EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

7846

Bijdrager:

Jaar:

1966

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

612 Philipsdorp

Straat:

PSV-Sportpark/Philips Stadion

Onderwerp 1.:

Personen

Onderwerp 2.:

Bijzondere, Bekende Eindhovenaren

Onderwerp 3.:

Overige Bijzondere / Bekende Eindhovenaren

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Bekende Eindhovenaren.

Beschrijving

Bekende Eindhovenaren op een receptie. Ingezonden namens Lieke Slegers-Roijers. In het midden met sigaret in de hand Piet Gruythuizen van café Olympiade. Daarnaast rechts met anjer kunstschilder Frans Nielen. Met bril daarnaast Louis van Tiel eigenaar van Bristol op het Stationsplein.


Geplaatst op

10-12-2006

Reacties:

Datum: 10-12-2006
Naam: Henk Mariën  
img

Ik herken Louis van Thiel, ja, met een 'h' ertussen, als mijn buurjongen die dus op Gladiolusstraat 16 woonde. Zijn vader was eerder ober-kelner bij 't Silveren Seepaerd en begon later Hotel van Thiel op het Stationsplein. Thuis spraken ze alle talen, behalve Nederlands, om vooral de talen te oefenen.


Datum: 17-12-2006
Naam: Lieke Slegers-Roijers  
img

Henk, misschien herken je dat meisje in de zwarte jurk ook wel, Mieke Roggen. Zij woonde op het Gerardusplein. Ze hadden meerdere kinderen, o.a. Marian en Bart. Ik denk dat Bart zowat jouw leeftijd heeft. Zij woonden aan de kant van meubelzaak Bos.


Datum: 17-12-2006
Naam: Henk Mariën  
img

Lieke, ik ken(de) Bart Roggen van het Gerardusplein, maar zijn zus moet een stukje jonger zijn dan ik en die herinner ik me niet zo. Ik wist wel dat hij een zusje had.


Datum: 17-12-2006
Naam: Hans van Melis  
img

Een stuk jonger? Ik was er van overtuigd dat ik Mieke van 't Zoldertje kende. En toen was ik zelf nog zo piep.


Datum: 17-12-2006
Naam: Thérèse Sauter-Roijers  

Hans, Mieke zal zeker op 't Zoldertje zijn gekomen. Ze woonde op het Gerardusplein dus heel dichtbij 't Zoldertje. Ze is inderdaad een zusje van de Rye Brothers waaronder ook Bart van De Nacht der Vedetten.


Datum: 17-12-2006
Naam: Lieke Slegers-Roijers  
img

Ik denk dat Mieke tegen de zestig is en haar zus Marianne zal al wel zestig zijn. Hans, het zou dus goed kunnen dat je haar van 't Zoldertje kent.
<<< wordt bevestigd door Henny >>>


Datum: 26-07-2007
Naam: Hans Ooievaar  
img

Mieke, getrouwd met Alfons Antonissen, zijn jaren lang onze fijne buren geweest aan de Luxemburglaan in Eindhoven. Ze zijn hierna weer verhuisd naar de Poelhekkelaan in Stratum. Bart woont hier aan de Luxemburglaan. Hij is naar mijn weten gestopt met zijn Nacht der Vedetten. Marjan is al jaren geleden overleden.


Datum: 15-02-2009
Naam: Ad van den Heuvel  
img

Piet Gruythuizen van café Olympiade, die hij samen met zijn Siska tot een ontmoetingspunt voor kunstenaars maakte. Heb daar voor het eerst van Cees Le Maire gehoord. In Olympiade hing een pentekening van een zelfportret van Cees, waar een oog van de kunstenaar op een schaal lag. Wel een beetje luguber, maar ontzettend knap getekend.


Datum: 15-02-2009
Naam: Lieke Slegers  
img

En niet te vergeten Frans Babylon, de dichter. Regelmatig was hij in een hoekje van Olympiade gedichten aan het schrijven en tussendoor behoorlijk wat aan 't innemen. Lichamelijk was Frans in de jaren 60 al behoorlijk afgetakeld. Een aantal jaren daarna is hij bij Bloemendaal, met achterlating van een brief, de zee ingelopen. Ik dacht, dat hij in die tijd bij Brammetje Cox (bekend kunstenares) inwoonde. Frans was gescheiden van Tosca(?) en had volgens mij twee kinderen, Paco en ?.


Datum: 01-04-2009
Naam: Lieke Slegers  
img

Deze foto is gemaakt in de oude PSV-kantine. Zie ook foto 7845.


Datum: 23-05-2010
Naam: Lieke Slegers  
img

Ongetwijfeld zullen er mensen zijn die de man links achteraan herkennen. Naar mijn mening is dit Harrie van Laarhoven, destijds conciërge op de LTS in de Catharinastraat. De dame rechts achteraan is Annelies?, zij werkte ook op deze school. Mijn schoonvader Staf Slegers was toentertijd de administrateur van deze school.


Datum: 23-09-2010
Naam: Wim Roxs  
img

Lieke, dat is zeker heer Baltussen, als ik het goed zie.


Datum: 28-12-2010
Naam: Lieke Slegers-Roijers  
img

Frans Nielen is, na een lang ziekbed, op eerste kerstdag overleden. Zie ook een artikel in het ED van 28 december.


Datum: 04-01-2015
Naam: Henk Guitjens  
img

Ik sprak vanmorgen met Henk Hilverda en we kwamen op de naam van Mieke Roggen, nu Antonnissen, vervolgens Ton Baltussen en Louis van Thiel. Ik heb begrepen dat Louis nu een succesvolle uitbater is van diverse restaurants (Maxima Medische Kliniek) en winkels. Ik woon intussen al bijna 48 jaar in Amerika. New York, Boston, Miami en Washington.


Datum: 04-01-2015
Naam: Henk Guitjens  
img

Ik denk dat ik zelf ook op de foto sta maar met de achterkant van mijn hoofd, naast Lieke.


Datum: 21-10-2017
Naam: Lieke Slegers-Roijers  
img

Inderdaad, dat ben jij, Henk. Naast jou, met witte blouse, zit Loes v.d. Looij. Sorry voor mijn late reactie.