EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

7424

Bijdrager:

Jaar:

1954

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

512 Prinsejagt

Straat:

Pieter Poststraat

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Lagere Scholen / Basisonderwijs

Onderwerp 3.:

Woensel, 3e Philipsschool / De Opbouw

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
3e Philips lagere school, mijnheer Corver

Beschrijving

Onder 4e van rechts zit ik tussen Janneke Lichteneigen (links) en Vera Huizinga (rechts).


Geplaatst op

21-11-2006

Reacties:

Datum: 21-03-2007
Naam: Geert Ubels  
img

Dit vind ik prachtig. Ik herken Janneke en weet bv dat ze later is getrouwd met Ronnie van der Hurk en naar Maarheeze zijn verhuisd. Ronnie woonde in de Corn. Bloemaertstraat, net om de hoek van het H. de Keyzerplein.
Ik ben Geert Ubels en ben het zesde jongetje op de onderste rij van rechts.


Datum: 29-07-2007
Naam: Els Methorst  
img

Dit is de enige foto die ik zelf ook heb. Ik ben het 7e meisje van links onderste rij met ponny en witte pofmouwtjes. Janneke Lichtenijgen herinner ik me ook nog wel, haar vader was pianoleraar en Ronnie van de Hurk woonde op de hoek. Zelf woonde ik in de Corn. Bloemaertstraat. Mijn vijf oudere zussen zijn ook allemaal naar de Philipsschool gegaan. Wilma, Annie, Ria, Willie en Corrie.


Datum: 12-08-2007
Naam: Pieter Hovingh Zuid Afrika  
img

Deze foto doet vele herinneringen bij mij herleven en een blik in een oud foto-album doet me vermoeden dat ik zelfs nog op deze foto sta. Wellicht het derde staande jongetje van links. Met Vera Huizinga fietste ik naar huis en haar vader werkte op de Wielewaal als ik me niet vergis.


Datum: 24-05-2008
Naam: Flos Brouwer  
img

Ik herken Elly niet, maar Janneke Ligteneigen en Vera Huizinga wel. Rechts naast Vera zit Loes Baas, daarnaast Anita Teunissen, achter Anita zit ik (zei de gek), links naast mij Hansje Koudijs, daarnaast Gerda Hartsema. Links naast Janneke = Frans Jozef Baudoin. Voor mr Corver staan Hans Sanser, Marcel Geraedts, John Herrenberg en Jan Binnenkamp(?) (v.l.n.r.) Staand helemaal rechts (armen over elkaar) Peter Baayens. Is het meisje links van Frans Jozef soms Janny van Zutphen? Els Methorst woont in Veldhoven, net als ik. Een aantal jaren geleden dacht ik Els tegen te komen in het Citycentrum, het bleek Corrie te zijn.


Datum: 25-05-2008
Naam: Jannie Hansen -v.Zutphen  
img

Goed gezien Flos, ik zit inderdaad naast Frans Jozef.


Datum: 25-05-2008
Naam: Flos Brouwer  
img

Nog meer namen: 2e van links staand = Dikkie Stigter, 7e v.l. Hans Sander, 4e v.r.st. Karel Boluyt, links naast jou Elleke de Leeuw, daarnaast Annie v.d.Nieuwenhof, links naast Els Methorst = Els Herman, r. naast Methorst = Ria van Stokkum, Ronnie v.d.Hurk staat er ook op. Ik weet nog niet waar.


Datum: 12-06-2008
Naam: Willem Verstegen  
img

Bovenste rij, vijfde van rechts, Ronnie v.d.Hurk momenteel woonachtig aan de Eindhovenseweg in Best.
Els, zie ook afbeelding 7446.


Datum: 22-06-2008
Naam: Peter Baeyens  
img

Het is anders BaEyens, Flossy... Nu goed, ik ben diep onder de indruk.
Nog een paar namen:
Staand, zesde van links, met stropdas, Piet Ulijn
Staand, tweede van rechts (naast mij dus) Rob Huybrechts
Staand, zesde van rechts, Robbie Haxe
Staand, vierde van links, Nol Walraven (?)
En is dat krullenhoofd aan de voeten van mijnheer Corver niet Frans Donders?
En Hillie Pranger? En Toosje Koelemans? Wie herkent ze?


Datum: 22-06-2008
Naam: Peter Baeyens  
img

Ik zat er naast die jongen met stropdas. Staand zesde vanaf links is Gerard Ulijn, niet Piet.


Datum: 22-06-2008
Naam: Flos Brouwer  
img

Peter, excuses voor het fout schrijven van je naam. Excuus: het is al even geleden. Flossy is ondertussen ook Flos geworden, toch vind ik het leuk dat er iemand is die dat nog weet. Ondertussen heb ik de lijst met namen (nagenoeg?) compleet, wie wie is heb ik nog niet compleet.


Datum: 26-06-2008
Naam: Peter Baeyens  
img

Dag Flos(sy), dank voor de namenlijst. Ik permitteer me nog wat commentaar en ook een paar vragen en toevoegingen. In je opsomming mis ik Rob van Meurs. Is hij niet die jongen, staand vijfde van links, onder de rechterarm van Gerard Ulijn?
Hoorden Jan van Mourik, Arno de Greef, Piet Denis en Rudy Helweg er eigenlijk ook niet bij? Nols achternaam schrijf je onder s. Jannie heet Remeinse, niet Romeyn. Pulles heet Anton. Bij nader inzien denk ik dat de krullebol, rechts van Ria van Stokkum, Jim Zachte is, niet Frans Donders. Jan Geukes en Geert Ubels? Die (her)ken ik niet. Het geboortejaar 1947 verbaast mij een beetje. Ik ben van 4 februari 1945, dat is dezelfde lichting als de jouwe. Dat geldt volgens mij ook voor al die andere klasgenoten. Van een latere lichting waren ze beslist niet. Wij hadden mijnheer Corver in de derde, in het schooljaar 1953/1954. Is de foto aan het begin of aan het eind van het schooljaar genomen?
Les recherches continuent. Tot de volgende keer, Peter


Datum: 27-06-2008
Naam: Flos Brouwer  
img

Wat goed van je Peter! Rob van Meurs en Rudy Helweg. Jan van Mourik, Arno de Greef en Piet Denis staan hier niet op. Ik denk dat die er (misschien door zitten blijven) in een hogere klas bij zijn gekomen. Ik dacht ook dat dat Jim Zachte was. Dan zal 't 'm wel zijn. Geert Ubels ken ik ook niet, maar die schijnt zichzelf te herkennen (zie bovenstaande commentaren). 1947? Nee, jonge. Ik had het laatste cijfer van de jaartallen vervangen door een ?. Dat heb jij voor een 7 aangezien. Inderdaad dezelfde lichting, maar ik ben van november 1944. De foto is van 1954 (schooljaar 1953/1954), ergo einde schooljaar. Waar haal jij dat mooie frans vandaan? Altijd gedacht dat jij een wiskundefiguur was.


Datum: 08-02-2014
Naam: Gerda Hartsema  
img

De Gerda Hartsema op de foto ben ik niet, heb altijd in Groningen gewoond, mijn meisjes naam is Gerda v Heck


Datum: 09-02-2014
Naam: Lieke Slegers-Roijers  
img

Gerda, dat meisje heet met haar meisjesnaam Hartsema. De naam Hartsema komt ook voor in Eindhoven. Bij ons in de straat woonde vroeger de familie Hartsema, een gezin met 8 kinderen. Vader was hoofd van de Christelijke lagere school aan de Hadewychlaan en jawel, de ouders kwamen uit Groningen.