EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

23127

Bijdrager:

Jaar:

1966

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Sport

Onderwerp 2.:

Voetbal

Onderwerp 3.:

PSV

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Eindhoven in Madurodam

Beschrijving

Het PSV - stadion rond 1960. Een houten "Eretribune" en voor de rest staanplaatsen. Maar wel met de beroemde "Vliegenmeppers". Het jaartal is geschat.


Geplaatst op

31-01-2010

Reacties:

Datum: 31-01-2010
Naam: Jaqueline Verdoorn  
img

Ja, deze foto's maken deze site nu zo leuk! Dit verwacht je dus echt niet. Het PSV stadion in Madurodam. De typerende lichtmasten, de eretribune en zelfs de elftallen met scheidsrechter. Wat een leuk tafereel, zo zie je een stukje Eindhoven weer eens op een andere manier. De man links (korte broek) is net zo verbaasd, lijkt het.


Datum: 01-02-2010
Naam: Berend de Jong  
img

Het is ook een schitterende gewaarwording. Ons PSV zo ver van huis.
Of zou hij als Ajaxcied zien dat zijn club het aflegt tegen PSV? Het zal in ieder geval een spannende wedstrijd zijn, de tribunes zitten helemaal vol. Alleen stonden de zogenaamde vliegenmeppers meer op de hoeken van het stadion dan hier te zien is.


Datum: 01-02-2010
Naam: Mark Snijders  
img

De man kijkt verbaasd, omdat er zelfs meer dan 22 spelers en een scheidsrechter op het veld staan!  Maar liefst 3 meer. Zou er op het moment gewisseld worden?


Datum: 01-02-2010
Naam: Gerard Brennink  
img

Nee, hoor! Weten jullie waarom dat de man in de korte broek zo verbaasd kijkt? Wel hier om! Omdat PSV deze 46 meter hoge lichtmasten in 1958 introduceerde en daarmee een perfecte belichting had op het veld, 250 lux! Dat was ongekend voor die tijd. En daar sta je inderdaad wel even mooi naar te kijken, ja. Natuurlijk zijn de masten hier veel kleiner. Ik schat 2 meter.


Datum: 01-02-2010
Naam: Gerard Brennink  
img

Als toevoeging: de masten stonden inderdaad wat meer op de hoeken dan hier is uitgebeeld, Berend de Jong. Daar moet ik u weer gelijk in geven.


Datum: 01-02-2010
Naam: Tini van Rooij  
img

Madurodam kennende neem ik meteen aan dat de masten precies op de goede plaats staan. kijk maar eens naar foto 2927 en bedenk daarbij dat op laatstgenoemde foto de staantribunes naar achter zijn uitgebouwd en overkapt, dit in tegenstelling tot de Madurodam - situatie.


Datum: 02-02-2010
Naam: Gerard de Beurs  
img

Gerard, PSV was inderdaad een van de eerste met een geweldige verlichting (Kan ook niet anders in Eindhoven) maar naar enige tijd moest deze verlichting toch vervangen worden. Dit omdat de televisie uitzendingen overgingen van zwart/wit naar kleur en deze lampen niet geschikt waren voor kleurenopnames.


Datum: 03-02-2010
Naam: Evelien de Gooy  
img

De man in de korte broek lijkt inderdaad ondersteboven door het hele tafereel. Ik vraag me af wat hij ziet wat wij niet zien.


Datum: 03-02-2010
Naam: Ben Brekelmans  
img

Volgens mij staat ie gewoon naar het voetballen te kijken.


Datum: 03-02-2010
Naam: Gerard de Beurs  
img

Er ligt voor de man een snoeischaar op de grond, dus volgens mij heeft hij net op het voetbalveld het gras geknipt en kijkt hij nu, tijdens het voetballen, of hij geen gras pollekes is vergeten. Hij is waarschijnlijk de veldmanager van Maduro-PSV


Datum: 07-02-2010
Naam: Tini van Rooij  
img

Ik heb net een luchtfoto gevonden uit deze tijd waarop je de positie van de lichtmasten kunt zien als je goed kijkt. En dan zie je ook dat Berend gelijk heeft met zijn bewering dat de lichtmasten in Madurodam niet op de juiste plaats staan, ze staan zelfs niet symmetrisch t.o.v. het veld. Kijk op foto 23203


Datum: 10-03-2010
Naam: Ada Jonkers  
img

Deze foto is gemaakt in Augustus 1966 toen mijn wij Madurodam bezochten. Ik heb de foto gemaakt en de man op de foto is mijn echtgenoot.


Datum: 20-04-2010
Naam: Manuel van Amerongen  
img

Het PSV stadion staat nog steeds in Madurodam. Alleen dan een een model van het stadion uit de 80-er jaren. Ze noemen het nu daarom maar het Madurodamstadion. Zou er ooit een nieuw model komen?


Datum: 28-07-2010
Naam: Frans Maasland  
img

De man in de korte broek staat er wel bij alsof er een corner verkeerd is genomen. Of hij weet even niet wat te doen op dat moment of hij is een Ajacied. Als je dit toch ziet dan laat je toch in ieder geval iets van je horen. Trouwens die sandalen met witte wollen sokken deden het die jaren ook wel goed. Ik vond het heerlijk. Zo fijn met een korte broek in de wind. Maar ja, dat was nu juist zo fijn aan de jaren zestig. Toen de Stones en de Beatles elkaar nog konden aftroeven. Wie zou er nu niet terug naar die tijd willen?


Datum: 07-01-2014
Naam: Paul vander Cingel  
img

Niks houten eretribune, dit is een kopie van de tribune die de oude houten tribune, had vervangen en was van beton en baksteen, in het midden, t.o. de middellijn was de ingang van de inpandige kleedkamers. Later is er nog een stuk bijgebouwd aan de kant van het trainingsveld, maar open gelaten zodat allerlei materiaal voor onderhoud van het veld overdekt gestald kon worden. Aan de achterkant was een café annex clublokaal waar voor elke wedstrijd een deel van de toeschouwers een biertje kwam drinken op de goede afloop. Om het hele terrein was een hekwerk met een paar toegangspoorten, de hoofdingang, praktisch op de hoek met de Elisabethlaan, een tweede bij het huis van de terreinknecht, Nol Vermeulen, zo'n 100 m verderop en een derde op de hoek Mathildelaan/Elisabethlaan. De Herdgang bestond nog niet, alle elftallen, van jong tot oud, trainden op het veld langs het stadion, tussen Frederiklaan en Mathildelaan.


Datum: 07-01-2014
Naam: Lieke Slegers  
img

Paul, dat café annex clublokaal zie je op foto 27899. Overigens, in die tijd noemden wij het "de PSV kantine". Kijk ook even naar de foto's 7845 en 7846..