EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

13414

Bijdrager:

Jaar:

1958

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

423 Barrier

Straat:

Hendrik de Keyzerlaan

Onderwerp 1.:

Winkels / Winkelcentra

Onderwerp 2.:

Zuivel

Onderwerp 3.:

Janus Kemps

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Melkboer Janus Kemps

Beschrijving

Janus Kemps zat op het Pastoor van Arsplein. Op deze foto staan zijn paarden met wagens op de Hendrik de Keyzerlaan.


Geplaatst op

13-09-2007

Reacties:

Datum: 14-09-2007
Naam: Willem Verstegen  
img

Links zittend op de wagen met de teugels in de hand zou Sjef v.Kraaij kunnen en moeten zijn die op deze hoogte woonde, en waarschijnlijk staat het paard en wagen zowat bij hun voor de deur.


Datum: 14-09-2007
Naam: Jack Docters  
img

De rechtse kar was voor het leeg goed, gezien de lege melkflessen (zilveren dop) en koffiemelkflessen (kroonkurk). De pakjes Blue Band dreven 's zomers bijna de kist uit.
De paarden wisten precies voor welk huisnummer ze moesten stoppen. En menneke poep kwam altijd de paardenmoppen opscheppen voor mest op zijn land. Ik heb als kind Janus wel eens mogen meehelpen bij het venten, tot ik bij het overschenken van een halfvolle melkbus (in de ventkan) de melkbus uit mijn handen liet glippen, liters melk over de straat. Voor mij was het toen einde oefening.


Datum: 01-06-2008
Naam: Flos Brouwer  
img

Janus Kemps zat met zijn winkel op de hoek van Hendrik de Keyzerplein en Philips Vingboonstraat (zit nu een bloemenzaak). Zijn paarden heetten Betsy en ?. Een van die paarden scheet altijd bij ons voor de deur. Mijn moeder heeft eens aan Janus gevraagd of hij het paard niet een zak tussen de benen kon hangen om de drollen op te vangen. Janus reageerde met: och mevrouw, ik heb al jaren een zak tussen mijn benen hangen en ik schijt er nog altijd langs.


Datum: 03-06-2008
Naam: Yvonne Levens  
img

Flos, de bloemenzaak heeft inmiddels plaatsgemaakt voor een zaak waar je interieurspul kunt kopen maar dat neemt niet weg dat je een kostelijke anekdote neergezet hebt!


Datum: 03-06-2008
Naam: Flos Brouwer  
img

Bedankt voor het compliment, Yvonne. Ik ben blij met mijn olifantengeheugen. Dat de bloemenzaak ondertussen een interieurspulwinkel geworden is, wist ik nog niet. Wordt opgeslagen en bedankt.


Datum: 26-10-2009
Naam: Jack Docters  
img

Bij mijn weten zat Janus Kemps met zijn melkhandel op de hoek van het Pastoor van Arsplein - Pastoor van Arslaan ( tegenover Miet van Looi )


Datum: 27-01-2010
Naam: Joep Schouten  
img

Ja inderdaad. Janus Kemps zat op de hoek Pastoor v Arsplein / laan. Zijn dochter Annie stond indertijd veel in de winkel op het pleintje. Ik mocht op het pleintje Janus altijd helpen met lege flessen ophalen. Ikzelf woonde toendertijd van 1948 tot 1959 op nr 25 op het pleintje met mijn ouders boven opa (smid) en oma Bourgonje. Op hoekje Pastoor van Arslaan / Boschdijk zat toen bakker Van Hoof. Ik stond daar rond bepaalde feestdagen, bijvoorbeeld Pasen en Sinterklaas, ooit uren voor de etalage te kijken naar de chocolade kunstwerken die hij maakte. Ik heb vandaag deze site pas leren kennen, maar het is wel smullen van de nostalgie.


Datum: 27-01-2010
Naam: Jack Docters  
img

Volgens mij had Janus Kemps geen dochter Annie. Annie die in de winkel stond was Annie van Rossum.


Datum: 28-01-2010
Naam: Joep Schouten  
img

Hoi Jack, ik was 'n menneke van 'n jaar of 6-7 toen ik met Janus mee 'n rondje rond 't pleintje maakte. Dus kan goed zijn wat jij daar zegt. Alleen weet ik dat ze door mijn opa en oma Annie Kemps genoemd werd. Maar hoe vaak trof je toen niet dat er gezegd werd bijvoorbeeld Annie VAN Kemps en dat dan bedoeld werd degene die er werkte. Dus dat moet ik in het midden laten. We praten wel over 1953 - 1957 ongeveer.


Datum: 28-01-2010
Naam: D. Smit  
img

De foto is door mij gemaakt (omstreeks 1959). Op de paarden zitten mijn zoontjes Hans en Ton bij ons voor de deur op nummer 11.


Datum: 04-10-2010
Naam: Hans de Bondt  
img

Via een neef van mijn vrouw ben ik aan deze site gekomen. Leuk om terug in de tijd te gaan. Op de foto zou Sjef van Kraaij staan. Of dit zo is, weet ik niet. Ons gezin heeft wel in dezelfde straat gewoond op nummer 31. Mijn vader was Jan de Bondt en hij was duivenmelker. Sjef van Kraaij was een van mijn speelkameraden en wij hebben heel wat kattenkwaad uitgehaald. Mijn moeder en vader zijn veel te jong overleden, en toen mijn vader overleed in 1962/63 werd het gezin ondergebracht bij ooms en tantes. Sjef van Kraaij en zijn zussen Tilly en Elly zijn vaak bij ons op bezoek geweest. Ik had nog drie broers en drie zussen. Helaas zijn mijn zus Nellie en broer (An)ton al overleden. Misschien zijn er ook nog foto's van onze familie. Ik heb trouwens ook heel vaak de melkboer geholpen en heb een keer met Sinterklaas van de fam. Kemps een winterdas en handschoenen gekregen.


Datum: 18-10-2013
Naam: John Hancock  
img

Ik heb de paarden elke morgen uit de wei gehaald bij de Lieven de Keylaan 's morgens om 6 uur. 's Avonds weer teruggebracht. Altijd in mijn vakantie. Ik ben die Engelse jongen. Het paard heette Negra. Ik zou het leuk vinden als hier foto's van zijn.