EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

25242

Bijdrager:

Jaar:

1958

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

724 Bennekel-Oost

Straat:

Bennekelstraat

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Lagere Scholen / Basisonderwijs

Onderwerp 3.:

Gestel, St Henricusschool / De Kameleon

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
2e klas St. Henricusschool

Beschrijving

Foto van tweede klas St. Henricusschool in 1958. Ikzelf sta in de onderste rij derde van links. Ik herken Frans Godfried zittend direct rechts naast het schoolbord (met open mond). Wie weet nog meer namen?


Geplaatst op

03-09-2010

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 03-09-2010
Naam: Toon Geevers  
img

Achterste rij derde van links mijn broer Peter.


Datum: 05-09-2010
Naam: Ad Pluijm  
img

Recht boven de door de heer Retera getekende fotograaf met donkere bril is dacht ik mijn broer Theo.


Datum: 06-09-2010
Naam: Toon Geevers  
img

Tweede rij, tweede van links: Pietje der Kinderen.


Datum: 07-09-2010
Naam: Ruud Maas  
img

Zittend aan de linkerbuitenkant naast het schoolbord is Jack de Boer. Achterste rij staand zesde van links is Wimke? Louwers.


Datum: 16-09-2010
Naam: Peter Geevers  

Mooie foto Ruud, ik wist niet dat die bestond. Ik sta bovenste rij, derde van links, zoals eerder ontdekt door mijn broer Toon. Naast mij, tweede van links, is volgens mij Heintje Deeben en vierde van links James van de Berg en zesde is inderdaad Wimke Louwers. Onderste rij, staande vanaf links, Gerard van de Horst, Piet der Kinderen, Rudi Maas, Jan van de Meijden en helemaal rechts bij het schoolbord, boven Franske Godfried is Noud van Bogget. Tweede rij, tweede van links, Barry Blommaart. Met bril, die donkere jongen boven in het midden, Frank Gerards. Verder de namen die ik me kan herinneren: Bert van Hedel, Adje van Hoof, Rini Pepers, Rinus van de Camp, Jantje Dingen, Harrie Moesman, Rudi Lathouwers, Freddie Asmussen, Ton Geerts, Hennie van Hoppe, Henk van de Laar, Frans van Berlo, Herman van de Boogaard, ? Damen, Theo Klink, Jack Bloks, Jack van de Nieuwenhof, Pieter Geevers, P. van Anrooy, Jozef Kleisen, Peter van Ham en de aardige juffrouw Hendriks. Heb vervolgens fijne meesters gehad tot ik bij Liebrechts kwam. Bij een eerdere reactie van jou sluit ik me aan, maar meneer Retera was een geweldig goede meester, zeer bekend van zijn mooie tekeningen en de verhalen van super en puper en niet te vergeten het bekende platte stokje. Hij kreeg de klas stil en motiveerde ons om nog beter te presteren. Meneer Aarts en meneer Hagen waren ook prima.
>>> Peter, wil je nu ook nog even je emailadres doorgeven? (red.) <<<


Datum: 17-09-2010
Naam: Ruud Maas  
img

Peter, wat een fijne reactie van jou, dat jij nog zoveel namen kent, geweldig. Stiekem hoop ik op nog meer reacties van oud-klasgenootjes. Ook zou ik dan wel willen weten hoe het ze allemaal vergaan is, wat doen ze in het dagelijkse leven, wat is er van ze geworden, hoe staan ze in het leven? Wellicht komen we dat nog eens te weten (reünie of zo).


Datum: 04-02-2011
Naam: Frans Godfried  
img

Ik heb hier al zo vaak gezocht naar een klassenfoto uit mijn tijd, eindelijk gevonden dus.
Daamen heet Nico. Frank Gerards heeft hier 25 jaar geleden nog twee deuren van mij af gewoond. Inmiddels is hij weer verhuisd. Met Frans Berlo ben ik nog altijd goed bevriend, we gaan samen nog wel eens een avondje uit en onze vrouwen mogen dan thuis blijven en elkaars verjaardagen slaan we nooit over. Met Rudi Maas en Nico Daamen later nog de Grafische School gedaan.


Datum: 07-02-2011
Naam: Ad van Empel  
img

Peter Geevers noemt o.a. "de aardige juffrouw Hendriks". Laat ik het nu helemaal met hem eens zijn, want ik ben al meer dan 50 jaar met haar getrouwd! Wij leerden elkaar kennen op de St. Henricusschool, waar ik toen onderwijzer van klas 4c was, boven op zolder. "Juffrouw Hendriks" is inmiddels 73 en een gelukkige oma van vier kleinkinderen.
Ze laat jullie allemaal hartelijk groeten.


Datum: 08-02-2011
Naam: Toon Geevers  
img

Ad, zo zie je maar, ik zat met jouw broertje op school en mijn broertje bij jouw vrouw.


Datum: 08-02-2011
Naam: Ad van Empel  
img

Toon, zo klein kan de wereld zijn. Gon (juffrouw Hendriks) was erg blij met deze foto. Ze heeft vol belangstelling en herkenning naar deze foto en de namen gekeken. Wat een grote klas!


Datum: 10-02-2011
Naam: Toon Geevers  
img

Ad, toen ik naar de eerste klas van de Lambertusschool ging, werkte ik al in ploegendienst. Er waren zoveel kinderen dat ik de ene week om half negen en de andere week om half elf op school moest zijn. Toen ik in de derde klas naar de Henricusschool ging, zaten we met 52, geen tikfout, in de klas. Moet toch een goed systeem zijn geweest als je de uitvallers van toen en nu vergelijkt.


Datum: 08-07-2011
Naam: Jack van de Nieuwenhof  
img

Geweldige foto. Ik sta achterste rij tweede van links. Dhr. Retera ervaren als een geweldige leraar. Zijn eerder genoemde verhalen van Super en Puper zal ik nooit vergeten. Ik had het genoegen ook in de vierde klas les van hem te krijgen. Ik ben na de lagere school naar de 2de LTS gegaan. Vier jaar fijnmetaaltechniek. Maar ik heb mijn arbeidzame leven doorgebracht bij de Koninklijke Luchtmacht. Inmiddels alweer bijna zeven jaar met functioneel leeftijdsontslag. Ik ben geplaatst geweest op de Vliegbasis Eindhoven (2x), Vliegbasis Volkel (3x), Vliegveld Hato, Curaçao en op de opleidingsschool LETS in Arnhem. Mooi om deze foto gezien te hebben. Andere leraren waren de heren Aarts (3de), V.d. Burg (3de), Hagen (5de) en Liebrechts (6de).


Datum: 26-07-2011
Naam: Ruud Maas  
img

Beste klasgenoten, het ED plaatste afgelopen zaterdag een mooi artikel over dhr. Retera, de moeite waard om te lezen en om te bewaren, wat ik dan ook zeker ga doen. Frans Godfried, zullen we op onze eerder gemaakte afspraak om elkaar weer eens te ontmoeten terugkomen en hieraan een vervolg geven? Ik hoor het wel.


Datum: 25-09-2014
Naam: Peter van Gijsel  
img

Ik heb deze foto ooit doorgestuurd naar Eindhoven in Beeld. Zelf sta ik links naast mijn schoolvriend van toen Noud Bogget uit de Lassusstraat. Dus rechts achter het schoolbord met een half gezichtje. Noud heeft een geruid overhemd aan.


Datum: 03-02-2017
Naam: Nico van Hoof  
img

Ik heb al zo vaak gekeken of er geen foto is van de beginjaren grafische school Eindhoven. Nu kom ik op deze foto namen tegen die mij meteen bekend voorkomen. Waaronder Nico Damen en Frans Godfried. We deden de opleiding handzetter. Alle twee bij mij in de klas gezeten. Dat moet vanaf 1963 zijn geweest. Ik kom uit Valkenswaard en mijn tweelingbroer is een paar jaar later ook op die school begonnen. Altijd in Eindhoven blijven werken en sinds een aantal jaren ook gaan wonen. Mooi om ze hier tegen te komen.


Datum: 23-01-2018
Naam: Bert Wijman  
img

Kan iemand mij dat artikel over dhr. Retera sturen? Zou ik erg leuk vinden.