EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

2561

Bijdrager:

Jaar:

1947

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

423 Barrier

Straat:

Cornelis Bloemaertstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Cornelis Bloemaertstraat. (1)

Beschrijving

.


Geplaatst op

18-01-2006

Reacties:

Datum: 26-01-2006
Naam: Leonie van Vliet  
img

Wat leuk! Ik woon nu nog in 't 2e huis links op de foto, maar moet er in juni uit vanwege de sloop. Ik heb er 13 jaar met veel plezier gewoond en ik kom zeker terug in deze straat als het nieuwe huis er staat. Ik ben bezig met een verzameling over de buurt vroeger, nu, tijdens en na de sloop en renovatie. Dit is echt een leuke site om informatie vandaan te halen, en ik vind die oude foto ook erg geweldig. Ik heb al het een en ander kunnen gebruiken. Bedankt daarvoor!


Datum: 29-01-2006
Naam: Jannie v. Zutphen  
img

Wat leuk dat je daar woont. Wij woonden op nummer 24 naast het gangetje. Als het dat huis is, heb ik als je dat wilt misschien nog wel foto's van de tuin in die tijd.


Datum: 12-02-2006
Naam: Willem Verstegen. Best  
img

De herinneringen 'slaan' weer toe bij het zien van deze afbeelding. Op huisnummer 6 ben ik geboren net als het overgrote deel van mijn broers en zusters, die ook daar hun jeugd hebben doorgebracht. We hadden een groot gezin met aanvankelijk elf kinderen, dus dat was natuurlijk passen en meten. De twee jongste kinderen van ons gezin zijn overigens in de Hendrik de Keyzerlaan geboren.


Datum: 15-04-2006
Naam: Erie Coolen  
img

Wat leuk die goeie oude tijd keert helemaal terug. Jannie v. Zutphen herinner ik me nog wel en ik meende vijf meisjes. En naast jullie woonde Joosten en daarnaast Nendels. Wij woonden op 12, vlak naast Willem, waar ik veel plezier mee heb beleefd. Jouw vader zat net als mijn vader bij de bewaking Jannie, meende ik me te herinneren.


Datum: 06-01-2010
Naam: Sjef Koenen  
img

Ik ben Sjef Koenen, de oudste zoon van de familie, ik ben nu 78 jaar. Wij woonden op nummer 18, in het zelfde rijtje als Erie Coolen. Zijn vader en moeder heb ik goed gekend. Ik herrinner me nog goed dat neef Harrie ook bij jullie inwoonde. Daar was ik bevriend mee! Want Harrie zijn vader was in Amerika. Het was een hele fijne gezellige straat.


Datum: 20-06-2011
Naam: Wilma Brockbernd  
img

Ik ben Wilma Brockbernd-van Velthoven. Wij zijn in 1949 in het huis van de fam. Koenen komen wonen. Zij gingen toen naar de Alard du Hamelstraat. Met mijn zeventiende ben ik verhuisd met mijn ouders naar Prinsejagt. Ik ben getrouwd met Jack Brockbernd. Die woonde op de hoek van de Hendrik Staetslaan, tegenover de fam. De Wijs, naast Leenders en Vroenhoven. Het was een superleuke buurt, waar we hele fijne herinneringen aan hebben.


Datum: 20-06-2011
Naam: Koenen J.H.A.  
img

Hallo Wilma Brockbernd, bedankt voor het leuke verhaaltje over nr 18 in de Cornelis Bloemaertstraat, maar ik wil toch even `n kleine correctie aanbrengen. De verhuizing van jullie was niet in 1949 maar in 1950. Hoe weet ik dat zo goed? Ik ben nl. als marinier in 1950 naar Nieuw-Guinea vertrokken en ik ben weer gezond in 1951 thuisgekomen in de Alard du Hamelstraat. Persoonlijk ken ik u niet, maar toch bedankt.


Datum: 21-06-2011
Naam: Willem Verstegen  
img

Wilma en Sjef, jullie harde schijf hoeft nog niet gedefragmenteerd te worden. Knap dat jullie dit nog weten en hopelijk komen hier nog meer reacties op. Groet vanuit Vinaròs-ES.


Datum: 21-06-2011
Naam: Wilma Brockbernd  
img

Hallo Sjef, je hebt het helemaal goed. Ik was nl. 7 jaar toen we daar kwamen wonen. Ik ben toen door jullie Wiesa opgevangen, wat heel erg fijn was, vooral als je in een nieuwe buurt komt wonen. Mijn man Jack kent jouw broers Henk, Wim en Arno ook heel goed. Die zijn net zoals hij lid van toerclub Woensel.


Datum: 22-06-2011
Naam: Koenen J.H.A.  
img

Hallo, Wilma-Brockbernd en Willem Verstegen. Dit vind ik een hele fijne reactie, om na 60 jaar nog iets van je oude buurtgenoten te horen! Ja Willem, mijn harde schijf werkt gelukkig nog heel goed! Wilma, mijn broers kennen jullie wel, maar ik niet de leden van de fietsclub. Als ik onze Wies zie, zal ik de groeten van je, of (U) doen.


Datum: 05-01-2017
Naam: Charles Stoutjesdijk  
img

Als we vanaf en naar het eindpunt van de stadsbus lijn E liepen, die altijd keerde aan het einde van de Lieven de Keylaan, diedaar toen eindigde, liepen we altijd door deze Cornelis Bloemaertstraat.
Ik kan me nog goed herinneren toen we in de tweede klas van de Corneliusschool op de Barrierweg zaten dat ik dacht leraar van Rens ons verbood om na schooltijd na de gecrashte straaljager te gaan kijken. Deze was terechtgekomen zo'n 200 meter achter de boerderij aan het eind van de Lieven de Keylaan. Door heldhaftig gedrag van de piloot wist hij de bebouwing te ontwijken en dus geen gebruik te maken van zijn schietstoel, waardoor hij zelf wel sneuvelde.