EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

2960

Bijdrager:

Jaar:

1935

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Rechtestraat

Onderwerp 1.:

Winkels / Winkelcentra

Onderwerp 2.:

Vis

Onderwerp 3.:

Elshout

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Elshout's viswinkel in de Rechtestraat

Beschrijving

De heer en mevrouw Elshout voor hun viswinkel in de Rechtestraat in de jaren '30 Mijn moeder, mevr Osnabrugge-Wellens, werkte daar en maakte deze foto.


Geplaatst op

15-02-2006

Reacties:

Datum: 22-09-2006
Naam: Luc van Antwerpen  
img

Piet Elshout. Door het gangetje links naast het pand kon je (1960) helemaal naar achter lopen. Je kwam dan uit in de met Ijsblokken gekoelde opslag en schoonmaakruimte van Visboer Piet Elshout. Daartussen was ''de Fietsenstalling'' een stalling waar onzettend veel stadsbezoekers en werkenden hun fiets stalden. Piet Elshout zelf was feitelijk niet in staat zijn vis te fileren, hij kon zich menigmaal zelf niet staande houden. Ik heb hem weinig nuchter gezien. Wel een typische, markante Eindhovenaar.


Datum: 01-10-2006
Naam: Cas van der Steen  
img

Oom Piet en tante Jet waren de oom en tante van mijn vader, Wim van der Steen. De moeder van mijn vader was een zus van Piet Elshout, vandaar dat wij ook oom en tante zeiden. Dat werd je zo geleerd! Inderdaad had Ome Piet vaak een borreltje te veel op. Mijn moeder zegt nu nog: Maar de politie bracht hem altijd netjes thuis.


Datum: 01-06-2007
Naam: Jet Elshout  
img

Hallo ik ben Jetje Elshout, de dochter van Piet en Jet Elshout de Wit, ik ben nu 81 jaar oud. Ik lees op dit moment samen met mijn zoon de slechte dingen van mijn vader. Het is een klein beetje overdreven maar wel leuk om te lezen. Graag nog eens een reactie van iemand.


Datum: 01-06-2007
Naam: Marjo Spierings  
img

Jet, Mijn ouders hadden café Happy End op Stratumseind en wij deden al in de 50er jaren op aswoensdag, haring happen. Ik moest dan bij jullie grote schalen met haring halen.