EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

22972

Bijdrager:

Jaar:

1953

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

622 Het Ven

Straat:

Zeelsterstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Zeelsterstraat van weleer!

Beschrijving

Deze foto laat de Zeelsterstraat van weleer zien. Je ziet de oude benzinepompen van garage Van Gemert/ Baudoin nog staan. Aan de overkant de afgebroken huizen van Henkie Linders (de schoenmaker) en Miet de Vaan. Ook het pand ernaast, waar Jamin in gevestigd was, is verdwenen. Het meisje op de rolschaatsen ben ik.


Geplaatst op

14-01-2010

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 17-01-2010
Naam: Mark van de Laar  
img

Wat een prachtige foto uit vervlogen tijden. Ik was al heel lang op zoek naar een foto van dit gedeelte van de Zeelsterstraat uit mijn jeugd. Er liggen nog "kinderkopjes", de straat werd halverwege jaren 60 geasfalteerd. Naast het hoekhuis aan de linkerkant van de boerderij van Linders woonden de familie Van Dorst en vanaf 1961, de familie Anker, daarnaast de sigarenwinkel Van Wijnen, familie Kruijssen, familie Nijboer, familie Janssen, Weenink en de gezusters Jansen. Tegenover het benzinestation woonden de familie Vlemminx. Hartstikke mooi dat je deze foto op deze site hebt gezet!


Datum: 18-02-2010
Naam: Hans van de Laar  
img

Via mij stuurde Loes Nijboer het volgende commentaar:
"Het is een feest van herkenning. Ik vraag mij af van wie de auto op de foto is. Behalve de familie Hooij, die naast Weenink woonde, had niemand er een in die tijd. Misschien was de dokter ergens op bezoek of zo. Die van ons reed in een Volkswagen.
Mark is in zijn commentaar niet helemaal compleet. Op het hoekje naast Linders woonde een familie Aarts en na Weenink kwam eerst de familie Hooij, naderhand Kocken, dan de familie Aarts weer, je weet wel van meneer Pietje en dan pas de familie van meester Janssen (onderwijzer). Toen hij overleden was, woonden zijn vrouw en drie dochters daar nog, ook wel de dames Janssen genoemd."
Ikzelf herinner mij bijv. garage en Shell-tankstation Baudoin, dat vroeger allerlei spannende verzameldingetjes bij de benzine deed. Ook de buur Van Gameren was erg interessant: soms moest ik van mijn moeder wat fruit halen en dan kon je achterom de grote boerderij, waar aan huis werd verkocht. Het was altijd erg spannend voor zo'n klein jochie. De zoons van Van Gameren kwamen met paard en wagen met groente en fruit door de straat.


Datum: 18-02-2010
Naam: Ria van Gameren.  
img

Voor de familie Hooij(en) woonde advocaat Van de Grinten in het pand tussen Aarts en Weenink. De oudste van de dames Jansen woont er nog steeds. Dan volgde familie Flagge. De heer Flagge was hoofd van de Maria Reginaschool.


Datum: 21-02-2011
Naam: Gerard van de Vorle  

Wie weet of heeft informatie over de familie Hunting? Zij hebben op de Zeelsterstraat 45 gewoond.


Datum: 14-06-2011
Naam: Johan Vervest  
img

Waarom wijkt het pand rechtsachter zo af van de omgeving? Wat is er behalve Jamin in het verleden gevestigd geweest?


Datum: 01-12-2014
Naam: Flip Raap  
img

Tegenover 205 aan de Zeelsterstraat woonde een familie Hunting. Vader Hunting reed Harley Davidson. Hij is in de jaren 60 verhuisd naar Waalre.