EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

2509

Bijdrager:

Jaar:

1937

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Rechtestraat

Onderwerp 1.:

Winkels / Winkelcentra

Onderwerp 2.:

Vis

Onderwerp 3.:

Elshout

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Vischhandel P. Elshout en Zn.

Beschrijving

Rechtestraat 30, P. Elshout visch boter kaas.


Geplaatst op

15-01-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 15-01-2006
Naam: Wil van Hout  
img

Goed gezien want de Tec is naar de Grote Berg gegaan!


Datum: 15-01-2006
Naam: Wil van Hout  
img

Ik zet even mijn fiets weg bij mijnheer Tax. Hij loopt een beetje mank, maar mijn band loopt leeg en daar weet hij wel raad mee. Als ik uit de bios kom, is hij mooi gemaakt voor een paar centen. Straks moet ik naar de Demer dan staat hij daar met zijn fietsen!


Datum: 15-01-2006
Naam: Diny Nagel-Grave  

Welk poortje ging naar de fietsenstalling van Lowieke?


Datum: 16-01-2006
Naam: Wil van Hout  
img

Volgens mij, was het poortje met de boog de ingang, dan moest je een meter of tien door een smal gangetje lopen, voordat je in een grotere ruimte kwam. Meteen rechts in de hoek was een kleine afscheiding van hout, dat was het kantoor van Mijnheer Tax. Hoe hij met zijn voornaam heette weet ik niet meer.


Datum: 16-01-2006
Naam: Diny Nagel-Grave  

Mijn vriendin Elly Smulders heeft mij eens verteld dat haar grootmoeder daar vroeger gewoond heeft, waar ook de fietsenstalling was. Elly is de dochter van Tein Smulders.


Datum: 16-01-2006
Naam: Herman de Kruyff  
img

In dit witte pand in de Rechtestraat daar zat vroeger inderdaad een viswinkel en daarnaast zat een broodbakkerij. De fietsenstalling zat echter niet achter die grote poort, maar net tussen het oude stadhuis en de eerste winkel daarnaast. Daar was het een hele smalle doorgang waar je met je fiets in de hand amper dooreen kon. Ik heb nl. daar 10 jaar mijn fiets gestald want al die jaren heb ik daar bij Heyds Broeken gewerkt.


Datum: 16-01-2006
Naam: Wil van Hout  
img

Helemaal juist Herman, want de ruimte, waar de eigelijke fietsstalling was, kan achter het gemeentehuis geweest zijn. Als je het gangetje uit kwam was de hele ruimte rechts gelegen.


Datum: 20-01-2006
Naam: Elly v.d. Berg  
img

Mijn Oma woonde vroeger achter het oude stadhuis, je moest ernaast bij de fietsenstalling afbeelding 2509 in gaan en daar achter stond het huis en als je het gangetje door liep kwam je bij de mulo school de kabbedans uit. Ik heb er heel wat tijd door gebracht.
Toegevoegd door Smulders on 20 January 2006.


Datum: 15-02-2006
Naam: Elly v.d. Berg Smulders  
img

De fietsen stalling was lang de trappen van het oude stadhuis die kleine opening, het was inderdaad een smalle door gang waar je net met je fiets door heen kon.Elly v d Berg Smulders


Datum: 03-08-2006
Naam: Louis van Lierde  
img

Klopt Wil, 'dun Teck'van de Vestdijk hoek Nieuwstraat naar de Grote berg.
Wat niet klopt zijn de situaties van de fietsenstallingen. Er waren in de Rechtestraat er twee van.
Direct links van het stadhuis zat de heer Tax en zijn zonen. Direct links van Piet Elshout zat Louis Smulders (witte boogpoort). De familie Smulders woonde daar ook in dat gangetje, dus achter Elshout.
Zij hadden een dochter (Yvonne) en zoon (Tein). Wij (familie Van Lierde, schuintegenover boven de heremodezaak J.S. Meuwsen) stalden daar hun fietsen. Dus Elly zou ik nog veel meer kunnen vertellen.
Als je de diepe fietsenstalling helemaal achterin verliet kwam je in een straatje naast de Krabbedansschool op de Keizersgracht. Dit straatje was tevens de achteruitgang van de winkels en noodwinkels in de Hooghuisstraat. Wat is dit leuk om te mogen schrijven! Zou nog lang door kunnen gaan!


Datum: 06-04-2007
Naam: Thérèse Sauter-Roijers  

Wist je trouwens dat de Heer Tax vroeger t.o. het oude stationsgebouw van Nuenen woonde? Moest je over de weg met de ongelukkige kinderkopkes lopen. Was dat nog Tongelre of was dat Nuenen? Of de grens.
===Kijk even op foto 487. =Red.===


Datum: 15-01-2008
Naam: Jac van Hout.  

Volgens mij waren er twee fietsenstallingen, een links en een rechts van het pand van Elshout. Na 1944 werd de helft van het pand van Elshout verhuurd aan bakkerij Verheugen. De bakkerij was achter in de rijwielstalling. Hhet was een oom van mij.
De foto is volgens mij, zeer zeker van 1930 of eerder. Als kind heb ik nog over de trappen van het stadhuis gelopen.
Ik denk dus dat de trappen later dan 1932 afgebroken zijn.
(mijn geboortejaar is 1930).
<<< ik heb 1931 in mijn database staan voor de afbraak van de trappen (Peter) >>>


Datum: 27-06-2010
Naam: Gerard de Beurs  
img

Ik vraag me af wat voor bedrading ze hier hebben geprobeerd weg te shoppen. Een overspanningskabel aan 3 draden, die evenwijdig met de straat lopen. Het lijkt dat deze bewerking nog in de donkere kamer is uitgevoerd. Met de huidige digitale tools zouden deze kabels geheel weg gehaald kunnen worden. Trap is nog aanwezig dus deze foto is van voor 1934


Datum: 27-06-2010
Naam: Tini van Rooij  
img

Gerard, ik vermoed dat dit het elektriciteitsnet is. De straatverlichting brandt hier nog op gas en de telefoonleidingen zie je links van het stadhuis, tenminste een paal hiervan. Hier achter het stadhuis lag ook de telefooncentrale, zie foto 1537.


Datum: 27-06-2010
Naam: Tini van Rooij  
img

Misschien toch iets te vroeg gereageerd en is dit toch de straatverlichting, zie foto 2236. Nog maar even verder zoeken dan.


Datum: 27-06-2010
Naam: Gerard de Beurs  
img

Wat mij was opgevallen dat je deze kabels op bijna geen enkele andere foto ziet van de Rechtestraat??


Datum: 28-06-2010
Naam: Bauke Hüsken  
img

De foto is gemaakt tussen 1924 (nieuwbouw Peeters op nr. 16) en 1928 (sloop Rechtestraat 18).


Datum: 02-10-2011
Naam: Redactie EiB  

De foto uit ca 1930 is overschreven door een beter exemplaar van Jac van den Nieuwenhof.