EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

13123

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

512 Prinsejagt

Straat:

Pieter Poststraat

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Lagere Scholen / Basisonderwijs

Onderwerp 3.:

Woensel, 3e Philipsschool / De Opbouw

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Personeel Nutsschool Lieven de Key

Beschrijving

In het midden zittend de heer Pim Ooievaar, hoofd van de school.


Geplaatst op

26-08-2007

Reacties:

Datum: 26-08-2007
Naam: Hans Ooievaar  
img

Staand van links naar rechts: Joop van Rienderhoff, Tinie van Buchem, Bert Pieters, Else Westerbeek en conciërge Rooijakkers. Zittend van links naar rechts: Annie, Ada Neeteson-Otter, Pim Ooievaar, Mimi Simons en Jolande Binnendijk.


Datum: 30-11-2009
Naam: Yvonne Quadflieg-Walravens  
img

De enige die ik op deze foto herken is juffrouw Simons. Het was een klein kittig vrouwtje dat de teugels strakhield. Toen ik in 1960 op school kwam was zij er al. Zo te zien was zij jaren later nog helemaal niks veranderd.


Datum: 16-06-2011
Naam: Lieke Slegers-Roijers  
img

Pim Ooievaar is helaas vorig jaar overleden. Jolande Binnendijk werd later, als ik het goed heb, zijn schoondochter. Zij trouwde met zoon Dick, onderwijzer op de Louis Buelensschool in Vaartbroek.


Datum: 16-06-2011
Naam: Hans Ooievaar  
img

Lieke, je hebt het goed. Jolande is nog steeds Dick zijn vrouw en mijn schoonzuster. Dick heeft verder gewerkt op de Internationale School in Gestel.


Datum: 05-06-2012
Naam: Yvonne Helmink  
img

Eind 60er jaren was ik vriendin met Monique Binnendijk, de zus van Jolande Binnendijk. We tennisten bij de Doornakkers en ik kwam vaak bij de Binnendijks thuis. Later ben ik naar Deventer verhuisd, waar we nog contact hadden en het ook verwaterde. Ik ben benieuwd hoe het met haar is, wellicht via Jolande!


Datum: 13-07-2016
Naam: Art Brouwer  
img

Ik ken(de) juf Simons al vanaf 1944 toen we weer naar school konden. Deze school was in de laatste oorlogsjaren in gebruik als ziekenhuis, met grote rode kruizen op het dak.
Juf Simons gaf les in de eerste klas in mijn tijd. Dhr. Ooievaar heb ik ook als leraar gehad, die gaf les aan de 6e klassen. Hij kwam dikwijls op de motor (een groene als ik me de kleur goed herinner) en wij gingen altijd op de hoek van de Boschdijk staan in de hoop dat we een eind mee mochten rijden. Ik heb vaak dat geluk gehad en reed mee tot op het schoolplein waar de motor onder het afdak geparkeerd werd. Ik woonde tegenover de school, Hendrik de Keyzerplein 20, in '48 verhuisd naar de Galileistraat. Mijn broer Rob Brouwer en zus Flos Brouwer hebben daar ook op school gezeten. Juf Edelman kon zo lekker hard op de voorkant van je hoofd tikken met de ring met blauwe steen.