EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

2127

Bijdrager:

Jaar:

1963

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

414 Woenselse Watermolen

Straat:

Pastoriestraat*

Onderwerp 1.:

Winkels / Winkelcentra

Onderwerp 2.:

Overige Winkels

Onderwerp 3.:

De Snuffelzolder

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Pastoriestraat (4) Snuffelzolder.

Beschrijving

Broekseweg 255: de snuffelzolder. Links de Pastoriestraat, rechts de Broekseweg. Aan de overkant de ijskraam/luik/tent/schuur? Hoe zag het er uit? Het ijs verdiende 2 Michelin-sterren.


Geplaatst op

03-12-2005

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 15-02-2006
Naam: Frans Baats  
img

Aan de overkant zat Harry Korting met zijn ijssalon en friettent. Wij, fam. Baats, woonden er schuin tegenover op 2G. Harry had toen het lekkerste ijs van Eindhoven, en iedereen reed er een straatje voor om. En uit de jukebox schalde de muziek van Elvis en Fats tot 's avonds laat. En wij zongen in bed mee.


Datum: 15-02-2006
Naam: Hennie de Groot  
img

Klopt helemaal Frans, we hebben heel wat uren bij Harry in de 'friettent' doorgebracht. Ik kreeg verkering met een meisje uit de Pastoriestraat en met haar en mijn vrienden en vriendinnen hebben we zeker zondags 's middags heel wat lol gehad.


Datum: 20-02-2006
Naam: Jan Kivits  
img

In dit pand was vanaf begin jaren dertig tot aan de bevrijding slagerij Schnaubelt gevestigd, een z.g. Rijksduitser. Zijn vrouw was een verwoed NSB-ster en is direct bij de bevrijding opgepakt door de PAN-mannen (toen de ondergrondse organisatie). Schnaubelt zelf was een zeer aardige man, die tijdens de oorlogsjaren toch een aantal mensen bij speciale gelegenheden zonder bonnen van vlees voorzag.


Datum: 21-02-2006
Naam: Marijke Hartman Kivits  
img

Volgens mij kwam ik ca. 55 jaar geleden ook bij Harrie Korting. Opa en oma Kivits woonden in de Pastoriestraat. Wij, de kleinkinderen, kregen zondags een paar centen om ijs te kopen, dat zo lekker was en ik nooit meer zo heb geproeft. Jan Kivits is mijn oom, ietsje ouder dan ik, maar die genoot net zo van dat ijs!


Datum: 22-03-2006
Naam: Frans Verbeek  
img

Op deze hoek is later de familie Hoeks gekomen met een kaaswinkel en aan de rechterkant, als je het poortje in ging, stond het huis van de familie Arts. De zoon ervan (Tonny Arts) is met een zoon van de familie Korting omgekomen bij een auto-ongeluk. Dit gebeurde op de Broekseweg.


Datum: 31-03-2006
Naam: Peter van Laanen  
img

Frans, was dat niet de familie Ballegooien die er heeft gewoond op het hoekje?


Datum: 01-04-2006
Naam: Jac van Dijck  
img

De familie Hoeks woonde er in de jaren 1954 tot 1960 want de zoon heeft bij mij op de lagere school gezeten (Frater Andreasschool).


Datum: 01-04-2006
Naam: Frans Baats  
img

Nee Peter, de familie Ballegooien woonde naast ons. Wij op nr 2G en zij op 2F.


Datum: 01-04-2006
Naam: Frans Verbeek  
img

Beste Peter van Laanen, naar mijn mening heb je geen gelijk. Ballegooien was een café, of heb ik het zo mis?


Datum: 01-04-2006
Naam: Jan Kivits  
img

Links op de foto de Pastoriestraat in, woonde in het eerste huis achter het op de foto staande winkelpand de fam. Toirkens en daarnaast de fam. Dingen en dan de fam. Jansen.


Datum: 01-04-2006
Naam: Sepha Korsten  
img

Deze (of een andere) familie Ballegooien woonde toch op de Woenselsemarkt? Die had daar een zuivelwinkel. En Ben Ballegooien heeft op de Eckartseweg zijn frietzaak geopend in de winkel van Leenhouwers.


Datum: 02-04-2006
Naam: Frans Baats  
img

Ja Frans jij hebt het helemaal mis wat betreft café Ballegooien. Maar dat neem ik jou ook helemaal niet kwalijk, want als wij in het café zaten was jij aan het trainen op de rolschaatsen voor het Nederlands kampioenschap.
En Jac van Dijck, inderdaad hadden ze bij de familie Hoek (zonder s) een zoon en zijn voornaam was ook Jac.


Datum: 02-04-2006
Naam: Henk Meelen  
img

Naast de familie Toirkens (Pastoriestraat 2) woonde de familie Klei, daarnaast de familie Dingen en dan de familie Jansen.


Datum: 03-04-2006
Naam: Frans Verbeek  
img

Ja Frans Baats, je hebt gelijk met Van Ballegooien. Ik wil het niet vlug toegeven, maar het was een frietkot op een hoek, klopt dat?


Datum: 03-04-2006
Naam: Sepha Korsten  
img

Ben Ballegooien is na de frietzaak op de Eckartseweg naar de Generaal Coenderslaan verhuisd met zijn frietzaak, waar nu zijn zoon in zit.


Datum: 29-06-2006
Naam: Tini van Rooij  
img

Wat ik in alle voorgaande commentaar mis, is iets over de Snuffelzolder. Het hangt mij bij dat deze zaak werd gedreven door Jan Hakkert, de voormalige groenteboer en lid van de Boerenpartij. Na de sloop van dit pand verhuisde hij de zaak naar de Willem de Zwijgerweg (Snuf-Snuf). Ik kan het mis hebben en dan hoor ik dat graag.


Datum: 29-06-2006
Naam: Wim Toirkens  
img

Misschien zegt Harrie Gijbers en Sliepenbeek iets?


Datum: 29-06-2006
Naam: Ben Brekelmans  
img

De Snuffelzolder is volgens mij van de Broekseweg eerst naar de Gagelstraat verhuisd, halverwege rechts in het stukje Frederiklaan/Strijpsestraat. Ik kocht daar in 1965 mijn allereerste basgitaar: een 2e hands Egmond. Uiteindelijk belandde de zaak op de kop van de Willem de Zwijgerstraat en is daar onder de naam Snuf-Snuf volgens mij ook ter ziele gegaan. Harrie Gijsberts runde daar de zaak. Beetje een Charlie Chaplin-uiterlijk zonder verder komiek te zijn. Was ook nog actief in de Eindhovense politiek, ik dacht samen met voornoemde Sliepenbeek. Wie zet de puntjes op de i?


Datum: 29-06-2006
Naam: Matty van de Zanden  
img

De langste tijd heeft de Snuffelzolder van Harrie Gijsberts in de oude personeelskantine c.q. toneel/feest/concert-zaal van de Elias-textielfabriek gezeten aan de Willemstraat hoek Strijpsestraat. Hij verkocht er ook tenten, die buiten stonden. Om de hoek, richting Hastelweg, zat ook Second Hand Willie.


Datum: 29-06-2006
Naam: Tini van Rooij  
img

Ik blijk toch Harrie Gijsberts en Jan Hakkert door elkaar gehaald te hebben. Dat zal komen omdat ze beiden lid waren van de Boerenpartij. Bedankt allemaal.


Datum: 29-06-2006
Naam: Walter van der Elst  
img

Vogens mij begon Gijsberts in de noodwinkels van de Hooghuisstraat en is daarna na diverse omzwervingen, o.a. via de Catharinastraat op de Mecklenburgstraat, (Willem de Zwijgerstraat?) terechtgekomen. Ik heb daar voor mijn zonen nog legerjacks gekocht. Mijn eerste aankoop bij Harry was omstreeks 1958 een 78-toerenplaat met het Bierlied (van wie?), voor de kostelijke prijs van 25 cent (guldens). Zowel op de A- als de B-kant was het Bierlied, verder heb ik daar heel oude opnamen gevonden van Louis Armstrong en heb ik er nog een Cornet (kleine trompet) gekocht voor f 15,--. En dat allemaal op de Hooghuisstraat. Later toen hij verhuisd was naar de Catharinastraat (de zolder) heb ik er nog voor f 10,-- een platenspeler gekocht met een variabele toerenregeling.


Datum: 22-07-2006
Naam: Henk van der Klei  
img

Mijn herinneringen van vroeger: Ik woonde v.a. 1940 t/m 1965 in de Pastoriestraat 2a. Veel namen zijn reeds bekend, dus zie dit als een aanvulling/bevestiging.
Broekseweg 255 woonde slagerij: Schnaubelt, daarna 1944-1955 familie van Rooy ook een slagerij. Daarna familie Hoek met een kaaswinkel, daarna de Snuffelzolder.
Aan de overzijde de familie Korting, eerst nog met een brood- en banketzaak, gerund door Harry's vrouw Fien. Daarachter zat de bakkerij en de voor iedereen bekende friet- en ijssalon.
In de Pastoriestraat woonde: nr. 2 familie Toirkens, 2a familie V.d. Klei, 2b familie Dingen, 2c familie Jansen, 2d familie Van Kemenade, 2e eerst familie Van Noord dan familie Teeuwen, 2f familie Ballegooien (roomcentrale), 2g familie Baats, 2h familie Nieuwdorp dan familie Marchel, 2k familie Van Doensel dan familie Van Kemenade. Na het zwarte pad: nr. 4 familie De Lange dan familie V.d. Vleuten, nr. 6 familie Van Kraai.
Aan de overkant, naast Korting: nr. 1 familie Netten dan familie Kronenburg, 3 familie Donkers dan familie Van Hoof, 5 familie Van de Meerakker dan fam. ????, 7 familie V.d. Bogaard (zoon Huub), 9. familie De Beer, 11. familie V.d. Kerkhof, 13. familie Kok, 15. familie V.d. Berg dan familie Meulendijks, 17. Winkel op de hoek: familie Opveld dan familie Smits dan Nico Loef.
Nog enkele namen die mij te binnenschieten uit de Pastoriestraat zijn: Tonny Toirkens, Kees, Elly, Frans, Beppie Dingen, Frans Jansen (de kolenmens), hij werkte bij Koos van de Kaa, Evert, Richard, Ben Ballegooien. Evert is getrouwd met de dochter van familie De Kraai nr. 6, Jan en Frans Baats, Ad, Hans, Emma Netten, Huub, Lia v.d. Bogaard, Sigarenwinkel en fabriek: Piet v.d. Ven, fietsenmaker Lamers.


Datum: 24-07-2006
Naam: Ben Brekelmans  
img

Van de familie Dingen, Pastoriestraat 2B dus, zie je Franske terug op foto 4258. By the way: moet Marchel niet Marechal zijn?


Datum: 03-08-2006
Naam: John van Iersel  
img

Ben, halverwege de Gagelstraat tussen de Frederiklaan en de Strijpsestraat is nooit een snuffelzolder geweest. Wel had Jan Vervoort daar een winkeltje in tweedehands spullen. Op zijn winkelraam heb ik nooit een naam gezien. Je wist 'm te vinden of niet. Daarvoor had Jan Vervoort een winkeltje in tweedehands goed in een van de (witte) noodwinkeltjes in de Hooghuisstraat. Zeker is dat je bij hem in de Gagelstraat je gebruikte Egmond basgitaar hebt gekocht.


Datum: 19-08-2006
Naam: Nell van de Meerakker  
img

De Snuffelzolder zegt mij niets, maar ik kan me nog herinneren dat in het betreffende pand (zo in de vijftiger jaren) de slagerij van Van Rooij gehuisvest was. Ik kan me nog de naam Ans van Rooij herinneren, een dochter van de slager.


Datum: 25-08-2006
Naam: Lia van Kemenade  
img

Even een reactie op Henk v.d. Klei van 22 juli '06: Van 1959 t/m 1965 heb ik met mijn ouders op nr 23 gewoond. Mijn ouders waren Jo van Kemenade en Agnes Klomp (van de familie Klomp van de Broekseweg). Een van haar zussen (Stien Klomp) was weer getrouwd met Theo de Brouwer (fietsenwinkel op de Broekseweg). Een andere zus (Truus) was getrouwd met Jo Loomans (Brugstraat). Bij ons in de rij woonden de families Lamers en Kneepkens (zoon Guus en Ellie). Schuin tegenover zat een snoepwinkel! Familie Korting herinner ik me nog goed; Harry en Fien en zoon Jacques. Een kroketje kostte 25 cent! Heerlijk! Wie weet nog hoe het straatje heette naast de familie Smits (dus tegenover het zwarte pad)? In die straat stond rechts een boerderij waar ene Drieka woonde.


Datum: 25-08-2006
Naam: Hennie de Groot  
img

Het snoepwinkeltje was ook een sigarenwinkel van Harrie van de Ven. Harry heeft nog lang in de Rembrandt de kaartjes afgescheurd. Jij moet ook vlak bij 'ons Lies' hebben gewoond.


Datum: 25-08-2006
Naam: Jan Kivits  
img

Lia, dat straatje heette Kleermakerstraat. Ik ben er geboren en tot mijn trouwen in 1958 heb ik er gewoond op no. 1, het eerste huis. Klik op de ''homepagina" bij Zoek op de Kleermakerstraat. Dan kom je bijna alles te weten.


Datum: 02-10-2006
Naam: Jan Kivits  
img

Lia van Kemenade. De Kleermakerstraat liep vanaf de Pastoriestraat richting Weverstraat binnendoor en langs boer Van Geffen. Ongeveer 150 meter voorbij de boerderij kon je linksaf over een pad naar de Broekseweg. Op de hoek van dit pad met de Broekseweg woonden jouw opa en oma Klomp.


Datum: 03-10-2006
Naam: Geertje Op 't Veld-Verheijen  
img

Als kind fietste ik dat rondje altijd. Achter de tuin uit, langs Drikaatje en over het pad langs Klomp weer terug over de stoep van de Broekseweg. Ik heb vorige week nog een overlijdensprentje van Drikaatje gevonden: Maria Henrica van Geffen, geboren op 2 september 1907 te Heesch en overleden te Eindhoven op 26 juli 1971.


Datum: 06-10-2006
Naam: Henniedegroot  
img

Drieka heeft vanaf 1968 tot haar overlijden bij ons op Vaartbroek gewoond.


Datum: 23-10-2006
Naam: Frans Baats  
img

Henk, jouw geheugen is nog steeds goed, maar de familie Meulendijks heet familie Meulensteen, de melkboer waar ik vroeger nog heb gewerkt. En inderdaad, onze buren waren de familie Marechal.


Datum: 27-12-2006
Naam: Marie-Cathrien (Wielens) Wijn  
img

Nog een aanvulling op Henk van der Klei van 22 juli 2206. Ons gezin met zes dochters heeft van ongeveer 1949 tot 1965 in de Pastoriestraat op nr. 5 gewoond. Omdat jongens en meisjes gescheiden werden gehouden (zeker door ons moeder!) ken ik bijna geen jongens. Ik ben geboren in 1948 en heb dus op de Mariaschool gezeten, o.a. bij juffouw Luytelaar. Ik heb dacht ik één jaar op de bewaarschool gezeten, die ondergebracht was in de Maria-school. Later is de echte kleuterschool gebouwd, achter de lagere school in de Oude Torenstraat. Ik herinner mij juffrouw Annie Peeters nog goed. Mijn jongste zus is geboren in 1957. Wij woonden naast familie Van Hoof (Wil, Willemien, Marij) en familie Van den Bogaard (Huub, Lia, Hennie, Peter, Eddy).


Datum: 28-12-2006
Naam: Monique Lamers  
img

Frans Lamers, de fietsenmaker, woonde op nummer 27. Joop Lamers is mijn vader. Vroeger woonde je meestal in nadat je getrouwd was. Vandaar dat ik op 27 ben geboren. Toen ik 2 was, zijn wij verhuisd, dus heel veel herinneringen heb ik niet meer aan de Pastoriestraat. Wel dat er bij ons in de tuin een grote boom stond, die er heel lang nadat de huizen weg waren is blijven staan.


Datum: 28-12-2006
Naam: Jac van Dijck  
img

Als één van de laatste Pastoriestraat-Oost bewoners zijn wij in 1970 pas verhuisd van Pastoriestraat-Oost 45 naar Pastoriestraat 78. Ik zal proberen de overige bewoners te benoemen vanaf de Kleermakerstraat.
Nr 19 afgebrande fabriek (oude sigarenfabriek?), nr 21 familie Meijer (zoon Albert), nr 23 Van Kemenade, nr 25 Jegerings. Nr 27 Frans Lamers (Joop en ??), hij heeft mijn eerste fiets nog gemaakt, een doortrapper in 1952, smederij, achter in de tuin stond een oude stadsbus waarin zijn compagnon woonde, Christ Frunt. De smederij heeft ook een tijd firma Lafru geheten. Wij haalden daar met oud en nieuw altijd carbid om naast Roos in de pad deksels van melkbussen te laten ploffen met oudjaar. Nr 29 Verspaget (Jos ???), nr 31 familie Van de Goor (Frans zie ik nog geregeld), nr 33 Klumpkens, nr 35 Verheijen, nr 37 Spaninks, nr 39 Kneepkens (Elly, Carina, Guus en Saskia), nr 41 Poulissen (Jac, Jan, Tonnie), nr 43 Kliebisch (Lambert). Nr 45 wij van Gerard (Siraar) van Dijck, aannemer vroeger ook blokhoofd van de BB, Jac, Wim, Angela, Gerard, Christian en Pieter. Nr 47 V.d. Ven later Smelen en daarna Feenstra oud papier. Nr 49 ?, nr 51 Van Hoesel, nr 53 ?, nr 55?, nr 57? en dan de Schoenmakerstraat met de nutsschool op de hoek.
Aan de overzijde vanaf de Zwarte pad. Nr 4 Vleuten (transport), nr. 6 Van Kraay, nr. 8 V.d. Akker (Corrie+ Jac), nr. 10 ?, nr. 12 V.d. Ven (Piet) Sigaren en Snoep, nr. 14 Van Zitteren (Harrie), nr. 16 Heesakkers (Karel), nr. 18 V.d. Meerakker, nr. 20 Leyten, daarna Blom later de Fietsenhal. Nr. 20A Franssen (Leo, Ria, Jan, Hans), nr. 22 Roos (Gerrit, Toos) groente en auto's later, nr. 24 Jongeneel (Willie), nr. 26 Rooyakkers (Thieu, Lies ???), nr. 28 Kraan groentewinkel en paard en wagen, nr. 30 Soors?, nr. 32 Van Nistelrooy, nr. 34 Eykholt (Sjef ?????), nr. 34A Theo van Dijck (aannemer) (Jac, Han). Nr. 46 Mutsaers, nr. 38 Hendrikx, nr. 40 Gijsen?
Verder weet ik het niet meer. Tussen haakjes de namen van de kinderen.


Datum: 28-12-2006
Naam: Geertje Op 't Veld-Verheijen  
img

De familie Verheijen woonde op nr. 31 en niet op 35!


Datum: 28-12-2006
Naam: Tini van Rooij  
img

Jack, was Pastoriestraat 78 niet het huis van Van de Laar?


Datum: 29-12-2006
Naam: Ben Brekelmans  
img

Dat moet haast wel Tini, want de school had huisnummer 88 en vijf woningen terugtellend vanaf d'n dikke Wim van Dongen sta je bij V.d. Laar voor de deur.
Ik wist niet, Jac, dat jullie daar ook nog woonden? Dus nog later naar de Orpheuslaan gegaan.


Datum: 29-12-2006
Naam: Jac van Dijck  
img

Tini en Ben, dat was inderdaad het huis van V.d. Laar. Ik heb daar circa 1,5 jaar nog gewoond en ben toen getrouwd, en ik heb 10 jaar in Gestel gewoond. Het kantoor is die tijd op de Pastoriestraat gebleven. In 1980 ben ik op de Orpheuslaan gaan wonen en is het kantoor ook daarheen verhuisd en is daar nog steeds. De werkplaats en opslag zijn al vanaf 1969 van Pastoriestraat-oost naar de Tempel verhuisd, op het industrieterrein en wij zitten daar nu nog.


Datum: 29-12-2006
Naam: Hennie de Groot  
img

Beste Jac, bijna helemaal goed. Rooijakkers (Moeder Dien, dochter Lies, zonen Thjeu, Rinus en Toon) woonde op 28 en Kraanen (Cato, Frans en Jan), dus niet Kraan, iedereen zei wel de Lange Kraan op de transportfiets, woonde op 26. Op 30 woonde Sweers. Rooijakkers is later, toen de huizen afgebroken werden en de straat Pastoriestraat-oost werd, naar nr. 41 gegaan (1965) in het Huis van Poulissen. Op 43 kwamen Jan en Marie van Dorst-van Boekel (uit de Veldstraat) wonen.


Datum: 29-12-2006
Naam: Jac van Dijck  
img

Ik heb het uit mijn geheugen gedaan. Ik wist een aantal nummers, zoals nr. 4 hoek zwarte pad, nr. 20A Franssen recht tegenover ons, nr. 22 Roos en ik dacht dat als wij achterom gingen sigaren halen voor ons pa wij via Roos, Jongenelen en de achterplaats van Rooijakkers liepen als de winkel gesloten was en verder 34 A. Th. van Dijck mijn oom.
Aan onze zijde uiteraard nr. 45, nr. 27 Frans Lamers, (ik meen dat ik er nog oude rekeningen van heb), nr. 39 Kneepkens, maar ja het is 35 à 40 jaar geleden.


Datum: 30-12-2006
Naam: Cees Janssen  
img

Nog een kleine aanvulling op de huisnummers: Harrie van de Ven (sigaren, snoep en vooral ook bier) en z'n familie, zat met zijn grootwinkelbedrijf op 18 en niet op 12.


Datum: 30-12-2006
Naam: Jan Kivits  
img

Op 16 woonde Harweg en op 14 Van de Akker. In de rij van Van Kraay waren 6 woningen.
<<< Schuiven we Van Zitteren dan naar 18a? Zo stond die tenminste in het adresboek van 1934 genoteerd. Overigens de twee schoenmakers Harwag zag ik daar met rugnummer 28 en 30 (volgt u me nog? Peter) >>>


Datum: 01-01-2007
Naam: Han van Dijck  
img

Wat leuk, al die oude herinneringen. Ik ben dan wel wat jonger, maar kan me bijna alle namen die ik hiervoor heb gelezen nog herinneren. Ik heb uitstekende herinneringen aan die goeie ouwe tijd. Ik heb heel veel plezier gehad en heb mij bijna volledig ontwikkeld daar omdat het leven zich toentertijd practisch helemaal buiten afspeelde. Iedereen kende elkaar en iedereen had wat met elkaar. Er werd nog echt buiten gespeeld en alles kon en mocht, tot een of andere ouder zich ermee bemoeide en dat respecteerde je dan ook. Ik speelde veel op 'de puin'. Dat was het braakliggende gedeelte tussen de Pastoriestraat en de St. Andreasschool/Onze Lieve Vrouwekerk. Ik kan me nog herinneren dat we zelfs tijdens de aanleg van de rondweg op dat terrein een zwembad exploiteerden (een met grondwater volgelopen kuil t.b.v. de riolering) samen met Jef Eikholt. Wij waren allemaal badmeester (ik kon niet eens zwemmen). Ook heb ik ontzettend veel gespeeld met mijn neefjes Van Dijck (Wim en Gerard en nichtje Angela). Ook met Rinus en Toontje Rooijakkers heb ik opgetrokken en het verkopen leerde ik bij Mart (en later) Gerrit Roos in de ambulante fruit- en/of kerstbomenhandel. Eerst op de ponywagen met fruit en later gingen wij met kistjes aardbeien langs de deuren venten (tegen kerstmis met kerstbomen). 's Avonds op de stoep zitten met Karina en Elly Kneepkens. Bij ome Gerard met de aanhanger de meest gevaarlijke dingen uitvoeren, zoals met dat ding van de eerste verdieping van de loods afrijden en tegen een stapel autobanden, die tegen de poort (80 meter verder) aangelegd waren, tot stilstand komen. Hutten bouwen van stalen stijgers van 8 meter hoog. Op het veld achter de loods ondergrondse hutten maken en ruzie maken met boerke Van Geffen, die met een fiets en een heuse zweep achter je aan kwam. Waarop wij snel door de galmgaten van de loods van Van Dijck naar binnen kropen. Maar wat Lambert Klibiesch met zijn ietwat te dikke kont niet zo goed afging en die vervolgens aan de achterzijde door boerke Van Geffen zijn zweep bewerkt werd. Of we gingen sigaren verkopen, die we vonden bij het afgebrande sigarenfabriekje naast Frans Lamers op de hoek Pastoriestraat/Kleermakerstraat en die nergens naar smaakten, want het waren al k-sigaren en ze hadden ook nog in het bluswater gelegen, maar toch... Ik weet bijna alles nog uit mijn jeugd tussen 1959 en 1966.


Datum: 04-02-2007
Naam: Marjolein van Empel  
img

Even een reactie op het schrijven van Frans Verbeek. Voordat de Snuffelzolder op de Broekseweg kwam, zat er de fam. Van Hoek met hun kaaswinkel. Ouders heetten Martien en Els en de kinderen Annemieke (reeds overleden), getrouwd met Jaap van Toledo (tandtechnieker), Jacqueline (getrouwd met Ries Ballegooijen) (roomcentrale) en Jacq en Tom van Hoek.
Naast hen op de Broekseweg woonde de fam. Sars, moeder Riekske, vader ? en zoon Henry en twee meisjes (Tonny en ?) en inderdaad een overleden zoon. Die is destijds verongelukt met Johanneke Korting op de Broekseweg, zij zaten samen in de auto bij Harrie Korting.


Datum: 04-02-2007
Naam: Ad Herijgers  
img

Ja, ik ging die dag, zondag 29 november 1953 niet met Tonny Sars en Johan Korting mee, omdat mijn vader die dag jarig was.


Datum: 17-02-2007
Naam: Wilhelmine (Sommen) v Hoof  
img

Hallo ik ben Wilhelmine [Sommen]-van Hoof. Ik heb als jong meisje in de Pastoriestraat 3 gewoond, naast de fam. Wijn. Mijn broer Wil werkte bij Harrie Korting in de friettent. Vele namen op deze pagina herken ik. De andere dochter van Sars heet Rikie.


Datum: 27-08-2007
Naam: Danielle  
img

Wat leuk, deze verhalen over vroeger. Ik kwam toevallig op deze site. Danielle Korting, dochter van Hans Korting.


Datum: 28-08-2007
Naam: Jozef van der Voort  
img

Ik zou ook in die auto bij mijn oom gezeten hebben. Onderweg met Johan (mijn neef), van ons thuis naar hun, kwam in de Pastoriestraat ome Toon achterop gereden om te vragen of ik mee naar Sinterklaas wilde. Na kort overleg zou ik meegaan omdat wij samen aan sinterklaas een filmprojector gevraagd hadden en ik dit dan aan de sint zou kunnen toelichten. Helaas heeft hij er nooit plezier van gehad. Ik was toen 5 jaar oud maar ben dit nooit vergeten. Ik ben onlangs nog bij zijn graf geweest. Koude rillingen.


Datum: 15-09-2007
Naam: Marij van hoof  
img

Hallo, ik ben Marij van Hoof van Pastoriestraat 3. Zusje van Wilhelmine, Willie, Henk, Jack en Jan. Wat leuk om al die mensen te ontmoeten.


Datum: 17-10-2007
Naam: Meggie Meulensteen  
img

Hallo Marjolein (4 feb. '07). Heette het tweede meisje van Sars niet Marjan? Jij, Marjan, Hannelly Lemmens en ik zaten bij elkaar in de klas.


Datum: 13-08-2008
Naam: Frans Jacobs  
img

Ik ben nog een tijdje bevriend geweest met Rien van Ballegooyen, die toen nog bij zijn ouders op de Woenselsemarkt woonde. De familie kwam oorspronkelijk uit Wijk en Aalburg. Heette zijn vader Ben en zijn broer Evert? Rien kwam destijds met room en roomboter o.a. bij bakker Rudolf Vermeulen op de Demer, waar ik toen werkte. We zijn vaak gaan biljarten bij De Kroon en in de Poort van Kleef. Ik ben hem uit het oog verloren, hij vree toen met Jacqeline van Vroonhoven, van het verhuisbedrijf. Ries zou nu ongeveer 72 jaar moeten zijn.


Datum: 13-08-2008
Naam: Sepha Korsten  
img

Frans Jacobs, een dag of 14 geleden stond er een overlijdensbericht in de krant van naar ik meen Rien Ballegooien. Zijn broer Ben is al een tijd terug overleden.
===Ik heb het nagekeken en op 29 juli 2008 is Ries van Ballegooijen overleden te Ellmau (Oostenrijk). Ries werd op 18 juli 1938 geboren te Wijk en Aalburg. = Frans===


Datum: 16-09-2009
Naam: Wil van Hoof  
img

Ik woonde Pastoriestraat 3 naast de Familie Wijn op 5. Toen Arno van Empel stopte bij Harrie Korting in de friettent heb ik nog enkele jaren de zaak open gehouden tot het verval zo groot werd dat afbreken bijna niet meer hoefde. Na sluiting ging ik elke avond naar café Truuske en Willy van Dongen op de hoek Broekseweg/Brugstraat voor een slaapmutsje.
Ook heb ik met Martien van Hoek op de markt gestaan met kaas. Al jong was ik actief en probeerde altijd iets te verdienen.
Dat het ijs bij Harrie Korting verrekte lekker was klopt. Ik heb honderden emmers ijs gedraaid. Voor 5 ct een hoorntje met 1 grote bol. Voor 10 ct een rechthoekige, en voor 15 ct extra dik afgesmeerd, afhankelijk voor wie het ijsje was. Voor 25 ct 3 grote bollen met suikerwaaiers.


Datum: 03-10-2009
Naam: Lambert Kliebisch  
img

Hallo Han, dus jij vond dat ik een dikke kont had? Mijn beste, ik kan me daar niets meer van herinneren dat wij door de galmgaten van de loods kropen! Maar ik geloof je op mijn woord, wat ik wel weet dat we inderdaad van die loods af reden op steigerplanken (levensgevaarlijk) en dat we tegen de autobanden tot stilstand kwamen! Maar daar was ook nog opa van Dijck die, zo oud als die was ons menig maal de les heeft gelezen. 'Potverdomme nog an toe evvel, verrekte jong' witte ut nog Han?


Datum: 18-12-2009
Naam: Lieke Slegers  
img

Voor Harrie Gijsberts zie foto 5445.


Datum: 04-01-2012
Naam: Gerard van de Vorle  
img

Op Pastoriestraat 6 woonde niet de familie Kraay.  Het huisnummer was 4a. Het huis was van de aannemer Harrie van Osch, Woenselsestraat. De nummering kan na de oorlog veranderd zijn met de bouw van de woningen nummers 2.


Datum: 04-01-2012
Naam: Wil van Hoof  
img

Beste Gerard. Ik herinner mij van de fraterschool ene Bart van de Vorle. Zeker je broer. Ik zat op de Andreasschool met mijn broers Henk en de oudste Jack. Tegenover ons (Pastoriestraat 3) woonde de familie V.d. Kleij op 4. Ik heb de laatste jaren de zaak van Harrie Korting open gehouden tot de afbraak. Het was een heerlijke frietschuur met overheerlijk vers gedraaid ijs.


Datum: 05-01-2012
Naam: Gerard van de Vorle  

Beste Wil, woonde op nr 4 niet de familie Van der Vleuten? Bart is inderdaad mijn broer.


Datum: 03-07-2015
Naam: Jack Werlotte  
img

Jammer dat er bij deze foto (twee keer afgebeeld) ook twee keer commentaar staat over Ben Ballegooien, die toch echt op de Eckartseweg is begonnen met z'n friteszaak, terwijl op de foto de Snuffelzolder op de hoek van de Broekseweg en de Pastoriestraat te zien is.


Datum: 03-07-2015
Naam: F.verbeek  
img

Ja, dat klopt, Ballegooien had op de Eckartseweg op een hoek een frietzaak..


Datum: 04-07-2015
Naam: Sepha Korsten  
img

En toen hij de frietzaak begon in Leenhouwers zijn huis kostte een puntzak friet 25 ct.


Datum: 24-10-2016
Naam: Frits Hekman  
img

Had de familie Baats niet een muzikale zoon, die optrad onder de naam "Tony Bass"? Van hem was de kraker "Gina..Gina..Lollobrigida". Volgens mij is hij later verhuisd naar Zesgehuchten (Hoog-Geldrop).
Gerard van de V.  De huizen met nummers 2 zijn voor de oorlog al gebouwd.


Datum: 26-06-2019
Naam: Ben Brekelmans  
img

Paul, als je heel scherp kijkt, staat er USA met daaronder shop. De USA-shop dus, als alias voor De Snuffelzolder.


Datum: 26-06-2019
Naam: Paul van der Cingel  
img

Ben, ik geloof dat we niet zoveel in leeftijd schelen en als dat zo is dan herinner je je nog wel dat na de bevrijding de USA ontzettend populair waren. Als je iets had dat daar vandaan kwam, had je wat. Die populariteit vond je terug in o.a. de namen van die dumpwinkels. Die spullen waren een mooie aanvulling op het schaarse aanbod in de winkels in de late jaren '40. Natuurlijk raakten de voorraden op en de eigenaren van die winkels gingen dan ook geleidelijk over op de verkoop van "ongeregelde goederen", ook wel partijgoederen genoemd. Ik denk dat die oorspronkelijke winkels later vrijwel verdwenen zijn, maar de behoefte aan goedkope goederen is niet verdwenen. Je weet vast wel waar je daarvoor terecht kunt.


Datum: 26-06-2019
Naam: Paul van der Cingel  
img

Boven de deur zien we USA. Bij het einde van de oorlog werden de geallieerde soldaten gerepatriëerd, maar alle spullen die ze meegebracht hadden voor de bevrijding bleven achter. Tot vrij lang na de oorlog zag je legervoertuigen die in gebruik waren bij o.a. transportondernemingen. Maar ook voorraden, voeding en kleding bleven achter. Die spullen werden verkocht in zogenaamde dumpwinkels en ik neem aan dat de Snuffelzolder ook een dumpwinkel was (geweest). Bij ons op de Kleine Berg was er ook een en ons moeder kocht daar wel eens een groot blik waar van alles inzat. Ik herinner mij chocola met rozijnen, droge koekjes (heel droog en keihard) en blikjes zwarte thee met melkpoeder (Engelsen drinken hun thee met melk). En ook grote pakken melkpoeder, om daar met water weer melk van te maken. Ik vond melkpoeder zo lekker dat ik wel eens een natte vinger in een zak stak en die dan met plezier aflikte.