EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

2707

Bijdrager:

Jaar:

1944

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

423 Barrier

Straat:

Hendrik Staetslaan

Onderwerp 1.:

Evenementen / Festiviteiten / Gebeurtenissen

Onderwerp 2.:

Bevrijdingsfeesten / Bevrijdingsherdenkingen

Onderwerp 3.:

1944

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Hendrik Staetslaan (1) en bevrijdingskinderfeesten.

Beschrijving

Krantenartikel over de Bevrijdingskinderfeesten in Woensel aan de Hendrik Staetslaan. Enkele namen: 1. Truus Stoutjesdijk, het meisje dat het bord vasthoudt. 2. Adje van Vroenhoven, het jongetje met het gestreepte bloesje. Verder Jose van Vroenhoven en haar vriendinnetje Annie Licht en verschillende kinderen van de familie Kooken van Schendel.


Geplaatst op

26-01-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 27-01-2006
Naam: Hans Vervoort  
img

Beste Willem uit Best, dit plaatje moet jou aanspreken, enige maanden terug heb ik dit krantenknipsel ook naar Piet Stoutjesdijk gemaild. Hij herkende zijn zussen en dacht ook zichzelf te herkennnen. Of Willem was je net iets te jong?


Datum: 27-01-2006
Naam: Willem Verstegen. Best  
img

Hoi Hans, laten we zo zeggen, ik voel me ieder geval jong. Zaterdagavond 25 februari 2006 hebben wij Piet Stoutjesdijk met zijn vrouw Bep hier op visite, en deze afbeelding en vele anderen zullen wij de revue laten passeren. Ook mijn broer Henk (heeft geen e-mailadres) zal hierbij aanwezig zijn. Al deze namen zijn natuurlijk gesneden koek voor mij. Ik heb overigens dit plaatje in het verleden ook uit Groot Eindhoven geknipt en bewaard.


Datum: 28-01-2006
Naam: Diny Nagel-Grave  

Willem, weet jij waar de familie Van Tilburg woonde? Was dat niet in de Hendrik Staetslaan?


Datum: 29-01-2006
Naam: Willem Verstegen. Best  
img

Ja dat klopt Diny, de familie Van Tilburg woonde inderdaad in de Hendrik Staetslaan. Hun zoon Gerrit was een begenadigd voetbaltechnicus en hij heeft zowel bij PSV als GVAV (Groningen) gespeeld. Hij was ook lange tijd getrouwd met Sjoukje Lingsma uit de voor jou bekende Hans Steenwinkelstraat. Ook broer Frans (net zoals zijn andere broers) is/zijn voor mij geen onbekenden, werkte als tekenaar-constructeur bij Philips Medical Systems te Best. Frans woonde tot voor kort in de 1e Lievende Keylaan. Het was een gezin met alleen zonen en het was bovendien een gezellige familie.


Datum: 29-01-2006
Naam: Wil van Hout  
img

Ik kan mij Van Tilburg nog goed herinneren. Het was een uitspraak van hem zelf: "Ik ga het veld in en zoek eerst mijn tegenstander op, geef hem een opdonder nog voor het begin van de wedstijd. Die loopt de hele wedstrijd mij te jennen. En ik maar de scheidsrechter aankijken."


Datum: 29-01-2006
Naam: Hans Vervoort  
img

Willem, je vergeet te vertellen dat Gerrit bij de voetbalclub Woensel begonnen is en van hieruit is hij naar PSV vertrokken. In die tijd is er nog een voetballer uit deze omgeving doorgebroken: Jan Renders uit de Drebbelstraat. Vreemd genoeg heeft hij dezelfde omzwerving naar GVAV gemaakt voordat hij bij PSV erkenning kreeg. Er staan verschillende foto's in deze rubriek van Willie van Tilburg. Is hij ook familie?


Datum: 29-01-2006
Naam: Diny Nagel-Grave  

Ik kan me uit de Etos-periode nog herinneren dat moeder Van Tilburg op vrijdagmiddag altijd grote boodschappen kwam doen. Tegen de tijd dat de boodschappen klaar waren, kwam één van haar zoons om mee te sjouwen! Meestal was het de jongste en als ik me niet vergis heette die Willie. Ik vond dat altijd zo mooi dat de zoons kwamen helpen!


Datum: 29-01-2006
Naam: Diny Nagel-Grave  

Ik kan me de fam (Jan?) Licht ook nog wel herinneren, dit was volgens mij ook een groot gezin. Klopt dat?


Datum: 29-01-2006
Naam: Diny Nagel-Grave  

Ja natuurlijk, de familie Lingsma woonde in het gedeelte vooraan in de Hans Steenwinkelstraat! Er schoten mij nog wat namen te binnen: families Fulpen en Kastelijns, volgens mij in de Hans Vredeman de Vriesstraat?


Datum: 01-02-2006
Naam: Hans van Melis  
img

Hendrik Staetslaan in 2006 foto 2768


Datum: 05-02-2006
Naam: Ad van Vroenhoven  

Deze foto heeft ooit in Groot Eindhoven gestaan en was bij ons voor de deur gemaakt. Het origineel heb ik nog steeds in mijn bezit. Leuk om reacties van bekende namen te lezen. Allemaal 60-plussers tegenwoordig. Willem Verstegen, woonde jij niet in de Hendrik de Keijzerlaan? Jo Licht was overigens de eerste Nederlander die (voor die tijd) een enorm geldbedrag won met een TV-quiz over Rembrandt. Hij won 999 gulden en 99 cent want hoger was in die tijd verboden. Hij was op slag bekende Nederlander. Wie weet komen er meer verhalen los.


Datum: 29-08-2006
Naam: Tom Jacobs  
img

Woonde in het punthuis op de achtergrond de fam. Leenders? Met zoon Harrie fietste ik vroeger naar de LTS aan de Piuslaan. Tegenover hen woonde op de hoek fam. De Wijs. Hij verhuurde kano's bij de Beatrixhaven tegenover De Vries Robbé.


Datum: 29-08-2006
Naam: Willem Verstegen  
img

Klopt daar woonde inderdaad de familie Leenders. Harrie is een verwoed wandelaar en laat ik hem nou eergisteren in het buitengebied in Best tegenkomen. Je begrijpt wel, genoeg gesprekstof over de Pastoor van Ars parochie. Harrie Leenders woont tegenwoordig in een van de fraai gerenoveerde woningen aan de Hendrik de Keijzerplein.


Datum: 09-09-2006
Naam: Thérèse Sauter-Roijers  

Ik kom weliswaar niet uit deze wijk, maar heb er nog veel herinneringen. Willem, ken je me nog? Ik was destijds vriendin met je zus Riet. Kortgeleden ben ik een aantal malen bij de fysiotherapie in de Alard du Hamelstraat geweest, vroeger parochiehuis volgens mij. Nu gezondheidscentrum 'Ars'. Veel herinneringen kwamen toen boven. Volgens mij woonden jullie op nummer 87. Ook café 'De Barrier' met Mien en Adriaan Bogers herinner me nog goed. Daar werkte toen ook Bogertje. Zijn zoon Leo woont nu bij mij om de hoek. Ook Piet Stoutjesdijk herinner me nog. En Kleingeld tegenover jullie. En hadden jullie geen buren die Burman heten? Ook gingen we vaak een frietje eten bij Marta op de Boschdijk.


Datum: 16-12-2006
Naam: Edith Van Hees Burman  
img

Ja, Verstegen had twee deuren verder buren die Burman heette, ik ben er een van. Ik was vroeger vriendin met Jose Verstegen en ken daardoor de fam. Verstegen uiteraard goed. Met Jose heb ik nog geprobeerd via schoolbanken contact te krijgen. Een mooie tijd in de Hendrik de keyzerlaan, toen speelden we nog op straat.


Datum: 21-03-2007
Naam: Riekie Pulles  
img

Mijn naam is Riekie Pulles en ik sta met mijn zusje Joke op deze foto. Ik heb het idee dat de foto in spiegelbeeld is afgedrukt. Wij woonden nl. in het eerste huis rechts en in het punthuis woonde de familie Luitelaar en daarna de fam. Ligt en dan Brockhorst. Als deze foto correct is, dan woonde in het eerste huis de familie Rozema. Ik denk ook dat deze foto is gemaakt in september 1945, dus 1 jaar na de bevrijding, toen heel Eindhoven de bevrijding van 18 september 1944 uitbundig vierde.


Datum: 21-03-2007
Naam: Willem Verstegen  
img

Beste Rieki, de naam Brockhorst moet Brockbernd zijn. Wij hebben nog steeds regelmatige contacten met Sjak en Wilma Brockbernd.
Overigens is de naam Pulles voor mij ook een bekende naam uit die tijd.
Wat ik me ook nog herinner is dat de heer Luitelaar lange tijd het Eindhovens Dagblad in deze wijk rondbracht.
Wij, de fam. Verstegen hebben eerst in de Cornelis Bloemaertstraat 6, en later in de Hendrik de Keyzerlaan 87 gewoond.


Datum: 21-03-2007
Naam: Hans Vervoort  
img

Willem, back in town, de naam Luitelaar zegt mij niet veel, maar door de opmerking van jou zie ik de krantenbezorger van toen in onze straat weer lopen. Zijn signalement was een vriendelijke man met een kaal glimmend hoofd. Hoort de naam bij dit signalement?


Datum: 21-03-2007
Naam: Willem Verstegen  
img

Hans, deze heer Luitelaar droeg altijd een hoed of ander hoofddeksel, en of hij een kaal en glimmend hoofd had toentertijd zou Riekie Pulles misschien nog kunnen weten.
Verder is mij niet bekend of hij destijds ook in de Lorentzstraat en omgeving het ED bezorgde.


Datum: 21-03-2007
Naam: Ad van Vroenhoven  

De krantenbezorger was inderdaad Janus Luitelaar en hij woonde in de Cornelis de Vriendstraat. Het huisnummer weet ik niet maar vanaf de speeltuin gezien aan de rechterkant. Ik geloof in het 5e huis, naast een gangetje.


Datum: 02-11-2007
Naam: M. Boer  
img

Ik zit hier met twee tantes: Ted en Alie Snip, en twee nichten uit Australië, Annie en Gerda Gerrits naar EiB te kijken. Wat een verhalen komen boven. Op deze foto staat Gerda Gerrits (gestreept jurkje), het meisjes met de strik achter het meisje dat het bord vasthoudt. Het grote meisje erachter is Willie Stoutjesdijk, zus van Piet Stoutjesdijk. Ook op deze foto staan: Els en Hennie v. Balen. 2e van rechts met wit jasje is Ciska van Roozendaal. Ook: Elly Nagel, dochter van Jan en Mien Nagel-van Steijn. Ook Adje van Vroenhoven met vader rechts.
Volgens onze nichten is deze foto gemaakt net na de bevrijding.


Datum: 06-01-2008
Naam: Coby Duray v.d. Schoot  
img

De krantenbezorger met het kaalglimmende hoofd, was de heer Geurts. Hij woonde in de Cornelis de Vriendtstraat, hij bezorgde Oost Brabant, wat dacht ik een katholieke krant was. De heer Luitelaar bezorgde het Eindhovens Dagblad. Ikzelf woonde in de Cornelis Bloemaertstraat no 17, samen met mijn broer Gerard en later zusje Hennie. Naast ons woonde de familie Kost, 9 meisjes, zij zijn naar Australië geëmigreerd. Weet iemand waar de fam. Koenen gebleven is?


Datum: 22-01-2008
Naam: Henny van Bale  
img

In het eerste huis rechts (niet op de foto) woonde fam. Snellen (Leo), later fam. Wagemakers. Daarnaast fam. Gerrits (Annie en Gerda) die in de jaren 50 naar Australië gegaan zijn. In dat huis is na hun vertrek fam. Van Tilburg komen wonen. Daarnaast op 29 fam. Van Bale (Els en Henny). Later zijn daar Jannie en Elie Remijnse komen wonen. Daarnaast fam. Stoutjesdijk (Willie, Piet, Linie, Truus, Charles). En dan Van Vroenhoven. Voorbij het kleine straatje inderdaad fam. Pulles.
Leuk, zo'n site.


Datum: 14-06-2009
Naam: Ed van der Sande  
img

Prachtig om te zien dat hier Eindhoven ophield. Hier liep mijn vader door de weilanden naar zaal Unitas, toen nog Woenselsestraat. Nu woon ik zelf op de plek waar vroeger de stad ophield maar nu nog vele kilometers doorloopt voordat we een weiland zien.


Datum: 29-12-2010
Naam: Piet Stoutjesdijk  
img

De heer Luitelaar woonde naast de familie Licht en had inderdaad een kaal hoofd, geconstateerd toen zijn hoofddeksel tijdens stormachtig weer van zijn hoofd werd gerukt.
Zijn vrouw ging in de veertiger jaren iedere morgen naar de kerk, omdat hun zoon Noud in Indië zijn leven riskeerde voor koningin en vaderland. Ik zag haar iedere morgen rond acht uur naar Pastoor van Arskerk kuieren. Opvallend was dat toen Noud, na een paar jaar, eenmaal gezond en heelhuids thuis was, heb ik haar dat niet meer zien herhalen.
Wat jammer dat mij te laat ter ore is gekomen dat Gerda en Annie Gerrits in Nederland zijn geweest. Ik had vooral Gerda nog wel eens een keer willen ontmoeten. De familie Bronckhorst woonde tegenover de familie Klompers naast Licht, daarna de fam. Plugers.


Datum: 06-01-2017
Naam: Charles Stoutjesdijk  

Jazeker was dat prachtig Ed, zo`n doodlopende straat. Wij van nr. 27 (Stoutjesdijk) speelden dan ook altijd op de straat omdat er toen geen auto's reden en ik, als jongste van ons vijf kinderen, zat in de zomer dan ook regelmatig op mijn knietjes de bijtjes, die tussen de straatklinkers zaten te vangen en in glazen jampotjes te doen.
Ook mooi dat zandpad dat naar de Oude Bossche Baan liep.