EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

28533

Bijdrager:

Jaar:

1944

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Wereldoorlog I en II

Onderwerp 2.:

Bevrijding

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Bevrijding Woensel 11

Beschrijving

19 september, bron en locatie onbekend


Geplaatst op

19-06-2011

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 20-06-2011
Naam: Barry Wonder  
img

Het lijkt op een muur die om een kerk, pastorie of begraafplaats staat. Kan dit misschien de muur zijn van het kerkhof achter de St. Petruskerk, dat de tank in de Pastoriestraat staat?


Datum: 20-06-2011
Naam: Wil van Hout  
img

Als een voertuig door panne stil viel, werd het aan de kant geschoven, want de collone moest al wat het kostte door rijden. Er stonden in Eindhoven geen tanks ter beveiliging van de stoet voertuigen. Dit deden andere eenheden. Als een tank alleen stil stond, was er spraken van pech en werd deze zo gauw mogelijk afgevoerd of ter plaatse gerepareerd.


Datum: 21-06-2011
Naam: Barry Wonder  
img

Gevonden! Na veel zoeken rond de Pastoriestraat bedacht ik me dat deze straat helemaal niet op de route van de voertuigen lag. De route was namelijk Boschdijk - Frankrijkstraat - Woenselsestraat. De muur op de achtergrond is de muur die om het Fratershuis en de tuin daarvan heen lag, zie foto 22479 Zie tevens foto 6033 voor een restant van deze muur. De locatie is het begin van de Frankrijkstraat en dan wel de linker hoek van het complex. Het einddeel van het stuk muur op deze foto is nog te zien op foto en geeft dus exact aan waar deze tank stond (rechts op de foto, voor het ijzeren hek). Foto 28507 is nagenoeg op dezelfde plek gemaakt, alleen word op die foto recht de Frankrijkstraat in gekeken. De tank is waarschijnlijk onderdeel van de rij voertuigen die ook op die foto te zien is en ik heb het gevoel dat deze foto, foto 28507en foto 28534 vlak achter elkaar gemaakt zijn.


Datum: 21-06-2011
Naam: Barry Wonder  
img

Nu de reactie geplaatst is zie ik dat ik niet alle links goed heb geplaatst..Het einddeel van het stuk muur op deze foto is nog te zien op foto 17557 en geeft dus exact aan waar deze tank stond (rechts op de foto, voor het ijzeren hek) * Foto 28507 en foto 28534 moeten vlak achter elkaar gemaakt zijn.