EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

2342

Bijdrager:

Jaar:

2005

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

421 Woensel-West

Straat:

Galvanistraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Architect Rooijackers (0)

Beschrijving

Hoek Boschdijk Galvanistraat. Architect Rooijakkers. Het gebouw heeft de kenmerken van de architect, die ik als leek maar noem puntgevel en een zadeldak meestal met blauwe pannen. Het puntdak met een smal raam in de gevel met sluitsteen en driehoekige tanden langs de rand en geen boeiboord. Altijd indien mogelijk een kolom met een kunstwerk.


Geplaatst op

30-12-2005

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 12-05-2006
Naam: Mari Kieneker  
img

In dit gebouw was vroeger de Etos gevestigd


Datum: 03-09-2006
Naam: Ida wagemakers -Schriks  
img

In 1950 was de fam.Gerritsen de baas. Ik heb daar de nodige boodschappenlijstjes afgegeven en later de boodschappen opgehaald. Het was geen supermarkt, maar gewoon wachten tot je aan de beurt was.


Datum: 04-09-2006
Naam: Mari Kieneker  
img

Hr.Gerritsen heeft deze buurtwinkel in de begin jaren 60 omgebouwd tot supermarkt, een Etos supermarkt, we hadden nog nooit zoiets gezien, de winkel was heel modern.


Datum: 22-12-2006
Naam: Frans Gommers  

Heet de zijstraat nu Galvanisstraat of Wenckenbachstraat? Zie de ETOSwinkel op foto 8031.


Datum: 22-12-2006
Naam: Ida Wagemakers Schriks.  
img

Jongens/Heren, <<< en de dames? (Peter) >>> ik heb zelf 12 jaar op het Fultonhof (nu Baekelandplein) gewoond en mijn ouders wel 20 jaar, mijn vriendin woonde op de Wenckenbachstraat in het grote huis net in de bocht, de fam. vd Heuvel, groot gezin met vele jongens en meisjes en wij kwamen daar veel bij elkaar, ook later nog, zij verhuisden eerst naar de Pastoor van Arsbuurt en daarna naar Strijp. Maar ik kan mij deze buurt goed herinneren, al ontbreekt het soms aan de juiste namen.


Datum: 22-12-2006
Naam: Mari Kieneker  
img

Ida, dan was begin jaren zestig schuin tegenover de fam vd Heuvel een soort van buurtwinkel gevestigd, komende vanaf de Boschdijk links in de bocht van de Wenckenbachstraat


Datum: 23-12-2006
Naam: Ida Wagemakers Schriks.  
img

Mari Kieneker, Links in de bocht in dat grote huis, daar woonde de fam. vd. Heuvel en in ca 1954/55 zijn zij verhuisd, wij in 1955. Misschien dat er toen wel weer een winkel in kwam, maar dat weet ik niet zeker. Zou kunnen, het huis was er goed voor geschikt.


Datum: 27-01-2007
Naam: Leo Beelen  
img

Volgens mij zat op de hoek Wattstraatpleintje- Juliusstraat geen ETOS drogist, maar de drogisterij van de familie Antonis(sen) als zelfstandig drogist.


Datum: 29-01-2007
Naam: Huub de Mul  
img

De ETOS-winkels in Woensel-West anno 1954 waren: Afd. Kruidenierswaren K 7, Boschdijk 359 en K 10 Minckelerplein 6 ; Afd. Slagerij S 3, Minckelerstraat 1 en Afd. Drogisterij D 4, Franklinplein 5.


Datum: 02-02-2007
Naam: Ton Hoek  
img

In de ETOS-slagerij aan de Minckelerstraat zit (of zat?) rechts onder het raam een plaqette ingemetseld met het ETOS-devies: Eendracht-Toewijding-Overleg en Samenwerking. Met de jaren-zestig schrootjes-wandbekleding werd dit fraaie object aan het oog onttrokken. Wellicht komt het ooit nog te voorschijn!


Datum: 05-02-2007
Naam: Florence de Vos  
img

Zal ik me er dan ook maar in de discussie mengen? Lebo kan ik me goed herinneren. Aan de overkant bij dat ronde pleintje zat in mijn tijd (tot 1956) groentenboer 't Westland met daarnaast een manufacturenwinkel (Vorst?). Aan de overkant hiervan zat bakkerij Antonissen met daarnaast drogisterij Etos (hoek Juliusstraat). In de oorlog mocht ik een enkele keer nog iets lekkers halen bij de bakkerij maar moest wel zelf bloem, suiker en boter meenemen! En het werd ter plekke gewogen. Op 6 December 1942 speelde ik bij een vriendin op de Edisonstraat (Willy Thyssen) en in een rustpauze van het bombardement mocht ik naar huis in de Wattstraat. Ik kwam net langs Antonissen toen er weer een bom viel en een ruit van de etalage van de bakkerij viel voor mijn voeten aan diggelen.


Datum: 05-02-2007
Naam: Leo Beelen  
img

Florence, in mijn herinnering zat Antonissen in de drogisterij en niet in de bakkerij. Zit ik er letterlijk en figuurlijk naast?


Datum: 05-02-2007
Naam: Florence de Vos  
img

Ik weet het wel heel erg zeker Leo! Ik kwam bij dat bombardement vanaf de Edisonstraat, vlakbij het Celciusplein, en liep door de Franklinstraat toen de bom viel. Ook ben ik vroeger heel vaak in die winkel geweest en werd vaak door Mevr. Antonissen zelf geholpen. Ik heb trouwens een fotootje ergens op internet gevonden die ik je zal toesturen.


Datum: 27-05-2007
Naam: Theo Schneider  
img

De familie Antonissen had een bakkerij en dat niet alleen, maar ook 2 dochters en ik dacht nog een zoon.


Datum: 02-08-2007
Naam: Florence de Vos  
img

Toen in dit pand kruidenier Etos gevestigd was, heb ik er gedurende de oorlog vaak in de rij gestaan. Bij mijn bezoek aan Eindhoven een poosje geleden, wilde ik hier iets gebruiken omdat ik dacht dat het nu een eet-café was. Helaas het pand stond leeg. De benedenverdieping zag er van buiten ook anders uit. Helemaal wit geverfd met andere ramen en deuren. Kan iemand mij vertellen wat er na de eet-café in heeft gezeten?


Datum: 18-10-2007
Naam: Nico Jans  
img

De gevelbelettering moet doen geloven dat hier een eetcafé/poolcafé is gehuisvest, maar in realiteit is dit pand op het moment dat deze foto is genomen een koffieshop. Na een inval van de politie is het pand gesloten geweest gedurende lange tijd. De afgelopen maanden is het pand opgeknapt en wordt het binnenkort verhuurd aan een scooterwinkel.


Datum: 10-07-2008
Naam: Peter van de Leur  
img

Voor zover als ik mij kan herinneren heeft in dit pand heel lang een tabakszaak gezeten in de jaren 50 en 60.