EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

2662

Bijdrager:

Jaar:

1979

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

612 Philipsdorp

Straat:

PSV-laan/Mathildelaan*

Onderwerp 1.:

Gebouwen

Onderwerp 2.:

Bioscopen / Theaters / Muziekcentra

Onderwerp 3.:

POC / Philips Schouwburg

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Philips Ontspanningsgebouw (1)

Beschrijving

Geen mooie wel een overzichtelijke foto. Genomen vanaf?


Geplaatst op

21-01-2006

Reacties:

Datum: 22-01-2006
Naam: Vic van Lijf  
img

Het gebouw gaat bijna weer leven! De typische entree, de balie bij de bieb, de zaal. Ergens rechts na de ingang was een ruimte voor de schermsport. Prachtige foto!


Datum: 22-01-2006
Naam: Diny Nagel-Grave  

Dit beeld ken ik nog zo goed, de omgeving van mijn oude school. Helemaal links de kleuterschool met daarnaast de bieb. De schouwburg in het midden. Rechts daarvan de gymzaal waar ook PSV-turnen thuis was. Daarnaast de fietsenstalling waar de bewaker in het hokje zat wat je tegen de gymzaal ziet staan. De ingang van de schoolfietsenstalling was de grote poort (waar we altijd moesten lopen en o wee als je dat niet deed!). Het stukje van de school wat je op deze foto, helemaal rechts, ziet was het keukentje van de concierge meneer Jansen. Een prachtige foto!!


Datum: 22-01-2006
Naam: Wil van Hout  
img

Ik ben er wel eens binnen geweest, echter om de hoek t.o. de Lijsterbesstraat. Ik kan mij de ingang, als zodanig, met de wereldbol niet meer herinneren. Komt waarschijnlijk dat ik geen connectie had met Philips.


Datum: 22-01-2006
Naam: Fanny Bovers  
img

Mooie foto van het POC, vond het vroeger spannend als ik hier naar toe ging. Lag aan de linker kant van het POC niet de internationale school van Philips.


Datum: 22-01-2006
Naam: Wil van Hout  
img

Deze foto is naar alle waarschijnlijkheid gemaakt vanaf Baekers Raaymakers Weverijen.


Datum: 23-01-2006
Naam: Anne Troost  
img

Op foto 2671 zijn Baekers Raaijmakers en de zonnewijzer te zien.


Datum: 06-02-2006
Naam: Nellie Kruize-Vieth  
img

Volgens mij was de internationaleschool rechts op de hoek (pas later). Links was inderdaad de kleuterschool, waar mijn moeder mij vanuit Strijp 2x per dag moest brengen en halen (1948).


Datum: 07-02-2006
Naam: Diniy Nagel-Grave  
img

Nellie Kruize, ik begrijp uit jouw opmerkingen dat jij uit Strijp, de Bezemstraat komt. Ik heb vroeger in de Kreugelstraat gewoond. Er is verwarring over de speeltuin van foto 193 .Ik ben er bijna zeker van dat dit de heel vroege speeltuin was, de voorloper van de speeltuin in de Lochemstraat/Apeldoornstraat. Misschien herken jij deze speeltuin nog of weet je dat daar het bosje was waar je soms zo fijn kon spelen! Kijk er eens naar en laat eens weten wat jij er van denkt. Groetjes


Datum: 08-02-2006
Naam: Nellie Kruize-Vieth  
img

Diny, ik ga het uitzoeken, mijn broer G.Vieth is 11 jaar ouder en moet dit weten, je hoort nog van me.


Datum: 27-08-2007
Naam: A. Tempelaars  
img

Wat een geweldige foto! De school op de hoek is de eerste Philips lagere school die inderdaad wat klassen begon in de tweede verdieping (zolder) voor engels sprekende kinderen. Ik kan me de naam van de concierge niet meer herinneren maar wel dat als er eens een kopje kapot viel hij altijd zei "t gift niks nou hoef ik het niet af te wassen. En ik kan me ook nog herrineren dat achter de school in het nieuwe gym complex Wonderland tijdens de vakantie werd gehouden wie herinert zich het oude stenen en houten gymlokaal nog dat schuin achter de fientsenstaling stond? Het werd in de jaren 60 afgebroken om plaats te maken voor het nieuwe complex. Ik zat op die school toen een van de hoofdonderwijzers was Mr. Ooievaar.


Datum: 28-08-2007
Naam: Lieke Slegers  
img

Voor Pim Ooievaar zie foto 13123.


Datum: 28-08-2007
Naam: Hans Ooievaar  
img

Mijn vader is daar een paar jaar hoofd der school geweest. Ik ken ook twee namen van de heren, die er als conciërge werkzaam waren, t.w. Dhr. Janssen en later Hellings. Deze laatste is ook nog conciërge geweest op de Internationale School aan de Humperdincklaan. De Internationale School is ontstaan in de 1e Philips Lagere School o.l.v. dhr. Voogd.


Datum: 10-12-2007
Naam: Phocas Kroon  
img

Als ik de foto van de Baekers fabriek zie lijkt het mij niet aannemelijk dat de foto vanaf deze fabriek is genomen. Ik denk aan een andere mogelijkheid. Zo te zien rijdt de trein nog "gelijkvloers" en is de foto genomen vanaf de in aanleg zijnde dijk van het hoogspoor dat in 1954 in gebruik is genomen. Als dit zo is zal de foto rond 1953 zijn genomen. Overigens staat de zonnewijzer nu bij de ingang van het parkeerterrein van het Evoluon aan de Noord Brabantlaan.


Datum: 11-12-2007
Naam: Anne Troost  
img

Beste Phocas kijk eens bij foto 3001 naar de ligging van Baekers en het Ontspanningsgebouw het lijkt mij dat de hoek gelijk is. Als wat jij zegt de foto vanaf het spoor gemaakt is, dan moet je als je in de trein zit op deze hoogte (waar het gebouw stond) ongeveer het zelfde beeld in hoogte van de horizon krijgen en dat is wat ik betwijfel. Uiteraard staan er meer gebouwen in de skyline


Datum: 12-12-2007
Naam: Huub de Mul  
img

Phocas, ik ga mee met jouw uitleg. Dat de datering van deze foto er flink naast zit wist ik al omdat in 1967 er een grote verbouwing begint. Hierdoor zal het karakteristieke van dit gebouw helemaal verdwijnen.
Op 4 oktober 1968 wordt het nieuwe POC officieel geopend.


Datum: 13-12-2007
Naam: Hans van Melis  
img

Met 1953 ben ik het eens, met de hoogte niet, staande op de spoordijk kijk je niet op een twee verdiepingen hoog gebouw neer.


Datum: 08-04-2008
Naam: Paul van Pelt  
img

Ik heb in 1946 op de kleuterschool gezeten en was ook vaste klant van de bieb, toen er nog dames met een grote kaartenbak voor hun neus op een verhoging zaten. Zij lazen de titels voor en jij moest zeggen of je dat boek wilde hebben. Dan werd het voor je opgehaald. Er werd strak op de leeftijd gelet! 's Middags ben ik vaak in de schouwburg geweest. Stiekum kijken naar de repetities. Mijn vader, die onderwijzer was aan de 1e Philipsschool hiernaast, had een connectie met een van de suppoosten, daardoor mocht ik. Die foto is toch vanaf de textielfabriek genomen, gezien het feit dat je op het POC neerkijkt.