EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

20499

Bijdrager:

Jaar:

1961

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

622 Het Ven

Straat:

Olympialaan

Onderwerp 1.:

Personen

Onderwerp 2.:

Overige Personen

Onderwerp 3.:

Strijp

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Olympialaan nog een doodlopende weg

Beschrijving

De Olympialaan in Strijp-'t Ven werd halverwege de 50-er jaren tussen het sportpark van Brabantia en de Zeelsterweg aangelegd en liep toen tot nummer 64. Er woonden vooral families van beroepsmilitairen die op Welschap of in Oirschot gelegerd waren. Pas begin jaren 60 werd de Olympialaan doorgetrokken zodat men zowel vanaf de Botenlaan als nu van de Rijstenweg de straat in kon. Op de foto ziet men het nog onbebouwde gedeelte van de Olympialaan waar de jeugd dankbaar gebruik van maakte om er te spelen. Op de foto o.a. staand Paul Driessen (nr 54) en geknield Mark en Niek van de Laar (nr 60).


Geplaatst op

03-07-2009

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 05-07-2009
Naam: Mark van de Laar  
img

Als het goed is staat staande rechts Frank Peijnenburg (nr 64) en in het midden Olga Driessen (nr 54) op deze foto.


Datum: 28-05-2010
Naam: Fred Vertommen  
img

Dit groot braakliggend terrein werd ons kinderen het zwarte plein genoemd. Hier moest al het verkeer draaien (vuilniswagens, melkboer enz.). Aan dit zwarte plein lag ook de achteringang van kolenboer Voeten.


Datum: 18-12-2010
Naam: Alice Fokker  

Het meisje op de foto is volgens mij Miriam Driessen. Zij hadden thuis nog een tweeling, Olga en Sylvia. Deze tweeling was jonger dan Miriam.
=== Alice, stuur je ons nog even je emailadres? (Red.) ===


Datum: 10-01-2013
Naam: Gerard Eummelen  
img

Dit veldje noemden we ook het "kolenveldje". Het klopt dat er erg veel beroepsmilitairen woonden. Veel van die miltairen hadden al in het voormalig Nederlands-Indië gediend of ze waren betrokken geweest bij de eerste en/of tweede politionele acties. Er woonden veel Indische mensen, de families Vertommen, Falkenburg, Raaymakers-van Praag, Erkelens. Wij waren half, mijn moeder was Javaanse en mijn vader Limburger.
Grappig dat de naam van Daisy Erkelens en Trees Vertommen ineens ook voorkomen. Je kende elkaar als kind en nu gaan we allemaal al naar de 60 en/of zijn er al overheen. Time flies!


Datum: 04-11-2016
Naam: Sylvia van Driessen  
img

Naast grote broer Paul staat niet Olga maar Mirjam van Driessen.