EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

22297

Bijdrager:

Jaar:

1912

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Schildersbedrijven

Onderwerp 3.:

Caspar de Haan

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Briefhoofd Caspar de Haan

Beschrijving

Dit is een grafisch briefhoofd van een brief van Caspar de Haan. Hij schreef deze brief aan zijn dochter Adriana (mijn moeder) in 1912 toen zij negen jaar was en net op kostschool zat bij de Eerwaarde Zusters in Boxtel, later ging zij naar Heythuizen in Limburg.


Geplaatst op

22-11-2009

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 09-12-2009
Naam: Corry Fontein-de Haan  
img

Zo leuk en dierbaar om al die mooie plaatjes te zien van mijn familie en van Oud Eindhoven, waar ik sinds zes jaar midden in het centrum woon en uitkijk op de torens van de prachtig gerenoveerde St. Catharinakerk. In het hartje van de stad, daar waar mijn vader, opa en familie geboren en getogen zijn. Dus terug bij mijn roots... De Kerkstraat was een plek waar we als kleinkinderen warm en liefdevol werden onthaald bij 'Opa en Oma Kerkstraat'. Ik ben het eerste kleinkind van Opa (Cas VI)) en Oma (Angeline) de Haan (Waterreus) Kerkstraat.
De brief van hierboven is van mijn overgrootvader (de opa van mijn vader: Cas (VII)! Jammer dat de inhoud niet zichtbaar is. Wat zou een vader in die tijd aan zjn dochter schrijven? Ik weet dat mijn broer Cas (VIII) bezig is met een herinventarisatie van het familiearchief. Misschien een tip om met elkaar in contact te komen? Cas VIII is overigens dit jaar opa geworden van een kleindochter en een kleinzoon. Zijn zoon Cas (IX) heeft zijn zoon volgens traditie Cas genoemd. Daarmee is de tiende Cas de Haan geboren. In Eindhoven...
Mijn complimenten trouwens voor de samensteling van dit mooie fotoalbum! Ik heb er met veel plezier doorheen 'gebladerd'. Groet, Corry Fontein-de Haan


Datum: 10-12-2009
Naam: Irma van der Meulen  
img

Corry, een gedeelte uit deze 1e brief van mijn grootvader aan zijn jongste dochter Adriana zal ik opschrijven. Hij beantwoordt een brief van haar voor zijn verjaardag en daarin heeft zij waarschijnlijk verteld dat alles vreemd voor haar was in Boxtel. Zij was pas negen jaar.
Citaat uit deze brief:
“Met genoegen heb ik opgemerkt dat U het zoo al goed begint te stellen in Boxtel, ik had dan ook zulks wel verwacht, in de eerste dagen is alles vreemd, dit wordt dagelijks beter ook zal hieraan veel goed doen, als ge met ijver studeert, met de overtuiging dat alles in uw eigen voordeel en belang is voor uw verder toekomstig leven”.
In deze stijl gaat het verder.
Er zijn tussen 1912 en 1918 een paar brieven bewaard gebleven maar de inhoud was zo’n beetje hetzelfde. Uit één brief merkte ik op dat verschillende familieleden in de oorlogstijd Duitse kinderen in huis hadden opgenomen, de foto’s van die kinderen kende ik wel.