EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

8031

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

421 Woensel-West

Straat:

Boschdijk

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

ETOS

Onderwerp 3.:

ETOS Kruidenier / Supermarkt

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
ETOS Boschdijk.

Beschrijving

Coöp. ETOS. Buitenvestigingen, Boschdijk - Wenckenbachstraat. (RHCe Beeldbank 0029362)


Geplaatst op

20-12-2006

Reacties:

Datum: 22-12-2006
Naam: Mari Kieneker  
img

Rechts op de foto zie je nog het gebouw van de PNEM. De hoofdingang was op de Boschdijk en de achteringang lag in de Wenckenbachstraat. Streng verboden terrein om te spelen.


Datum: 02-05-2008
Naam: P. Hobbelen  
img

Filiaalhouder van de Etos was in de jaren '50 de heer Gerrits. Hij woonde met zijn gezin boven de winkel. Rechts (het witte gebouw) was de garage van Bierens.


Datum: 03-05-2008
Naam: Mari Kieneker  
img

Rechts van de Etos zijn later rijtjes huizen gebouwd waar o.a. horlogemaker De Groot een winkel/reparatiewerkplaatsje had.


Datum: 27-09-2010
Naam: Frans van den Broek  
img

Wat hier beschreven wordt is waar de heer Wiel Gerrits de chef van deze winkel was. De fam. Gerrits heeft daarvoor in de St. Philomenastraat gewoond, tegenover de pastorie. Het was een heel gezellige warme familie, waar ik veel over de vloer kwam en heel goede herinneringen aan heb.


Datum: 08-08-2011
Naam: Jan Wijnen  
img

Als ik me niet vergis, heeft in het witte gebouwtje rechts op de foto de bandenfirma Lafaire gezeten. Aan de rand van het trottoir stond daar een enorme vliegtuigband als reclame.


Datum: 26-10-2015
Naam: Cor Wijnen  
img

Het gebouwtje rechts, waar inderdaad Lafaire in heeft gezeten, is gebouwd als troeplokaal van de verkennersgroep St. Paulus (groepsdas zwart-bruin). Het heeft als zodanig dienst gedaan tot de verkennerij/padvinderij door de Duitse bezetter werd verboden. Na de bevrijding was het niet meer beschikbaar en werden de bijeenkomsten op zaterdagmiddag georganiseerd in het Philips-de Jongh wandelpark en bij slecht weer in het café Driessen (hoek Marconilaan/Boschdijk). Ook is een tijd het parochiehuis (patronaat) achter de scholen op de Boschdijk gebruikt, tot het nieuwe eigen lokaal werd gebouwd achter de eerste huizen van de Woenselsestraat . Het pad in waar lang het vernielde Duitse kanon heeft gelegen tegenover de Kloosterdreef.


Datum: 26-10-2015
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Heeft Lafaire daarna ook niet op de Voorterweg gezeten?


Datum: 26-10-2015
Naam: Cor Wijnen  
img

Ja, Evert-Jan is inderdaad naar de Voorterweg vertrokken. Zijn vader handelde voor zover ik weet ook vanuit zijn huis (Boschdijk 481?). Daar stond een grote vliegtuigband in de voortuin.


Datum: 27-10-2015
Naam: Wil van Hout  
img

De oud-speler van PSV woonde inderdaad op de Voorterweg. Een deel van het onderkomen was verhuurd aan Steven Scheffer, de bekende kunstschilder die helaas te vroeg overleden is.


Datum: 15-08-2016
Naam: De Groot  
img

Ik ken Frans van de Broek wel. Die ging veel om met Kees, de zoon van Gerrits. Wij woonden naast de Etos-horlogeriewinkel.