EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

8496

Bijdrager:

Jaar:

1977

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

422 Kronehoef

Straat:

Boschdijk

Onderwerp 1.:

Calamiteiten

Onderwerp 2.:

Overstroming / Wateroverlast

Onderwerp 3.:

Boschdijk

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Boschdijk onder water

Beschrijving

Dit is de laatste jaren volgens mij niet meer voor gekomen. Geen trottoir of vluchtheuvel te zien, alleen maar water. Op dit moment hebben we ook met "extreem" weer te maken maar toen was het niet anders. Alleen duurde het toen maar een middag en nu al maanden. Foto is genomen in augustus en het betreft de kruising Boschdijk met de Barrierweg. Op de achtergrond de gebouwen van Philips.


Geplaatst op

11-01-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 08-10-2007
Naam: Anita Levens  
img

Wim, weet je zeker dat dit in 1977 was, of heeft de Boschdijk ook al eens eerder onder water gestaan. Ik kan mij nog herinneren dat toen ik op de lagere school zat de Boschdijk ook al eens onder water heeft gestaan en dat zou dan rond 1967 geweest zijn.


Datum: 08-10-2007
Naam: Hans Vervoort  
img

Anita, met de regelmaat van de klok stond de Boschdijk na een fikse onweersbui onder water. Tussen jullie huis en het complex van de steenoven, Boschdijk 519, lag de z.g. rattensloot. Het water stroomde dan vanaf de Boschdijk met een ferme stroom in deze sloot.


Datum: 05-03-2012
Naam: Simon Zijp  
img

Dit soort beelden herinner ik me nog goed. Wij woonden wat verder richting stad, tussen Mincklersplein en Wattstraat. Ook daar stond dan de weg, na zo'n typisch Eindhovense hoosbui of wolkbreuk meerdere malen blank. Net als hier te zien is, van stoep tot stoep of nog iets hoger. Ik weet niets meer van ondergelopen kelders destijds, maar wel dat de spoorviaducten makkelijk blank kwamen te staan, met veel meer water dan hier. Ik heb daar Peter Dillen nog wel spectaculair te water zien gaan met zijn cabriolet-amfibie-auto, die kwam als enige op dat moment onder het spoor door.


Datum: 05-03-2012
Naam: Anton.v.Kemenade.  
img

Op 17 en 18 augustus 1977 stond zowat heel Eindhoven onder water. 1977 kan dus best juist zijn.