EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

28931

Bijdrager:

Jaar:

1967

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

724 Bennekel-Oost

Straat:

Franz Leharplein

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Franz Leharplein

Beschrijving

Gestel, Franz Leharplein
Rechts Bennekelstraat, links Tartinistraat.


Geplaatst op

09-08-2011

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 09-08-2011
Naam: Martin Swinkels  
img

Helemaal rechts op de foto de winkel van bakkerij Ceelen,en links daarnaast de gereedschappen en ijzerwarenwinkel van ???
=== Theo IJzermans? (Tini) ===


Datum: 09-08-2011
Naam: Ger van der Palen  
img

En zat in het eerste pand niet een tijd groentenboer Ros?


Datum: 09-08-2011
Naam: Marco van der Heijden  
img

IJzermans, dat was volgens mij de naam van de ijzerwarenhandel. Linksachter op de foto staat de ''torenflat'', zoals wij die noemden. Deze is enkele jaren geleden al eens vervangen door een nieuwe variant.


Datum: 09-08-2011
Naam: Tini van Rooij  
img

Ger, op de hoek van de Tinelstraat en de Cornelis Dopperstraat zat groenteboer Ros. Dat hoekpand zag er wel ongeveer hetzelfde uit, verwissel je die niet?


Datum: 09-08-2011
Naam: Ger van der Palen  
img

Ja, Tini en ook op het laatste stuk Bennekelstraat links na de Henricusschool. Volgens mij van zoon Adrie, maar zeker weet ik het allemaal niet. René Ros, oomzegger van mijn oude schoolvriend René Ros, heeft het me allemaal vorig jaar nog verteld, maar ja, als St. Dementia je patroonheilige is... Maar goed, ik geef mijn mening graag voor een andere.


Datum: 09-08-2011
Naam: Tini van Rooij  
img

Ik ook Ger, er zijn genoeg Gestelnaren op de site die meer moeten weten dan ik. Toevallig woonde mijn verloofde in de Tinelstraat en kwam ik wel eens bij die groenteboer daar en die heette Ros, dat herinner ik me nog.


Datum: 10-08-2011
Naam: Ad Pluijm  
img

Adri Ros is van de Genneperweg naar het nieuwe pand in de Tinelstraat gegaan en heeft nooit op de Bennekelstraat gezeten. Hier is mooi het veld te zien waar de kermis altijd stond.


Datum: 10-08-2011
Naam: Ger van der Palen  
img

Het kan ook Annie Ros zijn geweest. Zo heel bewust was ik me toen niet van al die veranderingen. Ik weet wel dat het erg interessant was om met René "mee te helpen" met het vullen van de nieuwe schappen.


Datum: 06-10-2011
Naam: Ad Pluijm  
img

Ik zat steeds te prakkiseren hoe die andere groenteboer heette van de Genneperweg, maar dat was de gebroeders Straatman, ook een bekende in Gestel. Eentje doet nog zaken dacht ik. Als ik het goed heb, zit hij in Stratum aan de Zebrastraat. Of inmiddels ook met pensioen?


Datum: 24-04-2016
Naam: Pim  
img

Wat een prachtige foto uit de mooie oude tijd. Ik kan me deze lege velden nog als de dag van gisteren herinneren. Rechtsboven is later de ijzerwinkel (ijzermans) gekomen met appartementen erboven. Links tegenover de Tartinistraat de nu nog altijd bestaande Albert Heijn met ook daarboven appartementen. De eerste grote supermarkt in de Bennekel. Er was destijds wel een soort kleinere supermarkt gevestigd in het tweede pand rechts op de foto (ik weet de naam niet meer) en achter in de straat nog een Spar. Op de uiterste hoek rechts was bakker Ceelen of Seelen gevestigd. Nu zit daar al jaren een shoarmazaak. Vroeger speelden we op dit veld voetbal, gingen er vliegeren en hadden er zelfs een ondergrondse hut voor een tijdje. Linksonder is waar nu het parkeerterrein Frans Leharplein is. En rechtsonder is de Blokker destijds gekomen. Vanuit de Bennekelstraat keek ik vanaf mijn ouderlijke woning zo richting de stoplichten op de Hoogstraat (bij Jo van Alem), waar wij als kinderen moesten oversteken om naar de Lambertusschool te gaan. De oude torenflat op de achtergrond heeft inmiddels plaatsgemaakt voor een moderner flatgebouw. Kijk ook eens goed naar al die TV-antennemasten op de daken. Na een storm moesten die vaak opnieuw afgesteld worden omdat anders de zenders niet goed doorkwamen. En zie hoe leeg de straten nog zijn, waar ik destijds onbezorgd kon spelen. Geen stinkende scooters en auto's. Een herinnering voor altijd in mijn hart en geheugen opgeslagen. Wat verlang ik nog vaak naar deze mooie oude tijd.
=== Pim mail je nog even je achternaam? Alvast bedankt, red. ===


Datum: 24-04-2016
Naam: Rina van Alphen-Kessels  
img

Je zit bijna goed Ad Pluijm. Ton Stratman woont in de Zebrastraat maar zit met zijn winketje in de Tapirstraat. Ik heb in dezelfde straat gewoond als Ton vroeger en ging er altijd de boodschappen halen. Er staat nog wel een foto van zijn winkel op de site.


Datum: 25-04-2016
Naam: Toon Geevers  
img

In het pad naast bakker Ceelen zat als eerste supermarkt van Rooy. Twee broers van mij hebben daar gewerkt. Groenteboer Ros is niet van de Genneperweg naar de Tinelstraat gegaan, maar heeft eerst nog een paar jaar op de Bennekelstraat gezeten in het voormalige pand van de Etos drogisterij, net voorbij de Henricusschool.