EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

20869

Bijdrager:

Jaar:

1989

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

622 Het Ven

Straat:

Zeelsterstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Zeelsterstraat 40-56

Beschrijving

We zien het boerderijtje op nr 50 (zie ook foto 16254) maar ook nr 40 ( achter de boom, rechts naast de opening tussen de huizenblokken). Daar woonde familie van Tuyn die een timmerfabriek/houthandel hadden die eerst op de hoek Zeelsterstraat/ Bredalaan zaten. Als ik van de Olympialaan via de brandgang naast Zeelsterstraat 65 (de schoenmaker) naar de Zeelsterstraat liep, zat nummer 40 er recht tegenover. Via hun houthandel kon ik dan binnendoor naar het park rond het carillion lopen. Rechts, naast het boerderijtje heeft in de jaren 70 een café gezeten van ???. In ieder geval was het het café wat eerder op de hoek Zeelsterstraat/ Carmelitessenstraat heeft gezeten. Rond nummer 30 stonden vroeger ook een paar boerderijtjes waar ik met vriendjes speelde toen die werden gesloopt. Ook zat daar DAF-garage Baudoin en ietsje verder later de groenteman van Gameren. En achter die panden , weilandjes met paarden...... Zie ook foto 20820 Ingezonden door Mark van de Laar. Film-Fotobanknummer: PNB001019192


Geplaatst op

27-07-2009

Reacties:

Datum: 27-07-2009
Naam: Joep van de Laar  
img

Café van Piet Giesbers, dacht ik. Daar legde ik mijn eerste biljartje.


Datum: 28-07-2009
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Er zullen ongetwijfeld meer Pieten geweest zijn, maar in mijn herinnering heeft ene Piet Giesbers Cafe De Karseboom gerund op de Grote Berg.
Bij hem kon je ook kaartjes in de voorverkoop halen voor wedstrijden van EVV.


Datum: 28-07-2009
Naam: Mark van de Laar  
img

Al het autoverkeer van Den Bosch naar Maastricht kwam vroeger langs de kruising Zeelsterstraat/Botenlaan. Heel erg druk en nu nauwelijks voor te stellen Met vriendjes had ik in de 60-er jaren de hobby om autonummers te verzamelen. Op je buik liggend midden op het kruispunt alle nummers noteren. In het voorjaar kwamen vele met bloemen versierde auto's voorbij die de bloemenvelden bezocht hadden. Die waren dus de hele rit blijven zitten.
Op de Zeelsterstraat gingen we in die jaren ook ieder jaar kijken naar de wielerwedstrijd "Omloop der Kempen". Vanuit Veldhoven reden ze over de Zeelsterstraat via de Botenlaan richting Gestel. Wij stonden natuurlijk in de bocht bij de winkel van Sjaantje....


Datum: 28-07-2009
Naam: A.van Erp  
img

Dat cafe was van Harrie Giesbers zijn broer Piet Giesbers zat op de Grote -Berg


Datum: 07-11-2009
Naam: Cor Danjou  
img

In de Zeelsterstraat was het café van Harrie Giesbers waar veel mensen van Philips kwamen.


Datum: 05-05-2011
Naam: Joop Mengde  
img

Op de hoek van de Bredalaan en de Zeelsterstraat stond een boerderij van de familie Slegers, naast fietsenmaker de Jong, waar nu bloemensalon Nelly is. Een dochter van boer Slegers was Dora, zij paste bij ons thuis op en poetste. Als boer Slegers het druk had met erpel rooien op het huidige Brabantiaveld, moesten wij van ons moeder gaan helpen en kregen daarna een "heerlijk" stuk vet vlees als beloning.