EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

22120

Bijdrager:

Jaar:

1948

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Begijnenhof

Onderwerp 1.:

Muziek & Zang

Onderwerp 2.:

Harmonie / Tamboercorps / Fanfare

Onderwerp 3.:

Eindhovense PTT/TPG/TNT Harmonie

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
PTT Begijnenhof

Beschrijving

Een groot gedeelte van het PTT-personeel poseert samen met de PTT-harmonie op de binnenplaats van het toenmalige hoofdkantoor aan het Begijnenhof. Als ik me niet vergis is dat vlak bij de plek waar nu het 18 Septemberplein is.


Geplaatst op

07-11-2009

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 07-11-2009
Naam: Ben Brekelmans  
img

Volgens mij stond dit houten gebouw naast het vroegere stadhuis, Mark, op de plek waar later het agentschap van de Nederlandsche Bank verrees.


Datum: 07-11-2009
Naam: Gerard de Beurs  
img

Ik zou zeggen dat dit hetzelfde gebouw is als foto 13717 maar ik snap even de raampartijen niet. Er zijn hier duidelijk drie raampartijen te zien rechts van de deur, echter op foto 13717 is het gebouw maar twee raampartijen groot? Dus blijkbaar is er later een stuk afgebroken.


Datum: 07-11-2009
Naam: Lies van Berlo-Kosterman  
img

Mark, velen komen mij bekend voor. Vraag eens wat namen aan je vader. Zelf sta ik er niet op, eind 1947 kwam ik daar in dienst vanuit het telefoonkantoor van de Keizersgracht. Groeten aan je vader.


Datum: 08-11-2009
Naam: Mark van de Laar  
img

Lies, zou het kunnen dat je een oud-collega bent van mijn moeder, Riek van der Zee? Zij werkte als telefoniste op de Keizersgracht en moest in 1947 ontslag nemen omdat ze ging trouwen. Zo werkte dat in die tijd. Zal mijn vader vragen wie hij nog allemaal bij naam kent.


Datum: 08-11-2009
Naam: Lies van Berlo-Kosterman  
img

Ja, Mark, ik ben een oud-collega van je moeder en van je tante Clasien, die geëmigreerd is. Tante Clasien zat ook bij mij op school in de Jan vanLieshoutstraat. Zij was ook bij de SJC (studerende jeugdclub). Ik heb ook de ouders gekend, die op de Schouwbroekseweg woonden.


Datum: 08-11-2009
Naam: Mark van de Laar  
img

Wat leuk Lies! Ik heb mijn vader net gebeld en die was goed bevriend met je neef Theo Bayens. Hij herkent de volgende mensen op de foto: links naast het vaandel van de harmonie staat Ed Pulles (in 1951 naar Amerika geemigreerd), links daarvan Gruithuyzen. Mijn vader Jan is de 5e van links naast het vaandel, met links van hem Van Roosmalen en Toon Walraven. De zittende vrouwen vooraan, van rechts naar links: Lanters (getrouwd met broer Theo Bayens), Lenie Chatrou, Jeanne Visseberg, zus van Lanters. In het 2e groepje is de meest rechtse Adje Damen. De zittende man achter de bloemen is directeur Ridderhof. Links van hem zit een vrouw wat scheef en daarachter staat Bekkers, met rechts van hem boekhouder de Bruin en telegrafist Res. Rechts achter hem, met licht pak, is Hopmans. Links van Bekkers staat secretaresse juffrouw Lennarts. Staand vooraan, 3e van links (met sigaar) is telegrafist De Groot. Achter links staat Brouns en 3e van links is Koelewijn (met licht pak). Rechts op zijn hurken naast de grote trom staat Frans van Mil (met klarinet), met achter hem dirigent Martin Gruithuyzen. Rechts daarvan (met handen over elkaar) staat voorzitter Van Duinen. De staande man met de bekken is Van Drunen. Destijds speelde mijn vader nog bij Don Bosco, in 1951 ging hij bij de PTT-harmonie spelen.


Datum: 08-11-2009
Naam: Lies van Berlo-Kosterman  
img

Mark, ik zal proberen aan te vullen.
Rechts zittend de dames van rechts naar links: Nelly Lanters getrouwd met Albert Baijens, Lenie Chatrou, Jeanne Vissenberg en Tiny Lanters, nichtje van Nelly Lanters.
Adje Damen is voor mij niet herkenbaar, ik dacht 2e links.
Achter Jeanne Vissenberg mevrouw met witte blouse ?, maar achter haar hr Govers.
Achter je vader schuin rechts ik dacht Ton Elstrodt.
Onder de letters BK heer ? en daaronder mevr Govers en links van haar hr Vasseur, naast hem 2e links ? van Hoof met bril en schuin achter haar Jan Slabbers jr. Links van mej Van Hoof haar zus Van Hoof en tussen die twee zussen hr Slabbers sr.
Links van Van Hoof, Corrie van der Vleuten met hoed.
Rechts naast telegrafist De Groot staat hr Van de Gronden en daarnaast hr Cranenbroek.
De namen die je vader noemt komen weer in mijn herinnering en nu kan ik ze ook bij de persoon plaatsen.


Datum: 12-06-2016
Naam: Peter van de Laak  
img

Het Begijnenhof is nu het Stadhuisplein. Dit is de voorkant van het gebouw. Links is de inrit naar achteren naar de garages waar de oprichtingsfoto is gemaakt. Het repetitielokaal was boven de hoofdingang. Links van het plein waren de Begijntjes. Op de plaats van dit houten gebouw is nu de rechtbank (Kantongerecht) gevestigd. Ik weet dit als de dag van gisteren, omdat ik daar ben begonnen als klarinettist bij de PTT-harmonie.


Datum: 12-06-2016
Naam: Tini van Rooij  
img

Het gerechtsgebouw is gevestigd in het voormalige stadhuis. Dit stadhuis stond naast het postkantoor, niet op de plaats van. Zie o.a. foto 303