EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

6140

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

215 Joriskwartier

Straat:

Leenderweg

Onderwerp 1.:

Winkels / Winkelcentra

Onderwerp 2.:

Kapsalons

Onderwerp 3.:

Harry & Janus van der Heijden

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Harry & Janus van der Heijden, kappers.

Beschrijving

Dit is de kapperszaak van Harrie en Janus van der Heijden herenkappers, vooraan op de Leenderweg.


Geplaatst op

27-09-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 27-09-2006
Naam: Fanny Bovers  
img

Schuin tegenover de herenkapper Van der Heijden zat op nr. 32 dameskapper Antoon van der Heijden. Naast de herenkapper zaten Piet en Mientje Rodenburg met hun kruidenierswinkel, zondagsmiddags open en voor vijf cent drop en snoeppapier kopen. Achter bij de kippetjes eitjes rapen. Rijst en suiker in bruine papieren builen. Met kerst chocolade kerstblaadjes. Nu heel gewoon, toen iets bijzonders.


Datum: 15-10-2006
Naam: Peter Weijtens  
img

Voor die tijd een grote, ruime zaak. Rechts werd gekapt, veelal bloempotmodel, links was de wachtruimte. De kinderen (voornamelijk jongens) mochten plaatsnemen op een veredelde soort barkruk.
Tussen de kapper(s) en het snoepwinkeltje lag, wat naar achter, het aannemersbedrijf A.P. Steussij, in de volksmond de Stuus genoemd.


Datum: 09-02-2007
Naam: Guido Bax  
img

Hier zowat tegenover op nr 6 had de fam. Bax een schilderswinkel.


Datum: 10-02-2007
Naam: Eric van der Heijden  
img

Harrie (ook wel Harrieke, omdat hij zo klein was), Janus en Antoon waren broers.


Datum: 23-04-2007
Naam: Frans Bax  
img

Fanny, het was Mientje Schepers en Piet Rodenburg. Naast Steussij in de gang was ook nog oudpapierhandel Steenbeek. Na het afleveren van het papier kreeg je een bonnetje en kon je geld halen op de Kleine Bleekstraat.


Datum: 23-04-2007
Naam: Fanny Bovers  
img

Piet en Mientje waren getrouwd, dus is het toch logisch dat ze samen dan Rodenburg heten. Ik weet wel dat de ouders van Mientje eerst het winkeltje hadden. En er in de buurt ook lang over het winkeltje van Schepers gesproken werd. Met Mientje nog lang contact gehad nadat ze naar Wilgenhof was verhuisd.


Datum: 23-04-2007
Naam: Fanny Bovers  
img

Correctie het was Roderburg, en Mientjes meisjesnaam Van Haeren. Maar nu weet ik niet waarom ze altijd Schepers genoemd werd. Heb hier ook nooit eerder bij stilgestaan.


Datum: 24-04-2007
Naam: P Hertogs  
img

Het is inderdaad Roderburg. Piet is overleden op 17 sept. 1977 en zijn vrouw Mientje op 19 juni 1986. Ze liggen begraven op het St. Joriskerkhof.


Datum: 16-11-2007
Naam: Frans Weijtens  
img

Kwajongens als we waren hebben we Piet een keer kwaad gekregen. Het zal op een woensdagmiddag zijn geweest want we waren aan het ravotten met onze blaaspijpjes met zelfgedraaide papieren pijltjes. We moesten van ons zakgeld af dus naar Piet en Mien om snoep te kopen. In de winkel was niemand en ook achter niet, het was zomer dus de deuren naar achter stonden open. Wij roepen en roepen, bleek Piet op de doos te zitten die buiten achter het huis stond, zo eentje met een hartje in de deur. Aangezien het ons te lang duurde besloten we van dat hartje ons doelwit te maken. Vanuit de gang had je een prima schootsveld. Bedreven als we waren troffen er verscheidene doel. Plots vloog de deur open en kwam Piet, met in zijn ene hand de rol wc-papier en met zijn andere hand zijn broek ophoudend, naar buiten stormen. Wij weg, als hazen zo snel. Ik geloof dat we hierna zeker twee weken niet meer naar binnen zijn gegaan om snoep te kopen.


Datum: 14-02-2008
Naam: Sienie v.d. Hurk - van Dommelen  
img

De wachtruimte links was vroeger de dameskapsalon. Ik heb er met mijn plechtige communie in 1944 mijn eerste permanent gehad. Het permanenttoestel hing destijds nog aan het plafond. Mijn ouders waren trouwe klanten bij V.d. Heijden.


Datum: 21-12-2011
Naam: Joop Keij  
img

Tussen kapper V.d. Heijden en het kruidenierswinkeltje van Piet en Mien was een steeg tot aan het huis van aannemer Steussij. Links in die steeg stonden twee oude woningen, nummers 17 en 19. Ik ben in 1947 op 17 geboren en heb hier tot 1951 gewoond. Daarna zijn we verhuisd en kwam Piet nog elke week door weer en wind op de fiets onze boodschappen thuis brengen. Heb nog goede herinneringen aan hen.


Datum: 08-08-2017
Naam: EWJC van Kruijsdijk  
img

Het adres van de kapperszaak was Leenderweg 15.


Datum: 20-10-2017
Naam: Eric Kemperman  
img

2006 lijkt me als datering onjuist. Jaren 50? In 1960 was de gevel al wit gekalkt (foto 24285).
<< Jaartal 2006 is verwijderd. (Red.) >>