EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

9622

Bijdrager:

Jaar:

1945

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

422 Kronehoef

Straat:

Frankrijkstraat

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Lagere Scholen / Basisonderwijs

Onderwerp 3.:

Woensel, St Paulusschool / Tariek Ibnoe Ziyadschool/ Islamitische School Taroek

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
St. Paulusschool (Fraterschool), 1945, klas 5.

Beschrijving

Dit is de 5e klas. Deze school uit de Frankrijkstraat met leraar Verhagen en links naast hem met gestreepte stropdas is Henk van Alebeek.


Geplaatst op

27-02-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 27-02-2007
Naam: Mari Kieneker  
img

Hr.Verhagen had als bijnaam d'n Bukkem en kwam uit Acht dacht ik, en als je straf kreeg moest je zijn motor poetsen.
Ik heb eens gehoord uit overlevering, dat een van de kinderen van Alebeek de motor moest aanduwen en zonder dat d'n Bukkem het wist achter op de motor was gesprongen. Bij de Pauluskerk aangekomen d'n Bukkem op zijn schouder tikte dat hij er van af moest. D'n Bukkem was zijn eigen kapot verschoten, zo ging het verhaal, want die had niet in de gaten dat er ene van v. Alebeek achterop zat.


Datum: 27-02-2007
Naam: Mari Kieneker  
img

Ikzelf heb nooit bij meester Verhagen in de klas gezeten, en het staat mij bij dat hij eind jaren 50 is verongelukt met zijn motor.


Datum: 24-03-2007
Naam: Henk van Alebeek  
img

Nee Mari, meester Verhagen is na een ziekbed overleden en woonde aan de Grote Berg naast wat toen het politiebureau was.


Datum: 24-03-2007
Naam: Mari Kieneker  
img

Henk, ik heb de verhalen ook maar uit overlevering gehoord, ik zelf zat in de eerste klas toentertijd, maar is het verhaal wel waar van het motor poetsen voor straf?


Datum: 17-04-2007
Naam: Henk van Alebeek  
img

Ja Mari Kieneker, je moest als je straf had de motor van mijnheer Verhagen poetsen, echt waar.


Datum: 17-04-2007
Naam: Jan Heijink  
img

Ik heb van 1951 tot 1957 op de fraterschool gezeten. Mijnheer Verhagen kwam toen altijd met de auto naar de Frankrijkstraat, die hij parkeerde in de garagebox van het fratershuis, ongeveer 200 meter voor de school. De slijmballen hielden de poort voor hem open nadat hij door het raampje de sleutels had gegeven.


Datum: 17-04-2007
Naam: Wil van Hout  
img

De leraar die tijdens mijn schooltijd de meeste indruk achtergelaten heeft. Zo herinner ik mij, dat hij elke morgen nadat hij een hand diep in zijn broekzak gestoken had en zijn keel van het nodige vuil in de prullebak geleegd, de plechtige woorden sprak : Heeft iemand iets te vragen, te brengen of te zeggen. En dan was er altijd wel iemand van de 40 die een paar sigaren naar voren kwam brengen verpakt in een papieren zakje, omdat hij jarig was. De gymles ook zo iets, die bestond uit het in de ronde lopen. Dat gebeurde op het geluid van een afgekeurde trom. Toen ik er op school zat deed hij de 4e klas (1935). Ik dacht trouwens dat zijn auto in een houten keet langs het eerste huisje stond.


Datum: 18-04-2007
Naam: Wil van Hout  
img

Achter de muur zie je nog de werkplaats van de buurman van den Broek. Volgens mij zat de terrazzowerker er nog in en stonden er ook nog van die betonnen beelden.