EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

28800

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

423 Barrier

Straat:

Boschdijk

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Boschdijk t.h.v. de Barrierweg

Beschrijving

Rechts op de hoek met de Barrierweg zit hier Albert Heijn, tegenwoordig Apotheek Mensfort.
De schoorsteen links hoort natuurlijk bij de Steenfabriek van Van Hapert op het terrein wat tegenwoordig Philips Vredeoord is.


Geplaatst op

26-07-2011

Reacties:

Datum: 26-07-2011
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Voordat hier een apotheek gevestigd werd, heeft er nog lange tijd een bedrijf in electro gezeten, de Electro Hulpdienst?


Datum: 27-07-2011
Naam: Tini van Rooij  
img

Dat klopt Giovanni, de Electro Hulpdienst van Verweij. Die heeft daarna jarenlang, ook op de Boschdijk, gezeten in het oude PNEM-gebouw, zie foto 8105. Het bedrijf bestaat nog steeds en is gevestigd op industrieterrein Achtse Barrier aan de Industrieweg.


Datum: 27-07-2011
Naam: Sierd Loman  
img

Fantastisch! Het beeld uit mijn jeugd. De Albert Heijn waar ik altijd voor mijn moeder boodschappen deed in de jaren 1960. Mijn moeder was lid van de PMC (Premie van de Maand Club) en ik spaarde er Thunderbirds brochures bij elkaar. Dagelijks liep ik hierlangs naar de 3e Philips lagere school aan het Hendrik de Keijzerplein. Ik herinner me nog goed het brede fietspad en de losstaande gebogen lantaarns, waarvan er ook één bij ons voor de deur stond. Later zag ik op het terrein van de steenfabriek Philips Nederland gebouwd worden. In de bouwput ben ik als kind nog een keer door het ijs gezakt, met een longontsteking tot gevolg. Zo te zien aan de auto dateert deze foto zo van rond mijn geboortejaar: 1954.


Datum: 29-07-2011
Naam: Ank Tuip Horvers  
img

Ja, ik woonde daar tot 1971, het vierde huis vanaf de Barrierweg. Kan me nog herinneren dat, bijna op de hoek, de schoenenwinkel van de familie Holland was. Heb daar een fantastische jeugd gehad.


Datum: 12-09-2013
Naam: E vd Meeren Velsma  
img

Ik heb in de jaren 60 tot de jaren 70-75 gewerkt bij Albert Heijn. Wie kent er nog meer mensen die er gewerkt hebben, laat dan wat horen. Je kan mij er een groot plezier mee doen.


Datum: 09-12-2018
Naam: Paul van der Cingel  
img

Sierd die auto, een Buick, is ouder. Als je het precies wilt weten kun je op internet het bouwjaar vinden. In Eindhoven reden er twee of drie rond, eentje stond bij thuiswedstrijden van PSV altijd bij de voormalige hoofdingang van het stadion, hoek Frederiklaan-Elisabethlaan, achter het hek. Er waren destijds zo weinig auto's in Eindhoven dat elk kind ze zowat allemaal kende! Auto's werden in die tijd niet zo snel vervangen. Daar was geen geld voor, dus ze werden eindeloos gerepareerd.