EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

7845

Bijdrager:

Jaar:

1966

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

612 Philipsdorp

Straat:

PSV-Sportpark/Philips Stadion

Onderwerp 1.:

Sport

Onderwerp 2.:

Voetbal

Onderwerp 3.:

PSV

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
PSV kantine

Beschrijving

Ingezonden namens Lieke Slegers-Roijers. In het midden de beheerders van de kantine Bart en Tony v.d. Aa. Lieke heeft haar bruiloft hier destijds gevierd. De kantine lag direct aan het PSV-voetbalveld. Heet het tegenwoordig nog steeds kantine? Ik denk het niet. Er zal ook wel meer luxe zijn neem ik aan.


Geplaatst op

10-12-2006

Reacties:

Datum: 01-01-2007
Naam: Veerle Slegers  
img

Hee mam en Thérèse, jùllie vergeten te vertellen dat ons oma aan de bar zit. Oftewel Toos Slegers-van de Moesdijk, zus van Tonnie. En dat de trouwfoto's van jou en papa zijn gemaakt op de middenstip van het voetbalveld en in de goal en zo. Als oma en tante Tonnie op zondagochtend na de wedstrijd de kantine gingen opruimen, ging ik soms in mijn eentje op zondagmorgen over de tribunes lopen en zo het stadion rond. Dat was begin jaren zeventig. Dat zal nu ook wel niet meer kunnen.


Datum: 08-12-2008
Naam: Lieke Slegers  
img

Wat ik me herinner is, dat de opbrengst van de kantine èn de hallen, 's avonds gewoon mee naar huis werd genomen en daar geteld. De volgende ochtend ging het naar de bank. Er is nooit iets gebeurd. Moet je in deze tijd maar niet meer proberen.
Overigens zijn Bart en Tonny al jaren geleden overleden.


Datum: 08-12-2008
Naam: Veerle Slegers  
img

Ik weet nog dat ik als kind de dubbeltjes en kwartjes mocht oprapen en houden, die zondagochtend op de vloer van de kantine lagen na een voetbalavond. En ik herinner me een groene deur van de gang naar de tribune. Leuk hoor, in je eentje de tribunes over slenteren. Tegenwoordig woon ik in Tilburg. Laatst was ik in het Willem II-stadion met mijn kinderen, en ik moest eerst toestemming vragen aan een steward zodat mijn dochter van negen heel even vanaf de trap op het veld mocht kijken. Maar we mochten in geen geval verder dan de deur naar de tribune. Veel veranderd in 35 jaar. En niet alles ten goede...


Datum: 16-09-2017
Naam: Theo van Overdijk  
img

Ik heb 23 jaar in de kantine gewerkt bij Tony en Bart van der Aa, ook met Toos Slegers, op kaartavonden en feestavonden in de oude kantine.


Datum: 06-05-2018
Naam: Paul van der Cingel  
img

Dit is, denk ik, nog in het oude stadion. Het ziet er wel al wat "moderner" uit dan begin jaren '50. Iedereen kon zo maar binnenlopen en een biertje bestellen aan de bar. Daar was ik nog te jong voor, maar ik kwam er graag om aan een tafeltje de clubblaadjes van andere clubs te lezen, De hoofdingang van het sportpark lag toen nog op de hoek Elisabethlaan en Frederiklaan.


Datum: 06-05-2018
Naam: Lieke Slegers-Roijers  
img

Inderdaad het oude stadion. De foto is, zoals je ziet, gemaakt in 1966, om precies te zijn 21 oktober. De hoofdingang lag toen, als ik me niet vergis, op die hoek.