EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

2746

Bijdrager:

Jaar:

2006

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

423 Barrier

Straat:

Cornelis Bloemaertstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Cornelis Bloemaertstraat. (2)

Beschrijving

Zondag 29-1-2006 een stuk warmer vandaag, en een beter strijdplan. Geen kouwe vingers. Toen ik foto 2744 nam, kwamen bij de tweede auto rechts een vijftal bewoners buiten die vroegen of de foto gelukt was. Ze waren hoogstverbaasd om te horen dat er twee putdeksels naast elkaar lagen.


Geplaatst op

30-01-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 31-01-2006
Naam: Willem Verstegen. Best  
img

Hoi Janny, het moet bij jou toch ook weer heel wat teweegbrengen als je deze afbeelding op deze prachtige zonnige dag onder ogen krijgt, en jweer het gevoel je bekruipt van die goeie ouwe tijd vol met herinneringen. Die auto's, daar hadden ze toen nog niet zoveel kaas van gegeten in deze buurt, buiten de enkeling die zich zo'n vierwieler kon veroorloven. Achter die hoge groene haag rechts woonde familie de Wijs.
Ik kan me verder nog vele namen herinneren als ik zo van huis naar huis kijk. Het eerst punthuis rechts o.a. was huize Jonkers met rechts van hen de fam Tonen enz. Goed werk geleverd, Hans!


Datum: 06-09-2007
Naam: Henk Jens  
img

Van welke richting werd deze foto genomen? Was het van het Hendrik de Keyzerplein, of van de Hendrik Staetslaan of van de Alard du Hamelstraat?
Ik woonde op nummer 39 dat naast een gangetje lag, tussen het Hendrik de Keyzerplein en de Hendrik Staetslaan maar dicht bij de Hendrik Staetslaan. Nummer 39 zou kunnen zijn juist voorbij die hoge heg rechts op de foto als de foto genomen was van het einde van de Hendrik Staetslaan.
Mijn oom Leen van Oorschot woonde in een gelijksoortig eind-huis aan het andere eind van de straat (bij het Hendrik de Keyzerplein) maar aan de andere zijde van de straat (misschien nummer 2).
Mijn ouders woonden op nummer 39 van 1933 tot 1940, maar daarna heb ik tot 1950 vaak gelogeerd in het huis van mijn oom. In die tijd hadden die huizen geen badkamer. Boven waren er drie slaapkamers met een zolder. Beneden waren er een klein voorkamertje, een redelijke grote huiskamer, een keuken, WC en, ik geloof, een kuip voor de was. Er was ook een klein voortuintje en een grote achtertuin.


Datum: 06-09-2007
Naam: Jack Docters  
img

De foto is vanuit de Hendrik Staetslaan genomen en volgens mij woonde in dat vooruitstekende huis rechts de familie Raap.


Datum: 29-11-2007
Naam: Wim Raap  
img

In het eerste huis woonde de fam. Tonen. Dan de families Jonkers, De Bont, Cornelissen, Raap (2e punthuis), Timmermans, Van Balen, Van Gaans. Deze woonden daar in de jaren 50.


Datum: 01-12-2007
Naam: Willem Verstegen.Vinaros-España  
img

Nog een aantal namen: na de fam. Van Gaans, Veldhuis, De Kort, V.d. Schoot, Anthonissen, Koens, Methorst enz. De fam. De Bont is later naar de Hendrik de Keyzerlaan verhuisd. Ons gezin, de fam. Verstegen, woonde in deze straat op nummer 6.
Verder nog voor Henk Jens, het was inderdaad nummer 2 (hoekhuis) in deze straat waar jouw oom woonde met enkele dochters waaronder Mandy? en Annie, en zoon Henk.
Ik herinner me dat ik als klein jochie vroeger vaak over de vloer kwam bij de fam. Van Oorschot. Ik herinner me deze straat (waar ik geboren ben) en buurt in mijn jeugd, als een fijne omgeving. Alle bovengenoemde families kan ik me nog zeer goed herinneren, waaronder natuurlijk de fam. Raap.


Datum: 06-01-2008
Naam: Coby Duray v.d. Schoot  
img

De oudste dochter van Van Oorschot heette Natie en is overleden, Annie (van no. 2) is ook overleden. Henk woont momenteel in Brandevoort. Ook woonden Leo van Gestel en Adrie Jonkers bij ons naast de fam. Methorst. Wij hadden als kind schrik van die twee. Waar zijn ze gebleven?


Datum: 06-01-2008
Naam: Giny Schmidt-Mulder  
img

Ook woonden er een fam. Light in de Hendrik Staetslaan, ik geloof nr. 19. Hij had een keer 1000 gulden gewonnen in een tv-show, met vragen over Rembrandt.


Datum: 04-02-2010
Naam: Hannie van Gaans  
img

Wat leuk om mijn oude straat te zien. Ik was de jongste van de fam. Van Gaans. Mijn broers waren bevriend met de jongens van Raap en De Wijs, en wij woonden naast Van Baalen.


Datum: 05-01-2017
Naam: Charles Stoutjesdijk  
img

Achter ons toen het weiland van groenteboer Van Veelen en aan het eind van onze doodlopende straat, de Hendrik Staetslaan, het zandpad naar de Oude Bossche Baan.
Maar dat zullen weinigen zich nog herinneren.