EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

11262

Bijdrager:

Jaar:

1959

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

422 Kronehoef

Straat:

Boschdijk

Onderwerp 1.:

Woonpanden en boerderijen

Onderwerp 2.:

Woonhuizen-Woensel

Onderwerp 3.:

Boschdijk

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Boschdijk

Beschrijving

Hoek Boschdijk en Barrierweg met op de hoek de winkel van Albert Heijn. Dit deel van de Boschdijk had in die tijd een wegdek van betonplaten. (Red.)


Geplaatst op

13-10-2021

Reacties:

Datum: 13-10-2021
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Dit pand op de hoek van de Barrierweg heeft altijd al een bedrijfsbestemming gehad. Er zat ook ooit de 'Electrohulpdienst'.


Datum: 17-10-2021
Naam: Simon Zijp  
img

Nog veel vroeger zat hier een Albert Heijn-winkel, met nog verkoop van achter de toonbank. Met papieren verpakkingszakjes in diverse groottes aan een haak boven diezelfde toonbank. Op een gegeven moment werd het interieur ingericht als supermarkt, met erg smalle gangetjes tussen de stellingen. Vrij snel daarna verdween de winkel en verhuisde naar een andere locatie in de buurt. Daar in de buurt zat, op de hoek Minckelersstraat en Newtonstraat, destijds ook een soortgelijk winkeltje van De Gruyter. Was alleen nog kleiner, ook voor toonbankverkoop. De super van De Gruyter die daarvoor in de plaats kwam heeft een hele tijd op de hoek Boschdijk en Marconilaan gestaan. Maar ook daar is geen super meer te vinden per vandaag. “The times they are a’changing.”