EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

21461

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

215 Joriskwartier

Straat:

Leenderweg

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Leenderweg (2)

Beschrijving

Leenderweg, in de richting van de splitsing met de Aalsterweg (links). Rechts de winkel van Bogers waar we onze brommers kochten. Foto door WL van Beers Eerste van vier foto


Geplaatst op

16-09-2009

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 08-02-2013
Naam: Arnoud van Stiphout  
img

Waar de bromfietsen voor staan is inderdaad het pand van Wim Bogers. Mijn vader kwam vaak bij hem als vertegenwoordiger voor Puch, Rap en Solex bromfietsen. Het vooruit geschoven pand iets verderop op nummer 35 was van Koppelmans. Daarnaast was het ouderlijk huis van mijn vader (Boet van Stiphout) op nummer 33. Hij heeft altijd in de motoren en bromfietsen gezeten en was in zijn jeugd begonnen bij Reijnders iets verderop vlakbij de splitsing met de Aalsterweg.


Datum: 14-12-2013
Naam: Wim Verhulst  
img

Leuk om er achter te komen wie voor ons op nr. 33 heeft gewoond. Wij zijn omstreeks 1962-1963 verhuisd van nr. 39 (linker-gedeelte van de zaak waar later Wim Boogers zijn motorzaak in vestigde) naar nr. 33. Op 39 ben ik geboren en hebben mijn ouders gewoond tot 1972. Nr. 39-41 was eerst: links sigaren-sigaretten zaak, rechts slagerij Verhagen en tussen deze 2 kwam later een automatiek waarin verhagen varkenspootjes in het zuur en andere attributen verkocht.