Bijdrager Irma van der Meulen
Jaar: 1912
Onderwerp.: Bedrijven / Industrie |Schildersbedrijven |Caspar de Haan
Onderwerp 2: Gedrukte en Geschreven Media |Briefhoofden / Facturen / Rekeningen |Overige bedrijven
Briefhoofd Caspar de Haan
Reacties
Naam: Corry Fontein-de Haan
Zo leuk en dierbaar om al die mooie plaatjes te zien van mijn familie en van Oud Eindhoven, waar ik sinds zes jaar midden in het centrum woon en uitkijk op de torens van de prachtig gerenoveerde St. Catharinakerk. In het hartje van de stad, daar waar mijn vader, opa en familie geboren en getogen zijn. Dus terug bij mijn roots... De Kerkstraat was een plek waar we als kleinkinderen warm en liefdevol werden onthaald bij 'Opa en Oma Kerkstraat'. Ik ben het eerste kleinkind van Opa (Cas VI)) en Oma (Angeline) de Haan (Waterreus) Kerkstraat.
De brief van hierboven is van mijn overgrootvader (de opa van mijn vader: Cas (VII)! Jammer dat de inhoud niet zichtbaar is. Wat zou een vader in die tijd aan zjn dochter schrijven? Ik weet dat mijn broer Cas (VIII) bezig is met een herinventarisatie van het familiearchief. Misschien een tip om met elkaar in contact te komen? Cas VIII is overigens dit jaar opa geworden van een kleindochter en een kleinzoon. Zijn zoon Cas (IX) heeft zijn zoon volgens traditie Cas genoemd. Daarmee is de tiende Cas de Haan geboren. In Eindhoven...
Mijn complimenten trouwens voor de samensteling van dit mooie fotoalbum! Ik heb er met veel plezier doorheen 'gebladerd'. Groet, Corry Fontein-de Haan
Naam: Irma van der Meulen
Corry, een gedeelte uit deze 1e brief van mijn grootvader aan zijn jongste dochter Adriana zal ik opschrijven. Hij beantwoordt een brief van haar voor zijn verjaardag en daarin heeft zij waarschijnlijk verteld dat alles vreemd voor haar was in Boxtel. Zij was pas negen jaar.
Citaat uit deze brief:
“Met genoegen heb ik opgemerkt dat U het zoo al goed begint te stellen in Boxtel, ik had dan ook zulks wel verwacht, in de eerste dagen is alles vreemd, dit wordt dagelijks beter ook zal hieraan veel goed doen, als ge met ijver studeert, met de overtuiging dat alles in uw eigen voordeel en belang is voor uw verder toekomstig leven”.
In deze stijl gaat het verder.
Er zijn tussen 1912 en 1918 een paar brieven bewaard gebleven maar de inhoud was zo’n beetje hetzelfde. Uit één brief merkte ik op dat verschillende familieleden in de oorlogstijd Duitse kinderen in huis hadden opgenomen, de foto’s van die kinderen kende ik wel.