Fotonr.: 2699
Bijdrager Jan Spoorenberg
Jaar: 1960
Locatie 1.:Woensel |423 Barrier |Hendrik de Keyzerlaan

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Hendrik de Keyzerlaan. (1)

Beschrijving Hendrik de Keyzerlaan, gezien richting Pastoor van Arskerk.

(We hebben de oorspronkelijke foto van het RHC vervangen door een beter exemplaar uit de collectie van Jan Spoorenberg, afgestempeld 1953. Red.)
Geplaatst op 26-01-2006

Reacties

Datum: 08-10-2006
Naam: Olga Hendriks img

Dit is de straat zoals ik me die herinner! Kinderkopjes, bomen, heggen rondom de tuintjes. De straat uit mijn jeugd, ik woonde er op no. 6 van 1948 tot 1959.


Datum: 19-01-2007
Naam: Hans Smit img

Links op de foto op nummer 11 heeft van 1954 tot 1965 de familie Smit gewoond, eerst met 5, later met 9 kinderen (4 slaapkamers, het was vrij druk). Ik was de tweede in het gezin en heb hier een prima jeugd gehad. Veel aanloop van kinderen uit de buurt, wij hadden een uitgebreid(!) aanbod aan jong spul èn van het begin af TV. Heerlijk gespeeld (stoepje gooien) en kattenkwaad uitgehaald, fikkie stoken bij het zwarte pad in het verlengde van de Lieven de Keylaan. Ik geef het nu maar toe: een keer liep het wat uit de hand en moest de brandweer er aan te pas komen. De daders bleven onbekend (ik kon het thuis ook maar beter niet vertellen). In de zomer bramen plukken en 's winters schaatsen op het vennetje bij het 'tweede bospaadje'. Daar is ook nog een Thunderstreak neergestort (1957?). En iets verder een jaar later een F50. Hutten bouwen en met je tamme kraai (een kauwtje, heette ook altijd Tjen!) de velden in. De vijver ('verboden zich op het gras te bevinden'), de poortjes en de paadjes, de 'Philipstuintjes', voetballen op straat (tot de wijkagent kwam, dan was het rennen), het Mississippi-bos (door ons zo genoemd naar het kleine beekje dat de Grote Beek schijnt te heten) aan de Oude Bosschebaan. En natuurlijk 's morgens heel vroeg vissen in het Wilhelminakanaal (veel vis zat er niet). Onze buren waren van Erp (5), Wagemakers (7), Klaassen (9), Braam (13), Mattelé (15), Habraken, later Nendels uit de Cornelis Bloemaertstraat (17) en Raaijmakers (19). Scholen: Johannes Vianney op de Barrierweg (van Verrijdt, die zo gemeen in je elleboog kon knijpen, overigens prima vent) en het Van der Puttlyceum (eerst Hermelijnstraat, later bij de Berlagelaan). Huisarts Hanlo (broer van de dichter) en tandarts Fizaan (bijgenaamd de 'beul van Woensel'). De Etos-bakker (Eendracht-Toewijding-Overleg-Samenwerking) kwam aan de deur, net als melkboer Kemps. De vis werd vrijdags gebracht door het meisje van Tuyp. Levensmiddelen werden eerst gekocht bij de Etos op de kop van de Jan Steenwinkelstraat, later (1957?) bij Voncken (de eerste supermarkt) aan de Boschdijk. Voor de kleintjes was er de speeltuin van VOJ (Voor Onze Jeugd), voetbal kijken deed ik bij Woensel (soms PSV), hockeyen bij Racing. Eerste auto (1960) van de familie was een donkergroene VW-kever met die uitklapbare richtingaanwijzers, kenteken RP-66-83. Heerlijke jeugd gehad daar. In 1965 verhuisd naar een grotere woning in de Franklinstraat. Inmiddels woon ik al 35 jaar in Amsterdam. Heel leuke website trouwens!


Datum: 28-04-2012
Naam: Julia Prasser img

In 1944 ben ik geboren in de Hendrik De Keyzerlaan 21. Ik heb nog een oudere zus Tineke. Toen ik een jaar of 10 was zijn wij verhuisd naar Tongelre. Later ben ik getrouwd met Jan Wijnen, sigarenwinkel naast de kerk. Ik heb ook nog foto's waarop ik op het paard van Janus Kemps zit op het pad bij het kerkhof.
Willem Verstegen en zijn vrouw hebben wij verschillende malen ontmoet, ongeveer 15 jaar geleden. Contact verloren door verhuizingen.


Datum: 06-01-2017
Naam: Charles Stoutjesdijk

Prachtig verhaal Hans. Ik ben bij fam. Smit wel eens in huis geweest dacht ik, omdat ik bevriend was met een van de jongens. Kan best jij geweest zijn.