waar die is. En het klopt, op de hoek daartegenover heeft Jamin gezeten en ook de Gruyter, een kleine supermarkt. Die smalle gang tussen de winkel van Piet van Kuyk en Koppelmans was de toegang tot de bovenwoning waar mijn opa en oma woonden. Mijn vraag aan Theo: was het mijn familie die bij die glazen weckfles stond?


Datum: 07-08-2007
Naam: Theo van hugte  
img

Nee Marieke, het was de familie van Koppelmans van de tapijtzaak naast de sigarettenwinkel.


Datum: 01-06-2008
Naam: Ad Pluijm  
img

Koppelmans' tapijtzaak is dat niet het cocoshuis? Dat zat toch in een pand naast die gerenoveerde huisjes, waar nu de Mauritsstraat doorloopt naar de Edenstraat? Of ga ik nu te ver terug in de tijd?


Datum: 02-06-2008
Naam: Martin Swinkels  
img

Het cocoshuis zat inderdaad op de plaats waar nu de Mauritsstraat begint, en wel op de hoek Hoogstraat / Mauritsstraat. Achter in de tuin ben ik toendertijd nog aan de peren of appels geweest


Datum: 29-05-2012
Naam: Frank Ramaekers  
img

Leuk deze foto nog eens te zien.


Datum: 15-01-2017
Naam: Marianne Koppelmans  
img

Wie heeft deze originele foto van mijn geboortehuis nog? Neem dan s.v.p. even contact met me op.


Datum: 15-01-2017
Naam: Hans van Melis  
img

Scans van originele foto's van het RHCe zijn daar te koop. Voor prijzen zie


Datum: 01-09-2018
Naam: paul van der Cingel  
img

Zo te zien zijn de lage huisjes, waaronder dat van poelier Oldenhove, rechts tot aan het pand van Eliëns op de hoek van de Edenstraat al afgebroken. Wat er hier nog over is, maar inmiddels ook afgebroken, naast het café Piet van Kuyk, dan een dubbel winkelpand met eerst de banketbakker Gruithuizen en daarnaast een winkel met o.a. huishoudelijke artikelen (als ik mij goed herinner) en daarnaast een kapperszaak. Het horecabedrijf El Dorado daarnaast is niet te zien op de foto.