EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

2450

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

612 Philipsdorp

Straat:

Lijsterbesstraat

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

ETOS

Onderwerp 3.:

Overig ETOS

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Kienavond van de Etos

Beschrijving

Zoals bij foto 1235 opgemerkt werden in de garage van de accuwagentjes van de bakkerij ook de kienavonden gehouden. Kijk maar naar het plafond. Als onderschrift van deze foto en meerdere over deze avonden staat "Voor spanning en ontspanning". Komt uit het boek Etos tussen toen en nu.


Geplaatst op

08-01-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 09-01-2006
Naam: Diny Nagel-Grave  

Ik weet dat de kienavonden eerst in de Lijsterbesstraat zijn gehouden. Toen ik in 1956 bij de ETOS ging werken waren de kien-en personeelsavonden in de Philips kantine aan de Beukenlaan.


Datum: 06-01-2008
Naam: Nic den Hartog Jr.  
img

In 1968 won mijn vrouw op de Etos kienavond een KANS op een geheel verzorgde reis naar Torremolinos in Spanje. Elke kienavond werd er om een KANS gespeeld. Na afloop van de kienavonden werd de reis verloot tussen alle KANS hebbers.
Mijn vrouw won deze reis die beschikbaar gesteld was door de Coop. Het totaal te besteden bedrag voor twee personen bedroeg 1200 gulden. Voor 900 gulden kon je een prima hotel boeken, zodat er 300 gulden zakgeld overbleef. De hotelboeking werd verzorgd door de Coop en de Etos zou de 300 gulden zakgeld uitbetalen. Nou dat heb ik geweten, die uitbetaling had zo veel voeten in aarde dat ik tot en met de direkteur mijn gram gehaald heb. Maar de vakantie was uitstekend.