EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

29332

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Stationsplein

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
18 Septemberplein

Beschrijving


Geplaatst op

22-09-2011

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 22-09-2011
Naam: Ben Brekelmans  
img

Het 18 Septemberplein, vermoedelijk ergens begin jaren zestig. Ik herinner me nog dat de bussen aanvankelijk met de neuzen de andere kant op werden geparkeerd. Die wachtrij en die reserve-bus achter de andere, illustreert nog eens het belang van openbaar vervoer in een tijd dat nog lang niet iedereen gemotoriseerd was. Da's nu wel anders. Vandaag de dag moet je zelfs brom-en snorscooters o.a. via fonteintjes weren uit het overigens steeds mooier wordende wandelgebied 18 Septemberplein.


Datum: 22-09-2011
Naam: Ad van den Heuvel  
img

de Magiriusbussen zijn inderdaad van begin jaren 60, Ben. Dat het tegenwoordig slecht is gesteld met het openbaar vervoer komt door de regering die het OV liever gunt aan buitenlandse bedrijven die alleen maar aan geld denken en niet aan service en mensen.


Datum: 22-09-2011
Naam: Mark van de Laar  
img

Unieke foto die precies de situatie laat zien hoe ik als kind (met ouders) in de jaren 60 met de bus terug ging naar Strijp.


Datum: 22-09-2011
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Wat mij van dit busstation is bijgebleven: de overdekte automatiek met lekkere kroketten en de reclame voor Pijnenburg koek daarbovenop ergens.


Datum: 23-09-2011
Naam: Paul van Erp  
img

Je kon bij die automaat, waar Marijke het over heeft, ook soep uit de automaat halen. Nou ja... soep. Het was meer groentebouillon. Ik herinner me een ijskoude avond, dat ik als menneke met mijn vader kerstinkopen ging doen in de stad. Het was zo koud, dat we moesten stampvoeten om onze voeten warm te houden. Lekkerdere "soep" heb ik daarna nooit meer gekend !


Datum: 23-09-2011
Naam: Ad van den Heuvel  
img

En de rookwarenwinkel van Rooijmans-Muller zat ook onder de overkapping.


Datum: 04-10-2011
Naam: Redactie EiB  

De oorspronkelijke foto is overschreven met een duidelijker exemplaar van Henk Meelen.


Datum: 05-10-2011
Naam: Tini van Rooij  
img

Ik zet vraagtekens achter de opmerking van Ben Brekelmans dat de bussen aanvankelijk met de neuzen de andere kant op werden geparkeerd. Ik kan me dat niet herinneren en als ik naar foto 440 kijk lijkt mij dat ook niet waarschijnlijk.


Datum: 05-10-2011
Naam: Henk Meelen  
img

De Zuid Ooster stond wel met de neus naar de andere kant in de eerste vakken,dat kon niet anders i.v.m. indraaien.


Datum: 05-10-2011
Naam: Ad van den Heuvel  
img

Ben, die zal dat waarschijnlijk wel op een zaterdagavond na het stappen gezien hebben Tini, toen stond hij zelf de verkeerde kant op met zijn neus. Ik kan het mij ook niet herinneren en ik was toch een fanatieke busreiziger toentertijd.


Datum: 05-10-2011
Naam: Henk Meelen  
img

Op de foto staat een bus van het bouwjaar 1959.


Datum: 05-10-2011
Naam: Ad van den Heuvel  
img

Wat Henk zegt over de streekdiensten van de Zuid Ooster kan ik me wel herinneren, maar de stadsbussen van de City stonden met hun neus richting 18 Septemberplein en als ik me niet vergis stonden de bussen van de EMA op het stationsplein.


Datum: 05-10-2011
Naam: Henk Meelen  
img

Inderdaad Ad, de bussen van de EMA en de BBA stonden op het Stationsplein


Datum: 05-10-2011
Naam: Sierd Loman  
img

Klopt Henk. De Zuidooster bussen stonden andersom omdat ze anders de draai niet konden halen. Wel was het zo dat in de jaren zestig het bustation te klein werd om alle lijnen een eigen plaats te geven in de oorspronkelijke rij perrons. Eerst werden er nog twee bijgelegd aan de westzijde voor de lijncombinatie C/H. Lijn K heeft lange tijd aan de kant gestaan achter het standbeeld van Philips. Toen lijn M en R verschenen hebben die ook weer een tijdje aan de kant gestaan, o.a. voor de automatieken. Toen de lijnen S en V er bij kwamen werd het echt zoeken geblazen. De werkzaamheden voor Neckerspoel hadden toen al hun aanvang genomen. De foto schat ik niet ouder dan 1960. De jongste bussen op deze foto zijn van 1959/1960 (met doorlopende ramen achterin). Daarna kwamen de grote Magirus bussen in dienst en die hadden dan zeker op deze plaat gestaan moeten hebben.